SENEST SET
FAVORITTER

Svogerslev Hovedgade 45, 4000 Roskilde

Svogerslev kro til salg

6.750.000,-
Pris i kr.
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 46 33 XX XX Se nummer
E-mail xx@edc.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 40301589Type : Hotel & Restaurant

Skal du have opfyldt drømmen om at eje din egen kro er her en unik mulighed

Den charmerende Svogerlev Kro er nu sat til salg.

Svogerlev Kro fremstår i en særdeles god stand og oser af stemning, med sin 'gamle' krostue, små stue og store selskabslokaler.

Der kan afholdes selskaber op til 160 siddende og stående gæster, ligesom lokalerne kan anvendes til mødelokaler med projektor, lærred, whiteboard, flipover og wifi.

Der er tilknyttet 14 værelser til kroen, som alle (bortset fra Pejsestuen) ligger i stueplan. Herfra har du direkte adgang til den smukke gamle krohave.

Værelserne er alle indrettet med toilet/bad og med wifi.

Svogerslev Kro er grundlagt i 1600-tallet og er blandt de ældste landevejskroer i Danmark. Den var i sin tid stoppested for postvognen fra Roskilde til Hornsherred.

Kroen har en helt speciel charme med de stråtækte længer, bjælkeloftet og indretningen i almuestilen danner fantastiske rammer om enhver selskabelig lejlighed.

'Der var engang for mange år siden...' Sådan begynder et rigtigt eventyr, men dette er ikke et eventyr, det er den skinbarlige sandhed.

Svogerslev kro's hovedbygninger går helt tilbage til slutningen 1600-tallet og har i sine yngre dage hørt til grevskabet under Ledreborg. Kroen fik status som Kongelig Privilegeret Post Kro i 1727, hvor postvognen til Hornsherred kom fra Roskilde og gjorde holdt for at hvile sig og skifte heste.

I 1808 fandt lensgreven af Holstein på, at han ville nedlægge kroen. En af grundene var, at kroen ikke gav afkast nok. Desuden måtte der ikke brændes brændevin trods kroens status som Kongelig Privilegeret Post Kro. Her måtte kun brygges øl, så man måtte hente sin brændevin i Osted ca. 15 km herfra. I november samme år skrev lensgreven et brev til stiftamtmand Treschov, og det hed heri blandt andet: 'Da kroholderne har sted for det almindeliges eller for de rejsendes bekvemmeligheds skyld, så er kroholderne herunder grevskabet mig heller ikke magtpåliggende i anden hensigt, uden for så vidt at deres nærværende beboere har deres næring og ophold, thi den indkomst, jeg har af dem, er for ubetydelig til, at jeg derfor skulle ønske deres vedbleven.'

Amtmanden ville også gerne have Svogerslev Kro nedlagt, og det begrunder han i et svarbrev således: 'Det er sørgeligt at se så mange unge, som ved nyttigere næringsvej kunne gavne staten, at henrive deres kraftfuldeste alder med at være kromænd og øltappere.' Amtmanden slutter med denne salut: 'Ikke mindst udbreder slagtere og prangere elskovssygen blandt bondealmuen. Endog af den anledning og deres øvrige forlokkelser bør dem ikke give anledning til at opholde sig i landsbyen.' Men lensgreven valgte, at bibeholde kroen til han senere valgte at afhænde den.

Med tiden har der været flere ejere. Men trods de mange ejere af nøglen til kroen har den formået og bibeholde sin pragt og charme. Smukt er det, når man på en dejlig sommerdag ser Dannebrog vejre lystigt i den danske sommervind til lystige fuglefløjt. Ligesom på en smuk vinterdag, hvor sneen ligger tungt som et hvidt tæppe og de lange istapper hænger funklende fra stråtaget i sollyset

Forslag til anvendelse

Krostue

Økonomi

Pris i kr.
6.750.000,-
Årlige driftsudgifter kr.
0,-
+Mere

Lokalet

Etage areal
1113 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
4519 m²

Faciliteter

Bad
Toilet
Whiteboard
Tæppe
Bad
+Mere

Teknik

Wifi

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere
NY APP - Optimér din søgning
Få straks notifikationer
Søg i dit nærområde med ét klik
Gem ejendomme og lokaler
NEJ TAK
JA TAK
DOWNLOAD
NEJ TAK