Pressemeddelelse: Vestjyske virksomheder skriger efter lagerlokaler

Ejendomstorvet.dk -

De otte kommuner i Vestjylland har ikke haft så få ledige lager- og produktionslokaler i næsten 11 år, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Opsvinget har ifølge to erhvervsmæglere både betydet, at landsdelens virksomheder udvider, og at firmaer udefra jagter lokaler i området.
Flere års opsving har betydet så stor efterspørgsel på lagerhaller, logistikejendomme og fabrikshaller i Vestjylland, at tomgangen ikke har været lavere siden april 2008.

”Da tomgangen toppede, i midten af 2013, stod 4,6 procent af lager- og produktionslokalerne i området tomme, og det var højere end på landsplan. Men siden er der kommet liv og aktivitet i flere lokaler kvartal for kvartal. Ved indgangen til 2019 er tomgangen nede på 1,7 procent, og det er både lavere end landsgennemsnittet og det laveste i mere end ti år. Blandt de ni landsdele, vi løbende følger, har kun Nordjylland og Fyn lavere tomgang lige nu,” siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er lige godt 1.500 lager- og produktionslokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. 115 af dem ligger i Vestjylland, flest har Herning og Viborg kommuner med 29 og 24. Derefter kommer Ikast-Brande med 19, Ringkøbing-Skjern med 14, Holstebro med 13 og Skive med 9. I Lemvig og Struer kommuner er det aktuelle udbud mere begrænset med blot fem henholdsvis to lokaler.

Før finanskrisen var tomgangen for lager- og produktionslokaler i de otte vestjyske kommuner under ét helt nede omkring halvanden procent, men blev tredoblet i løbet af kun tre år. Fra 2013 begyndte virksomhederne igen at få medvind og efterspørge mere plads, og især gennem det seneste år er der blevet længere mellem de ledige lokaler. Ikke mindst logistik- og lagerlokaler bliver nærmest revet ned fra hylderne hos erhvervsmæglerne i landsdelen.

”Der er stor efterspørgsel på alle typer lagerlokaler på nær lokaler med lavt loft; virksomhederne vil helst have 6-10 meter i højden. Geografisk oplever vi især stor interesse for de større byer som Herning, Holstebro, Ringkøbing, Struer, Lemvig og Skive, mens det tager lidt længere tid i de mindre byer. Det er en blanding af lokale virksomheder, der har brug for mere plads, og virksomheder fra fx Østjylland, Sydjylland og Storkøbenhavn, som vil åbne en ekstra afdeling i vores område,” siger erhvervsmægler Poul Lundorff fra EDC Erhverv Herning på Østergade.

Også Nordicals – det tidligere Nybolig Erhverv – kan registrere, at den lokale efterspørgsel bliver suppleret af øget interesse udefra.

”Vi er fx ved at hjælpe en tysk virksomhed med at finde lokaler, og da sidste etape af motorvejen mellem Aarhus og Herning åbnede for godt to år siden, kunne vi mærke, at flere firmaer i Aarhus begyndte at se

på lokaler i området. Branchemæssigt er det meget bredt, og vi oplever mange lokale virksomheder, der udvider og måske søger en lokation nummer to eller tre. Fx gennemførte vi sidste år tre store udlejninger på i alt 10.000 kvadratmeter i Ikast,” siger Pauli Bach, partner i Nordicals, der fra Dalgas Plads i Herning dækker Midt- og Vestjylland.

De otte vestjyske kommuner har knap 13 procent af landets lager- og produktionslokaler – det svarer til 13 millioner kvadratmeter. Af dem var 219.000 kvadratmeter udbudt til leje eller salg indgangen til 2019 – et fald på 80.000 kvadratmeter på et enkelt år. Samlet har Jylland 60 procent af alle lager- og produktionslokaler i hele landet.

Forslag til billedtekster

På Jupitervej i Ikast har møbel- og brugskunstvirksomheden Hübsch overtaget et stort lagerlejemål.

Textiles Logistics i Ikast har overtaget et lejemål på Marsvej.

Supplerende materiale: Markedsindeks 1. kvartal 2018

Om Ejendomstorvet.dk

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt godt 9.700 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 130.000 besøgende hver måned, og i 2018 formidlede portalen solgte ejendomme og indgående lejeaftaler for en værdi af næsten 11 mia. kr. og udvidede desuden antallet af udbydere og annoncører kraftigt.

Kontaktoplysninger

Mette B. Dehn fra Ejendomstorvet.dk – 20 66 12 74

Poul Lundorff fra EDC Erhverv Herning – 40 15 55 45

Pauli Bach fra Nordicals Herning – 30 50 33 88