Pressemeddelelse: Nordsjælland har det laveste udbud af detaillokaler i 9 år

Ejendomstorvet.dk -

Nye kvartalstal fra Ejendomstorvet.dk viser, at udbuddet af detaillokaler er faldende i Nordsjælland, mens udbuddet stiger på landsplan. God prissætning og konvertering af tomme lokaler er årsag til den positive udvikling i Nordsjælland.

Ejendomstorvet.dk kan reportere, at udbuddet af detaillokaler på landsplan er steget med 24.800 kvm det seneste år, mens Nordsjælland har reduceret deres udbud med 23.100 kvm. Ejendomstorvet.dk er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk.

”Nordsjælland og Københavns Omegn er de eneste landsdele, som har oplevet et fald i udbuddet af detaillokaler det seneste år. Dog er udbuddet i Københavns Omegn kun faldet med 700 kvm modsat de 23.100 kvm i Nordsjælland. Landsdelen har nu det laveste udbud af detaillokaler i 9 år,” siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Nordsjælland adskiller sig også fra de andre landsdele i prisudviklingen for detaillokaler. I Nordsjælland er lejeprisen pr. kvm er steget med 5%. På landsplan er prisen steget med 14%. Den lave prissætning har gjort detaillokalerne mere attraktive for lejerne.

”På landsplan har detailbutikkerne været meget påvirket af den stigende nethandel. Det kræver en anden tilgang til aktivering af butikslejemålene og dermed langt mere rådgivning og sparring omkring anvendelse, indretning og ikke mindst lejevilkår. Ejendomsejerne ønsker samtidig den højest mulige pr. kvm. og det kan derfor være en langsomlig proces at få genudlejet ledige butikslejemål,” siger Brian Tretow-Loof, direktør i Newsec.

Det lave udbud i Nordsjælland skyldes ikke kun lave priser men også af en succesfuld byplanlægning, som har konverteret de ledige detaillokaler.

”De store ledige butikker bliver opdelt i mindre lejemål, så lokalerne kan bruges til andet end butik, bl.a. klinik eller café. En anden årsag til det faldende udbud kan være konvertering til private boliger. Dette sker typisk i yderområderne, mens lokalplanen i storbyerne, som f.eks. Helsingør, Hørsholm og Hillerød ofte kræver, at butikslokalerne bliver bevaret. Den faldende tomgang i Hillerød kan også skyldes den øgede bosætning den seneste tid, hvilket medvirker til et bedre kundeflow i gaden,” siger Tanja Bach, erhvervsmægler hos Nordicals Nordsjælland A/S.

Den positive udvikling har betydet, at Nordsjælland nu ligger under landsgennemsnittet i udbudte detaillokaler. Nordsjælland har nu 3,9% af deres detaillokaler i udbud, hvilket er fald på 2,1% fra sidste år. Landsgennemsnittet ligger på 6,4%, som er steget 0,2% fra sidste år.

Kontakt
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Brian Tretow-Loof, Newsec – 33 14 50 70
Tanja Bach, Nordicals – 40 18 39 17