Pressemeddelelse: Priser på kontorer spurter afsted i København

Ejendomstorvet.dk -

PRESSEMEDDELELSE - 06. JUNI 2016

Priser på kontorer spurter afsted i København

Lejen på kontorer i hovedstaden er spurtet opad det seneste år og ligger nu højere end for fem år siden, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal med erhvervslokaler. Mange andre steder i landet kaster finanskrisen fortsat lange skygger.

Det seneste år er gennemsnitslejen for kontorer i hovedstaden steget med 10,7 procent, og dermed ligger lejeniveauet 11,2 procent højere end i 2011.

”Tallene illustrerer, at de økonomiske hjul snurrer hurtigt i København, og at kontormarkedet for alvor har rystet finanskrisen af sig. Nogenlunde som vi har set det med boligerne i hovedstaden det sidste par år,” siger Simon Skou Andersen, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler med aktuelt over 10.400 lokaler til leje og ejendomme udbudt til salg.

Udviklingen i hovedstaden – selve København samt Frederiksberg, Tårnby og Dragør – smitter af på to naboområder, dels Københavns Omegn, dels Østsjælland, som stort set svarer til det gamle Roskilde Amt med blandt andet Køge og Roskilde.

I resten af landet varierer billeder meget.

”På landsplan kaster finanskrisen stadig lange, sorte skygger en del steder. I halvdelen af de 11 landsdele eller hovedområder, vi bruger i statistikken, ligger lejeniveauet for kontorer stadig lavere end for fem år siden, og fire områder har haft fald i lejepriserne det sidste år,” siger Simon Skou Andersen fra Ejendomstorvet.dk.

Hovedstaden har dog en så stor andel af de samlede kontorer i hele landet, at udviklingen i København løfter landsgennemsnittet: I hele Danmark er lejen det seneste år i gennemsnit steget seks procent per kvadratmeter ifølge de mange Ejendomstorvet-data og ligger dermed lige knap fire procent højere end for fem år siden.

Næppe overraskende har hovedstaden landets dyreste kontorer – i april kostede det i gennemsnit godt 1.300 kroner om året at leje en enkelt kvadratmeter, mens Vestjylland ifølge Ejendomstorvet-portalen havde de laveste lejepriser på omkring 500 kroner per kvadratmeter.

Erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om cirka 10.400. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 90.000 besøg hver måned, og portalen omfatter både kontorer, lokaler til butikker, cafeer og andre spisesteder, lager- og industriejendomme samt ledige lokaler i kontorhoteller.

Afsender:
Ejendomstorvet

Kontaktinformation:

Adm. direktør Simon Skou Andersen kan kontaktes på mobil 42 41 06 02.