Stabile lejepriser for erhvervslejemål for fjerde år i træk

Ejendomstorvet.dk -

Hører man til dem, der lejer kontorlokaler, kan man glæde sig over, at det nu for fjerde år i træk ikke er blevet dyrere. Lejepriserne, der på landsplan som gennemsnit ligger på ca. 930 kroner pr. kvadratmeter inklusive driftsomkostninger, holder sig fuldstændig i ro, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.

”Lejepriserne har været meget stabile over en årrække, og vi skal tilbage til perioden før 2007, før priserne var lavere end de er i dag”, siger Bjarne Jensen, bestyrelsesformand for erhvervsportalen Ejendomstorvet.

Prisstigning i København

Priserne i København by er dog noget højere og har i 2014 ligget på ca. 1.440 kroner pr. kvadratmeter inklusive driftsomkostninger. Priserne i København ligger i dag 100 kroner pr. kvadratmeter over niveauet i 2011.

”Når vi ser prisstigninger i København, er der også en sandsynlighed for, at tendensen breder sig til resten af landet. Men man skal nok ikke forvente mere end svagt stigende priser uden for hovedstadsområdet”, siger Bjarne Jensen.

Svagt faldende udbud

Antallet af ledige erhvervslejemål er faldet svagt i 2014, og ligger nu på ca. 2.700 i hele landet. København by har dog oplevet et mere markant fald i udbuddet. Hovedstaden har i dag knap 200 færre ledige erhvervslejemål i dag end i september 2010. Generelt er udbuddet faldet i København og i Østjylland, mens det er steget svagt i de øvrige landsdele.

”Vi har gennem nogen tid oplevet en stigende efterspørgsel, som blandt andet bunder i en generel bedre økonomisk situation”, siger Bjarne Jensen, bestyrelsesformand for erhvervsportalen Ejendomstorvet.

For yderligere oplysninger kontakt:

Bestyrelsesformand for Ejendomstorvet.dk, Bjarne Jensen: Telefon: 33131399 Mobil: 26 73 37 26

Mail: bj@red.dk