Pressemeddelelse: Færre tomme kontorer i Nordsjælland

Ejendomstorvet.dk -

Efter tre kvartaler i træk med flere og flere tomme kontorlokaler i Nordsjælland kom der gang i udlejningerne i de sidste måneder af 2020, viser nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Udlejningerne sker i alle områdets 11 kommuner, siger to lokale mæglere.

”Da landet blev lukket ned 11. marts sidste år, døde vores telefoner næsten. De begyndte at ringe igen i løbet af 2. kvartal, hvad angår investeringsejendomme, mens udlejningsmarkedet først for alvor kom i omdrejninger igen i 4. kvartal. Nu er aktivitetsniveauet stigende og geografisk bredt funderet, dog med særlig stor interesse for lokaler i Birkerød, Farum, Helsingør, Hillerød og Hørsholm.”
Sådan siger Johnny Hallas, partner i Danbolig Erhverv Hillerød. Baggrunden er, at nye tal fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler, viser et fald i de udbudte eller tomme kontorlokaler i de 11 nordsjællandske kommuner – for første gang under coronakrisen.

”Tomgangen steg i både 1. kvartal, 2. kvartal og 3. kvartal, men i 4. kvartal gik det så den anden vej: Udbuddet faldt med 17.800 kvadratmeter – populært sagt er et areal svarende til 2½ fodboldbane blevet fyldt med skriveborde. Ved indgangen til 2021 har Nordsjælland lige knap 77.000 kvadratmeter ledige kontorer; det er nærmest på decimal samme niveau som for et år siden. Dermed står 7,1 procent af kontorarealerne i Nordsjælland tomme – det er under landsgennemsnittet på 8,1 procent,” siger adm. direktør Jakob Wegener fra Ejendomstorvet.dk.
Portalen er ejet af landets ejendomsmæglere ligesom ”søsterportalen” Boligsiden.dk. På landsplan er lidtover 3.500 kontorlokaler udbudt til leje eller salg via Ejendomstorvet.dk lige nu. Heraf ligger præcis 240 i Nordsjælland – flest i Rudersdal Kommune (med bl.a. Birkerød) med 69 lokaler, derefter følger Allerød med 45, Helsingør med 28 samt Hillerød og Furesø, begge med 25 kontorlokaler at vælge imellem.

Også en anden lokal erhvervsmægler mærker travlhed efter nogle lidt stille kvartaler.

”Der er meget stor efterspørgsel på mindre og mellemstore lokaler, mens det tager længere tid at udleje større lokaler. Vi mærker særlig interesse for Allerød, Birkerød og ikke mindst Farum, hvor virksomhederne har fart på. Den lokale økonomi i Nordsjælland nyder godt af, at her er meget byggeri i gang – fx supersygehuset syd for Hillerød, det store Frederiksbro-boligprojekt i centrum og erhvervsbyggeri flere steder,” siger Kim Kyhl Andersen, administrerende partner i Andersen Erhverv i Holte.

Nordsjælland har lige knap 1,1 mio. kontor-kvadratmeter eller 5 procent af landets samlede kontorareal.

Ejendomstorvet.dk har Danmarks største udvalg af erhvervslokaler med aktuelt 8.850 lokaler til leje og ejendomme til salg i alle kategorier. Dataene kommer fra knap 300 medlemmer/annoncører, herunder næsten alle landets erhvervsmæglere samt pensionskasser, ejendomsselskaber og administratorer. Ejendomstorvet.dk har mere end 180.000 besøgende hver måned, og i 2020 bidrog portalen til at formidle 4.000 transaktioner til en værdi af over 10 mia. kr. fordelt på indgåede lejeaftaler og solgte ejendomme. I 2020 blev Ejendomstorvet.dk udbygget både med en app og med en søgefunktion for off-market-sager.

Supplerende materiale
</pdf/getdoc?name=Ejendomstorvet%5Fstatistikken%5F1%5Fkvartal%5F2021.pdf>

Kontaktoplysninger
Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk – 61 51 74 44
Johnny Hallas, Danbolig Erhverv – 40 79 21 11
Kim Kyhl Andersen, Andersen Erhverv – 20 96 35 84