SENEST SET
FAVORITTER

Vestergade 41A, 5970 Ærøskøbing

Unik projektejendom

9.500.000,-
Pris i kr.
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 7023 XX XX Se nummer
E-mail xx@EKMANBOLIG.DK Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Sagsnummer: 59705709BType : Andre typer

Unik projektejendom med oceaner af muligheder

Er du ejendomsudvikler og ved at beliggenhed, stedbundne kulturelle værdier, nærhed og tilgængelighed til naturen og unikke ejendomme med stor attraktionskraft er fremtidens hjem for mennesker, der søger autentiske og grønne livsværdier eller en base for ro og frihed fra en travl hverdag, så er den store, gamle Købmandsgård i Ærøskøbing en ganske unik projektmulighed.

Om den delvist fredede Købmandsgård Vestergade 41
Enestående beliggenhed.
Forhuset og den hermed sammenbyggede staldbygning er en vigtig del af husrækken i Vestergade, der er den primære hovedgade i den ældste del af Ærøskøbing. Bag forhuset og staldbygningen er et stort pigstensbelagt gårdrum, der mod øst afgrænses af en stor ladebygning og mod syd af en lille udhusbygning. Bag ladebygningen er en stor have. Ladebygningen og udhusbygningen er ikke omfattet af fredningen.
Forhuset er en énetages, grundmuret bygning med et opskalket, teglhængt heltag af røde vingetegl og i rygningen ses to skorstenspiber. Mod gaden er en bred og to etager høj karnapkvist, og mod gården rejser der sig en to etager høj gavlkvist. På samtlige tagflader ligger der røde tegl. Forhuset har sorttjærede sokler, gulkalkede mure og hvidkalket, profileret hovedgesims. I den søndre del af facaden er et butiksparti med to store butiksruder og en centreret butiksdør. I den midterste del er der vinduer med tre eller seks ruder i hver ramme. Den tilbagetrukne hoveddør er udformet som en ældre, tofløjet dør med fyldinger. I facadens nordre del er ligeledes et butiksparti med tre store butiksruder, hvoraf de to har en tilbagetrukket indgang. Samtlige vinduer og døre er malet blå.
I forhusets indre er en ældre planløsning delvist bevaret. Mod syd er et stort butikslokale. Den midterste del af forhuset rummer en bolig med en forstue og to stuer mod gaden og bag hovedskillevæggen mod gården et værelse, et badeværelse, en kort fordelingsgang, et køkken og en stue. I forstuen fører en ældre trappe op til tagetagen, der er delvist udnyttet. Mod nord er et stort langstrakt butikslokale mod gaden med et åbent køkken placeret mod gården samt baggang, depot og toiletter ligeledes mod gården. Staldbygningen er en énetages, grundmuret bygning med et opskalket, teglhængt heltag af røde vingetegl.
Uddrag fra kilde: Slots- og kulturstyrelsen på lex.dk

Om de unikke bygningers værdier
Kulturhistorien lever.
En af bygningens værdier knytter sig til beliggenheden i gadebilledet, hvor forhuset og staldbygningen indgår som en integreret del af husrækken. Hermed er bygningerne med til at opretholde Ærøskøbings middelalderlige, brostens- og pigstensbelagte gadenet og dermed købstadens helstøbte og meget autentiske kulturmiljø. Hertil kommer den for Ærøskøbing traditionelle, store og langstrakte grund med både have og pigstensbelagt gårdsplads, hvortil der er adgang gennem staldbygningens port.
Den kulturhistoriske værdi knytter sig til, at forhuset og staldbygningen udgør den primære del af en større købmandsgård med butik, bolig, stald, udhus og ladebygning. Forhusets inddeling med beboelse i midten og en butik til hver side er fortsat tydeligt aflæseligt.
Uddrag fra Kilde: Slots- og kulturstyrelsen på lex.dk

Om Ærøs største købmandsgårds enorme potentiale
Ærøs største købmandsgård er på 1.200 kvm og har en yderligere byggeret på 330 kvm. Grunden er på 2.200 kvm.
For en ejendomsudvikler med erfaring i bolig-, oplevelses- og deleøkonomi repræsenterer Købmandsgården et sjældent stort udviklingspotentiale lige i hjertet af eventyrbyen Ærøskøbing. Det er ikke vanskeligt at forestille sig: Et stemningsfyldt seniorbofællesskab med kreative værksteder, charmerende boliger med gårdhave og orangeri, et boutiquehotel, specialforretninger, café, galleri eller en ny type spisested.

Godt at vide
Ærø lever hele året.
Ærø sejler man til fra enten Svendborg, Rudkøbing, Faaborg eller Fynshav. Der er hele fem færger, som dagligt sejler til og fra øen næsten 60 gange. Det er også muligt at sejle turen selv, da øen har fire lystbådehavne.
Øen er cirka 30 kilometer lang og 8 kilometer på det bredeste sted. Ærø er 88 km2 og har 6.000 indbyggere.
I 2002 fik Ærøskøbing Europa Nostra prisen for bevaring af den europæiske kulturarv. Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede 1700-tals by og mere end 750 år gammel. Geopark Det Sydfynske øhav er nu officielt nomineret til UNESCO-listen.

Ejendommen ligger ca. 300 m fra havnen, hvor der er busholdeplads og gratis busser til de 2 andre hovedbyer Marstal og Søby. På havnen og i et nærtliggende område er der parkeringsfaciliteter og lade faciliteter til elbiler.
Midt på øen ligger en mindre flyveplads, med taxaflyvning og i sommersæsonen ruteflyvning til Roskilde lufthavn.
For enden af Vestergade mod havnen findes en stor dagligvarebutik. Vestergade er beliggende midt i et meget charmerende bymiljø med mange kvalitative specialbutikker.

Lokalplanen giver lov til fx helårsboliger, butikker, restauranter, kontorer, klinikker/ saloner, offentlige formål, der naturligt hører til i et centerområde, hotel, bed & breakfast og mindre ikke -generende fremstillingsvirksomhed, der kan integreres med boligen. Ærø vil være CO2-neutral og selvforsynende med energi inden 2025.

I 2022 besøgte 305.000 turister øen. Der var 702.000 overnatninger og en omsætning i turismesektoren, på kr. 527 mio. til indkvartering, mad, oplevelser, shopping mm. Det vurderes, at turister ankommet med færger til Ærø overnatter i gennemsnit 2,93 nætter på øen.
Vandrestien Øhavsstien, der på Ærø, er 36 km lang, går fra Marstals havn og løber langs kysten ud i det åbne land til Ærøskøbing.
Cykelrute 92 er 10,5 km lang og går fra Marstal til Ærøskøbing. Cykelrute N8 går fra Ærøskøbing langs "Ærøs alper" og slutter på havnen i Søby, hvorfra el-færgen Ellen sejler til Als og Fyn.

Forslag til anvendelse

Klinik

Økonomi

Pris i kr.
9.500.000,-
Pris pr. m² kr.
10.686,-
Årlige driftsudgifter kr.
15.000,-
Årlige driftsudgifter pr. m² kr.
17,-

Lokalet

Etage areal
889 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
2229 m²

Faciliteter

Depot
Badeværelse
Gårdhave
Parkeringsfaciliteter
Toiletter
Port
Køkken
Kontor

SAMME PRISLEJE

Søg på flere Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVS­MÆGLERE

Alle vores mæglere