Pressemeddelelse: Fyn oplever laveste tomgang for kontorer i 6 år

Ejendomstorvet.dk -

Odense og de øvrige fynske kommuner har ikke haft færre tomme kontorlokaler i mere end seks år, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Fremstormende robotfirmaer og statslige job er ifølge lokal mægler nogle af forklaringerne på fremgangen.

Kontormarkedet på Fyn går så godt, at Odense og de øvrige ni kommuner i landsdelen ikke har haft så få tomme kontorlokaler siden 2012. Det viser data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.
”På Fyn står 7,8 procent af kontorarealerne tomme, og vi skal tilbage til begyndelsen af 2012 for at finde en lavere tomgang. I 2007-08 lå tomgangen omkring 4 procent, men finanskrisen ramte Fyn hårdt, og i 2013 og 2014 nåede tomgangen op på næsten 11 procent. Siden har tomgangen været svingende, men altså mest ned, og Fyn har ikke haft færre ledige kontorer i mere end seks år,” siger Mette B. Dehn, kommunikationsansvarlig i Ejendomtorvet.dk.

Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. Aktuelt er lidt over 3.400 kontorlokaler og ejendomme udbudt på landsplan via Ejendomstorvet.dk, heraf 248 på Fyn. Hovedparten – 180 – ligger i Odense Kommune. Langt derefter følger Svendborg med 28 udbudte kontorlokaler samt Middelfart og Nyborg med 13 og 10 lokaler.

Det økonomiske opsving er en del af årsagen til, at der er blevet længere mellem de ledige kontorarealer. Men der er også tre helt lokale forklaringer, påpeger Home Erhverv på Mageløs i Odense C.

”Odense er blevet en stærk robotby. Vores robotvirksomheder oplever kraftig vækst og har brug for mere lager- og produktionsplads, men også for større kontorlokaler til udviklingsfolkene. I Odense midtby ser vi, at en del ældre, utidssvarende kontorlokaler bliver omdannet til boliger – ligesom i fx København og Aarhus. Og så gavner udflytningen af statslige arbejdspladser hele Fyn med nye job til fx Odense, Svendborg og Middelfart. Vi har selv gennemført en stor udlejning på cirka 3.000 kvadratmeter i Odense midtby til Skatteankestyrelsen,” siger ejendomsmægler Rasmus Renner fra Home Erhverv.

Fyn har samlet omkring halvanden million kontor-kvadratmeter – det svarer til lidt over 6 procent af de samlede kontorarealer i hele dronningeriget.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af ledige lejemål og erhvervsejendomme til salg med adresse, foto og tekst om aktuelt cirka 9.500 lokaler og ejendomme i alle kategorier. Dataene kommer fra næsten alle landets erhvervsmæglere samt en række pensionskasser, ejendomsselskaber og ejendomsadministratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 120.000 besøg hver måned og formidlede sidste år solgte ejendomme og indgående lejeaftaler for en værdi af 14 mia. kr.

Fakta om kontorlokaler på Fyn
• Tomgangen er 7,8 pct. – det laveste siden januar 2012 (dengang 7,6 pct.)
• Før finanskrisen satte ind fra efteråret 2008, stod i gennemsnit omkring 4 pct. af kontorlokalerne tomme – tomgangen toppede med 10,7 pct. i 2013 og 2014
• 117.100 kontor-kvadratmeter står tomme på Fyn – et areal svarende til godt 16 fodboldbaner
• Fyn med øer har 1,5 mio. kvm kontorer – det svarer til 6,3 pct. af landets samlede kontorarealer
• På Ejendomstorvet.dk er udbudt 248 kontorlejemål eller bygninger til salg på Fyn, fordelt på landsdelens 10 kommuner:
o Odense – 180
o Svendborg – 28
o Middelfart – 13
o Nyborg – 10
o Assens – 7
o Faaborg-Midtfyn – 5
o Nordfyn – 4
o Langeland – 1
o Kerteminde og Ærø – p.t. ingen udbudte kontorlokaler
• På landsplan er tomgangen for kontorlokaler 7,0 pct.

Kontaktoplysninger
Mette B. Dehn fra Ejendomstorvet.dk kan kontaktes på 20 66 12 74
Rasmus Renner fra Home Erhverv kan kontaktes på 52 27 01 01

Uddybende datamateriale
Seneste tomgangsstatistik fra Ejendomstorvet.dk