Pressemeddelelse: Virksomhedens navn skal passe til ambitionerne

Ejendomstorvet.dk -

PRESSEMEDDELELSE - 14. OKTOBER 2016.

Ejendomsportalen Oline har netop storsatset og skiftet navn til Ejendomstorvet.dk med hjælp fra Umwelt, der mener, at det er helt afgørende, at virksomhedens navn passer til dens ambitioner.

Der er slet ingen tvivl: Det er her, du finder Danmarks største portal for erhvervsejendomme og erhvervslokaler. Men det var formentlig ikke det, de fleste tænkte på, når de hørte navnet Oline.

”Det har vi taget konsekvensen af nu og skiftet navn til Ejendomstorvet.dk. Det navn signalerer klart, hvad vi står for og vil skabe et fremtidssikret fundament og give os bedre mulighed for at nå ud til nye målgrupper,” siger administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk, Simon B. Skou, der allierede sig med CEO i Umwelt, Martin Michael Hansen, for at finde et nyt, passende navn.

”Rent markedsføringsmæssigt var der noget med det navn, som ikke fungerede. Det kan misforstås, og det blev misforstået – mange tror, at Oline har noget med børn at gøre på grund af en figur fra DR’s Ramasjang-univers,” lyder det fra Martin Michael Hansen, CEO i Umwelt.

Han mener, at det giver rigtig god mening at skifte navn i sådan en situation, hvor konkurrencen samtidig er hård fra andre aktører, for at eliminere usikkerheden i forhold til navnet.

”Det er altafgørende, at navnet passer til virksomhedens ambition, og den var fra både bestyrelsens og virksomhedens side at få et mere beskrivende og passende navn, og det har de fået nu,” siger Martin Michael Hansen og nævner, at Umwelt desuden har udviklet Ejendomstorvet.dk’s opdaterede, grafiske identitet, som på den ene side rummer de rationelle dimensioner, som brandet kræver, men også illustrerer en firkant som symbol for det imaginære torv, som Ejendomstorvet.dk reelt er.

Normalt giver et navneskifte ingen værditilvækst
Ifølge Martin Michael Hansen er det ikke unormalt, at store virksomheder får et andet navn – for eksempel TDC, der er blevet til YouSee.

”Normalt giver et navneskift isoleret set ikke nogen umiddelbar værditilvækst for en virksomhed, men i det her tilfælde med Oline og Ejendomstorvet.dk kan det godt gå hen og resultere i det, fordi det gamle navn har været så misvisende,” siger Martin Michael Hansen og tilføjer, at en navneændring som regel har en langt større psykologisk betydning for virksomheden selv end for kunderne, som hurtigt vænner sig til navneændringen.

Da Simon B. Skou tidligere i år blev administrerende direktør for det, der nu hedder Ejendomstorvet.dk, var det gamle navn, Oline, noget af det første, han påpegede som en stor udfordring. Han iværksatte derfor en undersøgelse hos portalens kernemålgruppe. Den viste, at mere end 50 procent havde en negativ association til navnet eller mente, at det ikke passede til en ejendomsportal.

”Derfor var vi nødt til at gøre noget. Vi havde ikke et stort marketingbudget til rådighed i forhold til navneændringen, men det har alligevel kunnet lade sig gøre, fordi vi har prioriteret benhårdt i forhold til vores ønsker,” siger Simon B. Skou, der nu arbejder videre på sin planlagte digitale strategi.

FAKTABOKS:
Det skal du være opmærksom på, hvis du vil skifte virksomhedsnavn:

• Kan du få domænet? Hvis du ikke kan det, så har du allerede dér en kæmpe udfordring.
• Tænk allerede fra starten over, om I skal ud på internationale markeder og undersøg, om navnet du har fundet, kan misforstås internationalt. Det ville være uheldigt at blive til grin i udlandet på grund af et navn, der lyder godt på dansk. Sørg også for at få de immaterielle rettigheder i udlandet.
• Navneændringen vil formentlig betyde mere for dig og din virksomhed end for kunderne, som hurtigt vil vænne sig til det.

Kilde: CEO i Umwelt, Martin Michael Hansen.

Redaktionen er meget velkommen til at kontakte Simon B. Skou eller Martin Michael Hansen for yderligere kommentarer:
Simon B. Skou, administrerende direktør for Ejendomstorvet.dk: Telefon 42 41 06 02 eller mail: sbs@ejendomstorvet.dk
Martin Michael Hansen, CEO & Senior Partner i Umwelt: Telefon: 20 87 18 45 eller mail:
mmh@umwelt.dk

Baggrund:
Erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om cirka 10.400. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer.
Ejendomstorvet.dk har mere end 90.000 besøg hver måned, og portalen omfatter både kontorer, lokaler til butikker, cafeer og andre spisesteder, lager- og industriejendomme samt ledige lokaler i kontorhoteller.