Pressemeddelelse: Historisk høje butikspriser i Østjylland

Ejendomstorvet.dk -

Lejeprisen for et butikslokale i Østjylland er på det højeste niveau i over 9 år, viser tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Lokale erhvervsmæglere peger på åbning af nybyggeri langs den udvidet E45 motorvej som årsag til prisstigningen.

De nye tal fra Ejendomstorvet.dk viser også, at udbuddet af butikslokaler i Østjylland er steget i takt med prisstigningen. Ejendomstovet.dk er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk.

”Lejeprisen for butikslokaler i Østjylland er steget med 10% det seneste år. Samtidig er antallet af butikslokaler i udbud steget med 26% i samme periode. Det er primært udbuddet af mindre lokaler i størrelsen 0-500 kvm, som er steget. Lokaler i denne størrelse har haft en stigning i udbuddet på 38%, mens butikslokaler over 500 kvm kun er steget med et 0,5% i samme periode.” siger analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Ifølge Danmarks Statistik har Østjylland de seneste tre kvartaler færdiggjort 131.696 kvm nybyggeri til bl.a. kontor, handel, lager, offentlig administration mv. Hvilket er det højeste af alle landsdele, den næsthøjeste på listen er Fyn med 85.280 kvm.

”Det høje niveau af nybyggeri i Østjylland har resulteret i en prisstigningstendens. Samtidig ønsker udlejerne naturligvis den højeste pris mulig for deres lejemål. Så, hvis de kan se en prisstigning på markedet, så presser de deres egne priser op. Ingen tjener dog penge på tomgang, derfor vil udviklingen også vende.” Siger Preben Kjær Pedersen, indehaver af TLK Ejendomsadministration og Ejendomshandel.
Meget af nybyggeriet er placeret omkring motorvejen E45, hvilket er en af Danmarks mest travle motorveje og rygraden i den jyske nord-syd transportkorridor. Tilbage i september 2018 blev motorvejen udvidet fra fire til seks spor.

”Nybyggeriet har fået priserne til at stige i hele landsdelen. Det giver også lejerne flere kvadratmeter at vælge mellem, og der er nok blevet bygget mere, end der har været efterspørgsel på. Derfor kommer det også til at tage tid for markedet at absorbere alle de nye kvadratmeter.” Siger Thomas Jørgensen fra BoligOne i Silkeborg.

Østjylland har omkring 5,7% af deres butikslokaler i udbud. Men er stadig bedre end landsgennemsnittet, som ligger på 6,3%. Københavns omegn har det laveste udbud med 3,7% af deres butikslokaler. I den anden ende af skalaen finder vi Østsjælland, Syd- og Nordjylland, hvor alle ligger over 8%.

Kontakt:
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Preben Pedersen, TLK - 86 13 40 33
Thomas Jørgensen, BoligOne – 33 60 66 66