Pressemeddelelse: Mangel på moderne lagerlokaler i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

Det seneste år er udbuddet af lager- og produktionslokaler faldet med 37.900 kvm i Nordsjælland, viser nye tal fra Ejendomstorvet.dk. Lejerne efterspørger moderne lagerlokaler, men mangel på nye erhvervsområder gør det svært at bygge nyt, siger lokale erhvervsmæglere.

Nordsjælland havde før finanskrisen i 2007 det laveste udbud af lager- og produktionslokaler i hele landet. Men finanskrisen ramte hårdt, og landsdelen har siden 2010 haft flere ledige industrilokaler end landsgennemsnittet. Da det så allerværst ud – i juli 2012 – stod 5,6 procent af industrilokalerne tomme i Nordsjælland ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk. Nu er Nordsjælland ved at indhente det tabte forspring.

”Det seneste år er udbuddet af lager- og produktionslokaler faldet med 37.900 kvm i Nordsjælland. Faldet betyder, at Nordsjælland er gået fra at have 3,5% af sine lager- og produktionslokaler i udbud til at have 2,6% i udbud. Altså et fald på 0,9%, hvilket er det største fald blandt alle landsdelene,” siger Nicholas McFall, analytiker hos Ejendomstorvet.dk.

Trods det store fald i udbuddet ligger Nordsjælland med sine 2,6% stadig over landsgennemsnittet. Landsgennemsnittet ligger i dag på 1,8%, hvilket er et fald på 0,2% fra sidste år, viser tallene fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Portalen er landets største portal for erhvervslokaler, og den er ejet af landets erhvervsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk.

”Efterspørgsel på lagerlokaler har været stigende gennem de sidste par år, og nu kan det være svært at finde det perfekte lager til lejeren. Det er især lagerlokaler med højt til loftet, som vi mangler. Derfor ser vi også flere og flere lagerhoteller, hvor mindre virksomheder kan leje sig til en god lagerplads. Lagerhoteller tilbyder også en mere fleksibel løsning til lejerne, som ikke ønsker at binde sig i længere tid,” siger Jacob Lunding, Partner, salgs- og udlejningschef hos EDC Erhverv Nordsjælland.

Kombinationen af lavt udbud og suboptimale lagerlokaler betyder, at mange virksomheder efterspørger nybyggeri. Nordsjælland har en unik udfordring med nybyggeri, da der ikke bliver udlagt mange nye erhvervsområder, forklarer erhvervsmægler Hanne Metzsch: ”Det er svært at udvide eksisterende bygninger med nye lagerlokaler, da en del af grundene er ret små. En udvidelse vil ofte kræve, at man slår nogle af grundene sammen, hvilket der sjældent er økonomi i.” Afslutter Hanne Metzsch, erhvervsmægler og indehaver af Metzsch Erhverv.

Kontakt:
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Jacob Lunding, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland - 20 20 75 65
Hanne Metzsch, Metzsch Erhverv – 23 44 00 27