Pressemeddelelse: Østjylland har det højeste udbud af detaillokaler i 4 år

Ejendomstorvet.dk -

Ejendomstorvet.dk kunne sidste år fortælle, at udbuddet af detaillokaler aldrig har været højere i Danmark end nu. Østjylland er også en af de landsdele, som har oplevet en stor stigning i udbuddet af detaillokaler den seneste tid. Sidste år steg udbuddet med 12.800 kvm. Denne negative udvikling er kun overgået af København By, hvor udbuddet steg med 15.200 kvm i samme periode.

“Østjylland har nu 126.400 detailkvadratmeter i udbud, hvilket er 6,2% af den totale mængde detaillokaler i landsdelen. Østjylland klarer sig stadig bedre end landsgennemsnittet, som ligger på 6,6%,” siger Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet.dk.

På Ejendomstorvet.dk er der ca. 240 detaillokaler til salg eller leje i hele Østjylland. Ejendomstorvet.dk er ejet af landets erhvervsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er cirka 2100 detaillokaler lige nu udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk.
Det høje udbud af detaillokaler sker trods flere år med opsving og tårnhøj beskæftigelse i Danmark. Årsagen til den negative udvikling kommer af nye markedsforhold, fortæller en lokal erhvervsmægler fra Århus:

“Butikkerne bliver nødt til at tilpasse sig den stigende digitalisering af markedet for at kunne overleve. Mange butikker flytter en del af deres omsætning online mens nogle helt vælger kun at fokusere på internethandel. Vi oplever en nedgang i tilstedeværende detailkæder i Danmark, som giver en helt naturlig øget tomgang. Vi ser desuden en stigende tendens til, at efterspørgslen retter sig mod mindre lokaler end tidligere, særlig tydelig er denne tendens på Strøgbeliggenheder. Men vi er inde i en tilpasningsperiode, og jeg tror på, at udbuddet vil falde igen i den kommende tid,” siger Lars Kjær, partner og udlejningschef hos danbolig Erhverv i Århus.

Nye tendenser er også på vej f.eks. er både showrooms og pop-up butikker blevet mere populære. De største udfordringer bliver yderområderne, hvor disse typer butikker ikke er lige så populære, påpeger en anden erhvervsmægler.

Det er yderområderne, som er hårdest ramt af det stigende udbud, det er specielt nethandlen, som tvinger butiksejerne til at sælge. Jeg tror, at nethandlen vil tvinge butikkerne til at specialisere sig for at kunne give en service, som kunderne ikke kan få på internettet,” siger Henning Reinholdt, indehaver af RealMæglerne Horsens.

Kontakt:
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Lars Kjær, danbolig - 22 12 15 22
Henning Reinholt, RealMæglerne – 30 52 60 07