Pressemeddelelse: Rekord få kontorer står tomme i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

De 11 nordsjællandske kommuner har ikke haft så få tomme kontorlokaler siden 2008, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Der er særlig efterspørgsel på lokaler i Hillerød og tre andre steder, siger lokal erhvervsmægler.

Det økonomiske opsving har så godt fat i de lokale virksomheder, at Nordsjælland ikke har haft færre ledige kontorarealer i næsten ti år. Det viser data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.
”Tomgangen er ifølge vores tal faldet næsten uafbrudt gennem tre-fire år og er nu nede på 5,5 procent. Det er markant lavere end landsgennemsnittet på syv procent og samtidig den laveste kontortomgang i Nordsjælland siden oktober 2008. Fremgangen viser sig også ved, at lejeniveauet på de udbudte lokaler ligger 11 procent højere end for et år siden,” siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er lidt over 3.400 kontorer udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. I Nordsjællands 11 kommuner er 287 kontorer udbudt med flest i Rudersdal (88), Helsingør (40), Allerød (39), Furesø (36) og Hillerød (34).

”Med stigende økonomisk aktivitet bliver mere lejet ud; det er primært lokale virksomheder, som udvider og gerne vil blive i lokalområdet. Vi mærker særlig stor efterspørgsel i Hillerød, Helsingør, Hørsholm og i Vedbæk i Rudersdal Kommune. Meget tyder på, at Hillerød bliver den store dynamo med supersygehuset, de mange boliger i pipelinen og udvidelser hos fx Novo Nordisk og Foss,” siger Johnny Hallas, partner i erhvervsmæglerfirmaet Johnny Hallas danbolig Erhverv i Hillerød.

Supersygehuset lidt syd for centrum skal betjene hele Nordsjælland. Der kommer også en ny station, og kommunen planlægger en ny bydel, Favrholm. Samlet er omkring 2.500 ekstra boliger på vej i Hillerød, blandt andet i kraft af ejendomsinvestor Mikael Goldschmidts byggeri tæt på centrum.

Johnny Hallas peger desuden på, at flere ældre erhvervslokaler er blevet omdannet til boliger og dermed forsvinder fra opgørelserne over tomme kontorer – dog ikke i lige så stort omfang som i København.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt cirka 9.500 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 120.000 besøgende hver måned og formidlede i 2017 solgte ejendomme og indgående lejeaftaler for en værdi af 14 mia. kr.

Supplerende fakta om kontorlokaler i Nordsjælland
• 5,5 pct. af lokalerne står ledige – laveste tomgang siden oktober 2008 (dengang 4,7 pct.)
• I 2007, før finanskrisen, var tomgangen 3,5-4 pct., men steg brat og toppede april 2014 (12,6 pct.)
• Siden juli 2015 (med 12,1 pct.) er tomgangen faldet stort set uafbrudt hvert kvartal
• Nordsjælland har 1,6 millioner kvadratmeter kontorlokaler – det svarer til knap 7 pct. af samtlige kontorarealer i landet
• Inden for det seneste år er mængden af ledige arealer brudt ned igennem 100.000 kvadratmeter og ligger aktuelt på 88.300 kvm
• Der er størst efterspørgsel i byerne Hillerød, Helsingør og Hørsholm samt i Vedbæk i Rudersdal Kommune ifølge erhvervsmægler Johnny Hallas, danbolig Erhverv

Det aktuelle udbud på 287 nordsjællandske kontorlokaler, udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk, er fordelt på de 11 kommuner sådan:
o Rudersdal – 88 lokaler
o Helsingør – 40
o Allerød – 39
o Furesø – 36
o Hillerød – 34
o Hørsholm – 15
o Fredensborg – 12
o Gribskov – 9
o Frederikssund – 7
o Egedal – 6
o Halsnæs – 1

Supplerende datamateriale
Ejendomstorvet Markedsindeks – 2. kvartal 2018

Kontaktoplysninger
Mette B. Dehn fra Ejendomstorvet.dk – 20 66 12 74

Johnny Hallas fra danbolig Erhverv Hillerød – 40 79 21 11