Pressemeddelelse: Stor stigning i prisniveauet for kontorlokaler i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

Nordsjælland har oplevet den største prisstigning det seneste år for kontorer i både salgs- og lejemarkedet, viser de nyeste tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Det er særligt nye attraktive lokationer i Rungsted og Vedbæk, der sender priserne i vejret, påpeger lokal mægler.

Udbudspriserne på kontorlokaler i Nordsjælland er steget med hele 40,52% det seneste års tid, baseret på de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i landsdelen. Ligeledes er lejeniveauet steget med 13,64% det seneste år, og prisstigningerne på kontorer i salgs- og lejemarkedet er markant højere end noget andet sted i landet. Det viser de nyeste tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

”Mens prisudviklingen i Nordsjælland har været enorm det seneste år, er billedet noget helt andet de foregående år, hvor Nordsjælland har haft ingen eller negativ vækst i pris- og lejeniveauet. Det nuværende lejeniveau er også kun marginalt højere end det var helt tilbage i 2010, og udviklingen er derfor hverken så overraskende eller ekstrem som man først kunne antage. Efter flere års stagnation, er priserne i Nordsjælland næsten tilbage på 2010 niveauet,” siger Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet.dk.

Misledende udvikling
Ifølge lokal mægler, Jacob Lunding, Partner, salgs- og udlejningschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland, kan den store stigning være misledende. Stigningen kommer nemlig primært fra en massiv stigning af priserne i byerne tættest på København.

”Prisudviklingen i Nordsjælland kan være misvisende, vi oplever f.eks. at priserne i Hillerød og nordfor er faldet grundet lav efterspørgsmål. Derudover er udbuddet af kontorlokaler også faldet, da mange udbudte lokaler bliver konverteret om til private boliger. Syd for Hillerød er historien en anden, specielt byerne Rungsted, Vedbæk, Trørød, Holte og Hørsholm har med deres gode muligheder for transport til København oplevet stor efterspørgsel på kontorlokaler, hvilket har øget priserne markant” siger Jacob Lunding.

De landsdele der kommer tættest på Nordsjællands prisstigning Nordjylland med 19,32% og Sydjylland med 11,55%, mens Østsjælland og Fyn kommer tættest på udviklingen i lejemarkedet med henholdsvis 5,91% og 4,64%. På den anden ende af skalaen finder man Vestjylland med en negativ prisudvikling på -5,62% siden 2018, og et fald i lejeniveauet -5,02% i samme periode.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt cirka 9.500 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 120.000 besøgende hver måned og formidlede i 2018 solgte ejendomme og indgåede lejeaftaler for en værdi af 11 mia. kr.

Kontaktoplysninger

Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88

Jacob Lunding fra EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland - 20 20 75 65