SENEST SET
FAVORITTER

Brundtland Allé 3, 6520 Toftlund

Exclusivt golfresort m/byggemuligheder

51.500.000,-
-0,40 %
Pris i kr. - Afskrivning Afkast
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 7513 XX XX Se nummer
E-mail xx@edamjensen.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Sagsnummer: 6905I

Brundtland Golfcenter - pt midlertidig nedlukket - sælges helt eller delvist -mange muligheder

Brundtland Golfcenter består af 18 hullers mesterskabsbane par 73 med en længde på 6.310 m designet af den anerkendte golfbanearkitekt Henrik Jacobsen. 9 hullers pay & play bane med 2 par 4 huller, driving range med flere overdækkede udslags-steder, putting green, indspils-/øvebunker, starterhus, toilet på turn`en, stor asfalteret og belyst p-plads, greenkeepergård indrettet for 4,5 mio i bygninger, der siden er tilkøbt samt ældre stuehus 275 m2 i relativ dårlig stand. Desuden hotelgrund med godkendt lokalplan til etablering af 22 exclusive hotel-ejerlejligheder mage til de 22 i nabobygningen Brundtland Golfhotel, der er ejet af individuelle ejere og som gennem en årrække blev drevet af Brundtland Golf-center på lejebasis. Desuden flot og velindrettet klubhus med personelevator, vareelevator, reception, pro-shop, restaurant (Toftlunds eneste) bestående af cafè, stor udeserveringsterrasse, toilet- og badefaciliteter, omklædningsrum, køkken m/vareelevator til anretterkøkken på 1. sal og grovkøkken samt køkkengård med nyere køle- og fryserum. På 1. sal 2 store selskabslokaler hver godkendt til 150 personer, det ene med pejs, anretterkøkken, toiletfailiteter, bar og depotrum. Gulvvarme overalt. Enestående udsigt over baneanlægget.

Mulighed for etablering af fiskesø, minigolfbaner, indendørs golfcenter med Trackman-udstyr, autocamperplads mv.

Ligger godt for turisme, f eks grænsehandel = køb og spar til opholdet på BGC, golfskoler, Nationalpark Vadehavet, Sort Sol, Tønder, Ribe, Esbjerg, Kolding, Haderslev, Åbenrå, Sønderborg, Dybbøl, Als, Rømø, Mandø, Fanø, Legoland, Løveparken og mange fiskerige og lakseførende åer som Gels Å, Gram Å, Ribe Vesterå, Ribe Å, Kongeå, Sneum Å, Vidå og Brede Å tæt på.

Det store nordtyske marked med bl a Flensburg, Kiel, Hamburg, Slesvig m fl ligger lige for og de ca 10 ha, der idag udgør pay & play banen er udlagt til boligområde i kommuneplanen, så her kan etableres ca 100 (måske flere) tæt-lav boliger i gå-afstand til indkøb, skole, studenterkursus, børnehave, friluftsbad, tennisbaner, sportscenter m/motionscenter og stadion, skov, bibliotek, biograf, busterminal mv. Disse huse kan opføres som fritidshuse eller helårsboliger uden bopælspligt og disse må også sælges til tyske købere, som vi har set mange af i Sønderjylland de seneste år, ligesom der herfra kan komme flere spillere til banen og flere kunder til restauranten og hoteldelen.

Greenkeepergård (og evt hotelgrund) har været forsøgt frasolgt til butiksformål (ikke godkendt af kommunen), vil nok kunne indbringe 6-10 mio, hvis tilladelser til dagligvarebutikker kan opnås og behovet er til stede, da Toftlund lige har mistet ALDI og i dag kun har Fakta 365 og SuperBrugsen og beliggenheden ud til den stærkt trafikerede Koldingvej er optimal for sådanne butikker, mens der så kan opføres maskinhal som greenkeepergård billigere andetsteds på/ved anlægget.

Kommunen formodes også at være positiv over for opførelse af flere boliger og overnatningsfaciliteter for at understøtte anlægget..

Brundtland Golfcenter er èn af de få golfbaner i Danmark, der ligger helt oppe ved byen, hvilket vil være en kæmpe fordel ved etablering af junior- og eliteafdeling - Toftlund har gennem tiderne haft flere elitespillere.

Toftlund Golfklub havde ved 25 års jubilæet i 2006 iflg eget jubilæumsskrift 632 medlemmer og forventede i løbet af 1-2 år at nå 7-800. Dengang var der ca 6500 aktive golfspillere på de 10 syd- og sønderjyske baner. I dag er det tal steget til ca 8.500 og antallet af golfspillere i Danmark er i fortsat positiv udvikling, så det bør være realistisk at genetablere en lokal golfklub med 8-900 medlemmer, da baneanlægget i Toftlund normalt regnes for et af de allerbedste i hvert fald i Syd- og Sønderjylland og stort set aldrig lukkes ned p gr a vejrlig, da man også om vinteren en stor del af tiden kan spille til sommergreens.

Banen er kendt for at have kort afstand mellem de enkelte huller, masser af spændende vandhazarder, ca 70 drilske bunkers og den er i øvrigt forholdsvis let kupperet, så selv ældre eller mindre gangbesværede har let ved at klare den.

Vi ser spændende muligheder i form af :

Golfresort med dagsgæster og boende gæster samt spillere, der erhverver et hus på banen for at bo direkte på banen og bruge den 3. alder til at rejse og spille golf i (bedste år blev solgt op mod ca 10- 11.000 greenfees), listeprisen 350 har ikke været reguleret i 10-15 år.
Restaurant- og hoteldrift - eneste restaurant og hotel i byen - flere værelser vil gavne både baneanlæg og restaurant driftsmæssigt
Golfskoler
Golfklub (mulighed for frivillig arbejdskraft kan billiggøre driften)
Flex-medlemsskaber
Long distance-medlemsskaber og klub nr 2
Sponsorindtægter
Kursus- og konferenevirksomhed
Salg af byggegrunde, villaer og ejerlejligheder
Fiskesø
Minigolf
Trackman indendørs golfcenter
Campingplads
Solellepark (kræver tilladelse, der er etableret solcellepark på naboarealer ud til Koldingvej mod øst)
Vindmøllepark (kræver tilladelse, der er etableret vindmøller på naboarealer mod øst)
Restaurant- og hoteldrift kan forestås af baneselskabet eller forpagtes ud, men vi vurderer, at det nok er en fordel, at ejerskabet og driften så vidt muligt kun ligger et sted for at undgå interessekonflikter

Baneanlægget er midlertidig lukket og det må påregnes, at der skal investeres op mod 2 mio i at gøre det spilleklart, hvilket afhængig af tidspunktet og vejret vil tage 3-6 måneder. Involveres en klub og kan der skaffes frivillig arbejdskraft, vil det kunne gøres væsentligt billigere, nok for det halve, viser erfaringen fra andre baner, der har været nedlukket.

Tidligere chefgreenkeeper har udtrykt ønske om gerne at ville tilbage til anlægget.

Drift af selve baneanlægget kan rummes inden for 3-4 mio, mindre, hvis der kan skaffes frivillig arbejdskraft.

Der medflg. ingen maskiner til baneanlægget.

Vi indgår gerne i en dialog om udviklings- og driftsmuligheder, der også kan indebære en model, hvor køberne af boligerne på/ved banen bliver aktionærer i baneselskabet og dermed får indflydelse og medejerskab.

Brundtland Golfenter har selv haft firmaaftale med DGU i en periode, således at man var i stand til at udstede DGU-kort og forestå handicapregulering, men man vil formentlig også kunne alliere sig med en golfklub om dette.

Der er på de eksisterende 22 hotel-ejerlejligheder tinglyst forpligtelse til at hver ejer tegner 2 medlemsskaber i den klub, der måtte have spille-rettighederne på banen. Tilsvarende kendes fra bl a Rømø og vil kunne lyses på kommende lejligheder og boliger som en del af købsaftalen.

De 100 boliger tænkes udstykket som sokkelgrunde, således at køberne slipper for havearbejde og kan bruge tiden på golf og rejser. Der kan evt tinglyses pligt på disse til at aftage 1-2 medlemsskaber pr bolig, som man f eks kender det fra Rømø, hvor 200 fritidshuse med en sådan klausul forhåndssikrer baneanlæggets og fællesfaciliteternes drift.

Byggejorden var i øvrigt af tidligere ejer i 2008 solgt som råjord for 20 mio, men køber gik konkurs i Finanskrisen og opfyldte aldrig handelen.

Vi anslår løseligt flg. værdier i dag :

55 ha landbrugsjord 165.000 9.075.000
Anlægsudgift 1 mio pr hul 18.000.000
P-plads, vejadgang mv 1.000.000
Byggejord til ac 100 boliger 30.000.000
Klubhus og restaurant 20.000.000
Greenkeepergård og bolig 6.000.000
Hotelgrund min 100.000/lejl 2.200.000 86.275.000

Det vil koste noget at genstarte anlægget, derfor er sælger indstillet på at sælge det hele samlet for kun 51.500.000, evt kan man også nøjes med at købe 18-hullers bane og klubhus/restaurant for 26,5 mio, ligesom byggejord til de a 100 boliger kan købes alene, hotelgrund kan købes alene eller sammen med greenkeepergården, der også vil kunne købes alene, så mulighederne er mange.

Over en 5-årig periode ser vi et potentiale som flg :

8-900 indehavere af spilleretter (dagsprisen for kontingent i området i dag 6.000 - 8.500)
1000 flexmedlemmer/pay & play medlemmer (dagspris i dag hhv fra 595 - 995 og fra 1595 - 1995)
10.000 Greenfeegæster (dagspris i dag 250-500)
Sponsorindtægter
Forpagtningsindtægt fra restaurant 10% af omsætning excl moms, min 4-600.000 pa anbefales
Værelsesindtægter
Sponsorindtægter
Salg af grunde m/u aktier eller pligt til spilleretskøb
Salg af lejligheder m/u aktier eller pligt til spilleretskøb
Salg af fællesudgifter til pasning af udenomsarealer med et vist DB og for at sikre et pænt og ensartet indtryk

Kontakt E Dam Jensen på *75 136300/aften & weekend 24857612 for yderligere oplysninger og/eller besigtigelse.

Forslag til anvendelse

Grund

Økonomi

Årlig lejeindtægt. i alt kr.
0,-
Årlig lejeindt. pr. etage m² kr.
0,-
Årlige driftsudgifter kr.
208.690,-
Årlige driftsudgifter pr. m²
115,-
Pris i kr.
51.500.000,-
Afkast %
-0,40 %
Kr./m²
28.312,-

Lokalet

Etage areal
1819 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
635613 m²

Faciliteter

Anretterkøkken
Pejs
Depotrum
Fryserum
Toilet
Minigolf
Omklædningsrum
P-plads
Reception
Køkken

Teknik

Personelevator
Gulvvarme
Køl

SAMME PRISLEJE

Søg på flere Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVS­MÆGLERE

Alle vores mæglere