SENEST SET
FAVORITTER

Kongensgade 60, 6700 Esbjerg

Sjældent udbudt trofæejendom beliggende i hjertet af Esbjerg

10.500.000,-
5,80 %
Pris i kr. - Afkast
SE HOS MÆGLER
Kontaktperson: Ronni Bagge
Telefon +45 2057 XX XX Se nummer
E-mail xx@lassenerhverv.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Sagsnummer: 907

LASSEN ERHVERV udbyder ejendom på den attraktive del af gågaden i Esbjerg

Velkommen til en sjælden udbudt trofæejendom i hjertet af Esbjerg – Kongensgade 60.

Ejendommen ligger på den attraktive del af gågaden i Esbjerg – tæt på alle faciliteter såsom butikker, restauranter og offentlig transport. Den centrale beliggenhed gør det nemt at nyde byens pulserende atmosfære og samtidig have mulighed for at gøre dagligdagen mere enkel og bekvemmelig.

Her er tale om en ejendom, som har været familieejet i mere end et helt århundrede og den er aldrig før blevet udbudt offentligt til salg.

Ejendommen indeholder i alt 310 m2 butikslokale i stueplan + tilhørende 31 m2 kontor/personale/opbevaring på 1. salen, hvor der ligeledes er toiletfaciliteter. Herudover er der 2 beboelses lejligheder på henholdsvis 117 og 166 m2, som er udlejet og et stort kontor på 108 m2, som nuværende ejer anvender.

I dag er Viktor (Hvistendahl ApS med Jack & Jones / Far & Søn) lejer af butikslejemålet på de 310 m2 + 31 m2 på 1. salen (personale + opbevaring. Dette er en lejer, som har været i ejendommen i de sidste ca. 30 år. Viktor opsagde sit lejemål i begyndelsen af året og lejemålet er ledigt pr. 31.07.2024.

Vores beregninger i dette prospekt er baseret på vores skøn af markedslejeniveauet i Esbjerg, hvor vi har fastsat erhvervslejen til kr. 1.500 pr. m2. P.t. er der d. 06.05.2024 tilkendegivet interessere fra 3 potentielle lejere og forventeligt vil butikslokalet være udlejet inden udgangen af maj måned 2024. Der er lagt op til at den nye lejer skal være indforstået med skulle afgive de 31 m2 på 1. salen.

Det store kontorlokale på 1. salen på de 108 m2, som den nuværende ejer har brugt til sit private kontor, vil da blive lediggjort og sammen med de 31 m2 får man en god mulighed for at ombygge dette til en eller måske 2 gode beboelseslejligheder. De 108 m2 samt de 31 m2 er medregnet til kr. 600 pr. m2.
De 2 beboelseslejligheder fremtræder i en ok stand og er udlejet til en gennemsnits m2 leje på kr. 700.

Ved en vurdering af fastsættelse af lejlighedens lejeniveau (det lejedes værdi) anser vi, at lejlighederne bør kunne udlejes til ca. kr. 950 pr. m2., hvilket medfører et lejepotentiale på ca. kr. 120.000.

Kongensgade 60 repræsenterer sans for bevaring af flot håndværk fra bygningens oprindelse. Flere af de flotte arkitektoniske løsninger er bibeholdt og her er tale om en ejendom, som henvender sig til den kvalitetsbevidste køber. Ejendommen er særdeles charmerende med mange fine detaljer og den appellerer til både beboere og erhvervsdrivende.

Hovedbygningen er opført i 3 etager i mursten med sadeltag beklædt i fibercement. Facaden i stueetagen er malet, hvilket er med til at fremhæve de arkitektoniske løsninger.

Tilhørende 1. salen er en stor terrasse, som er fælles for de 2 enheder og kontoret. Terrassen er i god stand og med nyere træbelægning.

Bygningen bærer nogle steder præg af manglende vedligeholdelse, som man kan se ved smuldrende fuger og sætningsskader. Tagbeklædningen bør også kigges på og vurderes om der er tale om en udskiftning.

Ejendommen råder over 2 parkeringspladser, som findes på ejendommens bagside.

Af nærmeste naboer kan bl.a. nævnes Sydbank, Skjern Bank, Normal, McDonalds, Matas og B&O.

Forslag til anvendelse

Kontor

Økonomi

Årlig lejeindtægt. i alt kr.
746.400,-
Årlig lejeindt. pr. etage m² kr.
1.020,-
Årlige driftsudgifter kr.
160.464,-
Årlige driftsudgifter pr. m²
219,-
Pris i kr.
10.500.000,-
Afkast %
5,80 %
Kr./m²
14.344,-

Lokalet

Etage areal
732 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
446 m²

Faciliteter

Parkeringsplads
Sadeltag
Terrasse
Toiletfaciliteter
Kontor

SAMME PRISLEJE

Søg på flere Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVS­MÆGLERE

Alle vores mæglere