Pressemeddelelse: Historisk få ledige lagerlokaler i Vestjylland

Ejendomstorvet.dk -

Med et buldrende opsving har Herning og Vestjylland aldrig haft færre ledige lager- og produktionslokaler ifølge erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Efterspørgslen kommer fra mange brancher, og så bliver der bygget alt for lidt, siger to lokale erhvervsmæglere.

Gennem 2021 har det økonomiske opsving sendt beskæftigelsen mod nye højder, og i Herning og resten af Vestjylland har det betydet, at andelen af udbudte lagerlokaler, logistikejendomme, fabrikshaller og værksteder er rekordlav ifølge tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

“Sidste år faldt udbuddet af lagerlokaler til 130.000 kvm i de otte kommuner i landsdelen. Det svarer til 1,4 procent af de samlede lokaler ved udgangen af 2021 – den laveste andel, vi har registreret i de næsten 20 år, vi har indsamlet data om erhvervslokaler. Andelen er samtidig noget under landsgennemsnittet på 1,9 procent og den laveste andel – side om side med Østjylland – blandt de ni landsdele, vi løbende følger,” siger adm. direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk.

Portalen bliver drevet på foreningsbasis af erhvervsmæglerne i Danmark uden krav om overskud – ligesom “søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er lige nu udbudt knap 900 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionsbygninger til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk. Heraf ligger 58 i Vestjylland – i foråret 2021 var der 80 lokaler at vælge imellem. Herning Kommune har størst udvalg med 17 lokaler, derefter følger Ikast-Brande med 10 og Holstebro med 9 lokaler. I Ringkøbing-Skjern er der blot registreret 3 ledige lokaler.

“Der har været en meget stor efterspørgsel i hele 2021, og det er fortsat ind i 2022. Det gælder både virksomheder, som gerne vil flytte til området, og lokale virksomheder med brug for mere plads. Interessen er særlig stor for Ikast-Brande, Herning og Holstebro, og det er et kæmpe problem, at vi ikke kan skaffe tilstrækkeligt med lokaler. Jeg har aldrig før oplevet, at vi har så få lokaler til udlejning,” siger Poul Lundorff, erhvervsmægler hos EDC Erhverv Poul Erik Bech i Herning.

“Nogle brancher har voldsomt travlt, fx byggeriet, tekstilbranchen, netbutikker og senest virksomheder, der handler med brugskunst, møbler og udstyr til boligindretning. Selv om der er bygget nye ejendomme i HI Park mellem Herning og Ikast, så er det et problem, at der ellers ikke er blevet bygget særligt meget. Kommunerne har godt nok udlagt store arealer til erhverv, men mange er tilbageholdende med at bygge og er måske nervøse for, om de kan få realkreditlån, fordi lejeniveauerne ikke er så høje her i Midt- og Vestjylland,” siger Pauli Bach, partner i Nordicals Herning.

Ifølge de to mæglere har en del af de tilbageværende ledige lokaler tidligere huset tekstilproduktion. Derfor er loftshøjden begrænset og lever ikke op til dagens krav om effektiv drift af lagre og logistikbygninger.

Samlet har Vestjylland lidt over 9,4 mio. kvadratmeter lagerlokaler, logistikejendomme og fabrikshaller. Det svarer til næsten 14 procent af det samlede areal i landet, kun overgået af Sydjylland og Østjylland.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af erhvervslokaler til udlejning og ejendomme til salg i alle kategorier. Dataene kommer fra knap 300 medlemmer/annoncører, herunder næsten alle landets erhvervsmæglere samt pensionskasser, ejendomsselskaber og administratorer.

Ejendomstorvet.dk har mere end 200.000 besøgende hver måned, og i 2021 var portalen med til at formidle omkring 4.000 transaktioner til en værdi af over 10 mia. kr. fordelt på indgåede lejeaftaler og solgte ejendomme. Ejendomstorvet.dk er blevet udbygget med en app, og søgeagenten er udvidet med off-market-sager.

Supplerende materiale

Kontaktoplysninger

  • Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk – 61 51 74 44
  • Pauli Bach, Nordicals Herning – 30 50 33 88
  • Poul Lundorff, EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning – 40 15 55 45