Pressemeddelelse: Udbuddet af kontorlokaler i København falder efter et år med stigninger

Ejendomstorvet.dk -

Efter et år med et stigende udbud af kontorlokaler i København er udviklingen vendt. Pressede priser og konvertering af store kontorlokaler til mindre, har været med til at vende udviklingen siger direktør i EDC Erhverv.

Den økonomiske fremgang bliver ikke reflekteret på erhvervsmarkedet. De nyeste tal fra Ejendomstorvet.dk viser, at Danmark på landsplan har 7,5% af sine kontorlokaler i udbud, hvilket er en stigning på 0,8% fra sidste år. København By er sammen med Sydjylland de eneste landsdele, som har haft et fald i udbuddet af kontorlokaler det seneste kvartal.

”Det seneste kvartal har København By formindsket antallet af kontorkvadratmeter i udbud med 26.200 kvm. Trods det store fald, har København by gennem de sidste 12 måneder stadig haft en stigning på 12.300 kvm. Samtidig fortsætter stigningen på landsplan, hvor udbuddet af kontorlokaler steg med 52.200 kvm det seneste kvartal”, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.
Ejendomstorvet.dk er ejet af landets erhvervsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er cirka 9.900 lokaler og erhvervsejendomme lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk.

Prisudviklingen for kontorlokaler i København By har stået stille det seneste år. Prisen er kun steget med 0,56%, hvilket er den 3. laveste stigning blandt alle landsdelene. Den gennemsnitlige stigning for alle landsdelene gennem det seneste år er 2,06%.
”Stagnationen i priserne har medført at nybyggeriet er blevet mere attraktivt for lejerne, hvorfor København by i øjeblikket oplever udlejning af en del nybyggeri. Derudover har København nogle store aktører på lejemarkedet, hvilket gør det lettere at få afsat de tomme bygninger. Samtidige bliver de store kontordomiciler opdelt, så de bliver mere fleksible i deres brugbarhed”, siger Thor Heltborg, direktør hos EDC Erhverv Poul Erik Bech København.

København by har stadig mere nybyggeri under opsejling. Derfor er det være svært at forudsige om den positive udvikling vil vare ved.
”København by er i konstant udvikling, og i fremtiden vil mere nybyggeri blive færdig. Det er specielt bydelene København S og V, som er under stor udvikling. Spørgsmålet er, om markedet kan absorbere alle de nye kvadratmeter.” Afslutter Thor Heltborg.

Som resultat af den positive udvikling i København by, har landsdelen nu 5,9% af sine kontorlokaler i udbud, hvilket er et fald på 0,5% fra forrige kvartal. Københavns omegn har 12,1% af sine kontorlokaler i udbud, hvilket er det højeste i hele landet. Mens det laveste udbud findes i Vest- og Sydsjælland, som kun har 4,3% af sine kontorlokaler i udbud.

Kontaktoplysninger
Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Thor Heltborg fra EDC – 24 21 47 86