5 gode råd til indretning af dit kontor

Ejendomstorvet.dk - - #indretning

Belysning

godbelysning

Gode lysforhold er en vigtig del af arbejdsmiljøet på et kontor. God belysning vil have en positiv indflydelse på arbejdsmiljøet.

Lys på et kontor bør belyse det, der arbejdes med, således det fremstår tydeligt. Samtidig skal belysningen også sikre, at arbejdet kan foregå forsvarligt og sikkert. De mest optimale lysforhold består af dagslys kombineret med kunstig belysning.

Sørg gerne for at hver enkelt medarbejder har mulighed for at justere belysningen på deres arbejdsplads, for eksempel med en skrivebordslampe.

Møbler

Lettemøbler

Udvalget af kontormøbler kan virke overvældende for mange, og der findes ikke én korrekt måde at indrette sit kontor på - Og heldigvis for det da!

Det er dog bestemt ikke ligegyldigt, hvilke møbler der indkøbes til kontoret. Kontormøbler bør være komfortable, da de skal bruges af medarbejderne dag ud og dag ind. Det er derfor vigtigt at møblerne giver komfort og muliggør afveksling af arbejdsposition - for eksempel hæve/sænkeborde.

Til mindre kontorlokaler kan det virke tungt at indrette med store møbler, vælg derfor i stedet møbler med slanke ben og sørg for god plads omkring dem.

Akustik

skabgodakustik

God akustik er afgørende for et effektivt og godt arbejdsmiljø. Tæpper kan hjælpe med at “sluge” støj i et lokale.

Plads

godplads

God plads mellem hver medarbejder er vigtigt for opretholdelsen af et effektivt arbejdsmiljø. Hvis der er for meget støj og forstyrrelse omkring medarbejderne, kan det medvirke til et negativt arbejdsmiljø.

I følge arbejdstilsynet, skal:

  • Gulvareal, rumhøjde og rumindhold skal være afpasset efter arbejdets art, så arbejdet kan foregå forsvarligt.
  • Normalt skal et arbejdsrum have en arbejdshøjde på 2,5 meter og minimum være 7 m2.
  • Det vil normalt være tilstrækkeligt, hvis der er 12 m3 luft i arbejdsrummet pr. beskæftiget.

Fælles arealer

faellesareal

Glade medarbejdere kræver et godt og effektivt arbejdsmiljø. Sørg derfor gerne for at indrette nogle gode fælles arealer, som medarbejderne kan benytte til pauser og afbræk fra det daglige arbejde på kontoret.

Leder du stadig efter det helt rigtige erhvervslokale til din virksomhed? Så kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser lige her !