SENEST SET
FAVORITTER

Slotsgaden 14, 6270 Tønder

Idyllisk blandet bolig- og erhvervsejendom

4.750.000,-
Pris i kr.
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 74 53 XX XX Se nummer
E-mail xx@nordicals.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 209597Type : Andre typer

Velholdt ejendom med mange anvendelsesmuligheder

Idyllen er synlig i samme øjeblik man kører ind i byen, hvor Schackenborg Slot byder besøgende velkommen efterfulgt af slotskroen og den smukke gamle brostensbelagte gade "Slotsgaden". Slotsgaden er og bliver byens vigtigste "strøg", der flankeres af lindetræer på begge sider.

Ud over Slotskroen er der flere andre lokaliteter i Slotsgaden, som er et besøg værd. Den mest iøjefaldende er Butik Slotsgaden 14, der er indrettet i en tidligere avlsgård "Posselts Gård", som nu udbydes til salg.

I dag er ejendommen indrettet til såvel livstilsbutik/udstilling som café/restaurant og privat bolig.

Ejendommen er oprindelig opført i 1734 som en 4-længet går. Derudover forefindes en separat bygning mod nord.

Hovedbygningen mod Slotsgaden består af en stor mondæn bygning med et samlet bygningsareal på 329 m² indeholdende en bolig på 237 m² bestående af entré, dejligt stort køkken, 3 sammenhængende stuer, badeværelse samt soveværelse og depot. 1. salrn er indrettet med stor åben repos og 2 værelser.

Derudover er der i stueetagen indrettet en café på 92 m². Denne del har tidligere været en del af den private beboelse, og vil naturligvis let kunne inddrages til bolig igen, hvorefter boligdelen vil udgøre 329 m².

Fra boligen er der direkte adgang tilén af de tidligere staldbygninger, som i dag anvendes til livstilsbutik/udstilling i 2 etager på i alt 747 m². Tagetagen er indrettet i 2010, hvor hele længen fik nyt rødt vingetegltag.

Vinkelret fra Slotsgaden er en tidligere ladebygning på 225 m² indrettet som butik. Loftet i butikken følger tagkonstruktionen, hvor der er flot kig til husets flotte stråtag. I 2013 er der med tilladelse indrettet café med tilhørende køkkenfacilitet i laden med et areal på ca. 70 m², ligesom der er indrettet toiletfaciliteter i den tidligere hestestald. Fra laden er der udgang til såvel et hyggeligt gårdmiljø med mulighed for udeservering, samt dejlig have der ligeledes indbyder til ophold for caféens gæster.

Mod nord forefindes en separat bygning på 144 m² der tidligere har været anvendt som avlsbygning. Denne bygning anvendes i dag alene som oplag, og fremstår i ældre stand. Bygningen kan evt. ved en ombygning indrettes som ferielejligheder, hvilket sælger har fået udarbejdet skitseforslag på, dog uden at der er søgt om byggetilladelse hertil eller lignende.

Bygningsmassen mod Slotsgade og den separate bygning mod nord fremstår med stråtag, hvorimod de tidligere avlsbygninger bagtil har rødt vingetegltag. På det meste af bygningsmassen er der pålagt nyt tag (såvel stråtag som tegltag), ligesom der er indlagt nye kloak- og vandrør.

Bygningerne ligger på en 2.189 m² stor grund. Derudover medfølger 6.436 m² fredskov bag ved ejendommen.

Ejendommen er fredet med forfald-pr-år ordning.

Bygningen vil være yderst velegnet som antikvitetsforretning, brugskunst, lysstøberi, keramikværksted, galleri eller andet lignende erhverv. Forretningen kan suppleres med aktiviteter som café, restaurant, festarrangementer mv.

Området
I dag er de fleste huse i Slotsgaden fredede. Derfor er det en af de mest "originale" gader, der findes i Danmark.

Selv om husene på Slotsgade er forskellige, er der en fin sammenhæng mellem de velproportionerede og homogene huse, de kultiverede lindetræer og den gennemarbejdede stenbelægning på vej og fortov.

Flere steder kan man mellem Slotsgadens huse ane de grønne haver bag husene og det hvidmalede plankeværk - elementer der tilsammen danner et af landets mest helstøbte gaderum.

Det er hovedsageligt 1700- og 1800-tals byhuse, og de ligger placeret helt ud til gadeplanet. Mange af dem har kviste, smukt udformede karnapper og er enten forsynet med stråtag eller røde danske vingetegl. Det er de to eneste muligheder iflg. de ret stramme vedtægter for husene. Ifølge vedtægterne skal alle nye træer også være løvfældende. Så der er ikke mange grantræer i de gamle dele af byen.


Særligt vedrørende ejendommen
Køber er gjort bekendt med, at nærværende ejendom er fredet. Dette bevirker blandt andet, at der ikke betales ejendomsskat, samt at der er restriktioner på, hvad der må ændres på ejendommen.

Der er imidlertid forskellige ordninger, der kompenserer ejer for de begrænsninger og restriktioner denne pålægges, når ejendommen er fredet:

? direkte tilskud fra det offentlige
? lån fra det offentlige til større bygningsarbejder
? tilskud fra private fonde o.a.
? indirekte tilskud i form af fradrag
? grundskyldsskattefritagelse

For yderligere oplysninger herom henvises til Bygnings Frednings Forening.

Sælger oplyser, at der i dennes ejertid ikke er foretaget ændringer på ejendommen uden tilladelse hertil fra Kulturstyrelsen

Køber overtager ejendommen som beset, og overtager alle juridiske og økonomiske risici og forpligtelser uden ansvar for sælger/sælgers ejendomsmægler; herunder ansvar for, hvorvidt der eventuelt måtte være bygningsdele, installationer m.v., hvorpå tidligere ejere har foretaget ændringer, uden nødvendige tilladelser hertil fra Kulturstyrelsen. Køber henvises således til at gøre eventuelle krav gældende mod nævnte tidligere ejere

Forslag til anvendelse

Restaurant
Café
Forening
Bolig
+Mere

Økonomi

Pris i kr.
4.750.000,-
Årlige driftsudgifter kr.
60.188,-
Årlige driftsudgifter pr. m² kr.
42,-

Lokalet

Etage areal
1445 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
8625 m²

Faciliteter

Depot
Badeværelse
Gård
Kviste
Køkkenfacilitet
Stråtag
Tegltag
Toiletfaciliteter
Køkken
+Mere

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere