Pressemeddelelse: Stigende kontorledighed i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

Nye tal fra Ejendomstovet.dk viser, at Nordsjælland har haft en stor stigning i udbuddet af kontorlokaler. Høj prissætning samt lejernes krav om mere fleksibilitet har været årsag til stigningen, mener lokale erhvervsmæglere.

Selvom Danmark oplever højkonjunktur og god beskæftigelse, har kontormarkedet på landsplan haft et dårligt 2019. I det første kvartal af 2019 steg udbuddet af kontorlokaler med 66.500 kvm, hvoraf 21.600 kvm kom fra en stigning i Nordsjælland, viser tallene fra Ejendomstorvet.dk. Ejendomstorvet.dk er ejet af de danske erhvervsmæglere og har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg.

”Udbuddet af kontorlokaler i Nordsjælland begyndte at stige for cirka to år siden, og de sidste to år er udbuddet steget med 38%. På landsplan er udbuddet steget med 7% i samme periode”, siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.
Lokale erhvervsmæglere mener, at udviklingen skyldes nye prioriteter fra lejerne, som ønsker at effektivisere deres arealforbrug. Fleksibilitet er derfor blevet et vigtigt kriterie for lejerne.

”Fleksibilitet er en stor prioritet for mange af lejerne. De ønsker ikke at binde sig i mange år. Derfor er flerbrugerhusene blevet meget populære. Flerbrugerhusene giver også virksomhederne mulighed for at skabe nye forretningsforbindelser i eget regi,” siger Jacob Lunding, Partner, salgs- og udlejningschef hos EDC Erhverv Nordsjælland.

Flere flerbrugerhuse er også på vej f.eks. skal 47.000 kvm i Teknikkerbyen i Virum laves til flerbrugerhus samt 10.000 nybyggede kvm i Nordhavn. Derudover blev det gamle Siemens domicil i Ballerup og Microsoft i Vedbæk lavet til et flerbrugerhus.
”Lejerne ønsker også moderne lokaler, som flerbrugerhusene ofte har. Tidligere har udlejerne bare indeksreguleret priserne op på de gamle kontorlokaler, men det virker ikke længere. Udlejerne bliver nødt til at istandsætte og modernisere deres lejemål, hvis de ønsker at fastholde lejen og gøre sig attraktive.” afslutter Jacob Lunding.

Trods den høje stigning i udbuddet så klarer Nordsjælland sig stadig bedre end landsgennemsnittet. Nordsjælland har omkring 6,2% af deres kontorlokaler i udbud, mens landsgennemsnittet ligger på 7,2%. Hvorfor lokal erhvervsmægler Johnny Hallas, partner og ejendomsmægler hos danbolig Erhverv i Hillerød, også mener, at kontormarkedet i Nordsjælland stadig klarer sig godt.
”Efterspørgslen på kontorlokaler er stadig på samme niveau, men lokationen er blevet endnu vigtigere. Det betyder meget, hvis lokalerne er stationsnære og har gode parkeringsforhold”, siger Johnny Hallas.

Kontakt
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Jacob Lunding, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland - 20 20 75 65
Johnny Hallas, danbolig Erhverv - 40 79 21 11