Pressemeddelelse: Historisk få lagerlokaler står tomme i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

Nordsjælland har den laveste andel af udbudte lager- og produktionslokaler i 12 år, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Coronakrisen har øget efterspørgslen på lagerplads, men kan på længere sigt gøre ondt på virksomheder i området, mener to lokale erhvervsmæglere.

Trods coronakrisen har lokale virksomheder støvsuget næsten alle ledige lagerhaller, logistikejendomme og produktionslokaler i de 11 nordsjællandske kommuner. Det fremgår af en ny statistik fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

”Udbuddet af lager- og produktionslokaler er faldet og ligger i andet kvartal på blot 1,9 procent af de samlede lokaler. Dermed har virksomhederne i Nordsjælland ikke haft så få lokaler og ejendomme at vælge imellem siden 2008, lige før finanskrisen satte ind,” fortæller analytiker Nicholas McFall fra Ejendomstorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er præcis 1.500 lagerlokaler, logistikejendomme og produktionshaller udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger 125 i Nordsjælland – flest i Hillerød og Rudersdal kommuner, begge med 21 udbudte lokaler. Derefter følger Allerød med 18, Egedal med 16 og Helsingør med 15. En historisk industriby som Frederikssund har blot syv ledige lokaler at byde på, og både Halsnæs og Hørsholm har kun ét lokale, udbudt via Ejendomstorvet.dk, til rådighed for virksomheder på jagt efter kvadratmeter.

”Vi har meget let ved at komme af med mindre lejemål op til cirka 5.000 kvadratmeter, mens det kan tage lidt længere tid med større enheder. Og jo tættere man kommer på København, desto lettere er det at få udlejet. Mange lokale håndværkere og mindre produktionsvirksomheder har brug for lagerplads, og en klassisk industriby som Helsingør har en del lokaler i forhold til interessen, mens det er sværere i Hillerød,” siger Mikkel Søby, der ejer Home Erhverv-afdelinger i netop Helsingør og Hillerød og samtidig er formand for Ejendomstorvet.dk.
Også Andersen Erhverv med kontor i Holte i Rudersdal Kommune kan registrere stor efterspørgsel.

”De få ledige lokaler i fx Allerød og Furesø afspejler, at virksomhederne havde et godt 2019; beslutningsprocedurerne om at anskaffe ekstra plads tager typisk noget tid. På kort sigt har coronakrisen betydet, at nogle firmaer fik brug for ekstra lagerkapacitet, fordi de internationale forsyningsstrømme og transportsystemer bremsede op. Men på bare lidt længere sigt kan jeg frygte, at coronaen rammer modevirksomhederne, som vi har en del af. Med lukkede butikscentre og forretninger både herhjemme og i udlandet har de været hårdt ramt på salget, som er meget sæsonbetonet,” siger administrerende partner Kim Kyhl Andersen.

Nordsjælland har knap 4,3 millioner kvadratmeter lager- og produktionsarealer ud af hele landets 104 millioner kvadratmeter. Ved indgangen til juni blev lokaler i Nordsjælland i gennemsnit udbudt til en årlig leje på 565 kroner per kvadratmeter – en stigning på 6,4 procent det seneste år og noget højere end landsgennemsnittet på præcis 400 kroner.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål samt ejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt godt 9.700 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra knap 300 medlemmer/annoncører, herunder næsten alle erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 150.000 besøgende hver måned, og i 2019 formidlede portalen over 4.000 transaktioner til en værdi af 12,4 mia. kr. fordelt på solgte ejendomme og indgåede lejeaftaler. Sideløbende blev antallet af udbydere og annoncører på Ejendomstorvet.dk udvidet markant.

Supplerende datamateriale
Ejendomstorvet Markedsindeks – 2. kvartal 2020

Kontaktoplysninger
Nicholas McFall, Ejendomstorvet.dk – 28 14 75 88
Mikkel Søby, Home Erhverv – 28 10 52 53
Kim Kyhl Andersen, Andersen Erhverv – 20 96 35 84