Pressemeddelelse: Konvertering af kontorlokaler i Nordsjælland bringer udbuddet ned

Ejendomstorvet.dk -

Udbuddet af kontorlokaler i Nordsjælland falder efter seks kvartaler med stigninger, viser en ny rapport fra Ejendomstorvet.dk. Konvertering af uattraktive kontorer til private boliger og istandsættelse af ældre kontorlokaler har formindsket udbuddet, fortæller lokale erhvervsmæglere.

Sidste år var Nordsjælland præget af et stigende udbud af kontorlokaler. Udbuddet nåede at stige 21.100 kvm de første tre kvartaler af forrige år før det endeligt faldt 6.200 kvm i sidste kvartal. Dette fremgår af den seneste kvartalsrapport fra Ejendomstorvet.dk. Det faktiske antal af kontorlokaler sat til udbud via Ejendomstovet.dk har fulgt den samme tendens.

“Antallet af kontorlokaler i udbud i Nordsjælland er faldet det seneste kvartal efter seks kvartaler med stigninger. Det seneste kvartal faldt udbuddet med 8%, hvilket bringer stigningen for de seneste syv kvartaler ned fra 34% i forrige kvartal til 26% i dag,” siger Nicholas McFall, analytiker i Ejendomstorvet.dk.

Ejendomstorvet.dk er ejet af landets erhvervsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På portalen er der ca. 300 kontorlokaler til salg eller leje i hele Nordsjælland.

“Flere kontorlokaler bliver konverteret til private boliger, hvis de ikke kan udlejes som kontorer. Beliggenheden spiller en vigtig rolle for lejerne, derfor er det ofte i yderområderne, hvor konverteringen finder sted. Kvaliteten af kontorlokalerne er også vigtig, hvorfor flere kontorlokaler bliver istandsat efter moderne standarder,” siger Johnny Hallas, partner og ejendomsmægler hos danbolig Erhverv i Hillerød.

Det er svært at forudsige om den positive udvikling vil fortsætte. Flere og flere arbejdspladser dropper det faste kontor fremfor en mere fleksibel løsning, fortæller en anden erhvervsmægler.

“I fremtiden vil flere kontorlokaler blive konverteret til enten private boliger eller anden type erhverv. Virksomhederne er blevet mere fleksible i deres arbejdsmetode takket den stigende digitalisering. Mange medarbejdere kan frit arbejde hjemmefra, derfor er mange arbejdspladser overgået til en mere fleksibel løsning, hvor det faste kontor er blevet erstattet af en flex-plads på et flerbrugerhus,” siger Jacob Lunding, Partner, salgs- og udlejningschef hos EDC Erhverv Nordsjælland.

Kontakt
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Jacob Lunding, EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordsjælland - 20 20 75 65
Johnny Hallas, danbolig Erhverv - 40 79 21 11