SENEST SET
FAVORITTER

Hattenæs 7, 8600 Silkeborg

NY HATTENÆS - SILKEBORG

13.000.000,-
Pris i kr.
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 8680 XX XX Se nummer
E-mail xx@nordicals.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 863252Type : Hotel & Restaurant

Unik ejendom på unik beliggenhed med adgang til Brassø

Ny Hattenæs - Et stykke lokalhistorie er klar til næste kapitel

De fleste silkeborgensere over en vis alder har minder og historier fra storhedstiden på Ny Hattenæs ved Brassø i Sejs. Siden 2011 har Ny Hattenæs været udlejet til kursusvirksomhed, og hotellet har været lukket land for offentligheden. Til sommer flytter kursuscentret ud, og ejerne ønsker, at nye kræfter skal træde til. Derfor har Nordicals nu fornøjelsen af at udbyde 1.129 m² gennemført hotel-idyl, lige mellem skovbryn og søbred.

Hotellet: Ny Hattenæs byder på 10 værelser og tre hotellejligheder med soveværelse, hems, køkken, bad og toilet. Derudover bolig på 86 m² i den østlige del af stueetagen, der p.t. anvendes til undervisningsformål.

De tre hotellejligheder har alle udsigt og altaner mod søen, ligesom seks af værelserne har det. De resterende fire må 'nøjes' med skoven.

Derudover har vi 'Blicher Salen', som er hotellets pragtstykke. Der er tale om en på én gang stor og intim sal, hvor bøgeskoven og Brassø slår tonen an uden for de mange vinduer. Inden døre er det i høj grad de store friser med blandt andet Steen Steensen Blicher, som løber med opmærksomheden.

Da de nuværende ejere overtog stedet i 2010, gennemgik Ny Hattenæs en stor istandsættelse, og hotellet fik nyt tag, nyt restaurationskøkken og nye altaner, samt de tre hotellejligheder blev nyopført - for blot at nævne nogle af forbedringerne. I dag er bygningerne i høj grad indrettet med henblik på kursusvirksomhed, men det er ikke vanskeligt at indrette stedet, så det i højere grad imødekommer spise- og badehotelgæster eller eksempelvis outdoorturister.

Med tidens genfundne begejstring for natur, gastronomi og badehoteller er der stort potentiale i Ny Hattenæs for den rette ejer.

Virksomhedsdomicil: Alternativt kan ejendommen anvendes til virksomhedsdomicil til fx kontor-, IT- eller kursusvirksomhed. Mulighederne er uendelige.

Historien og omgivelserne: Siden åbningen i år 1900 har folk fra nær og fjern valfartet til stedet for at fejre store begivenheder eller tilbringe tid i de umanerligt smukke omgivelser. I starten var det et udflugtsmål for borgerskabet, men med tiden blev Ny Hattenæs mere folkeligt.

Stedets historie er dog ikke kun festlig, for under besættelsen blev en af krigens mere spektakulære likvideringer foretaget - under bægerklang og levende musik - midt i Blicher Salen. Modstandsmanden 'Leif' Einar Sørensen, som var én de danskere med flest likvideringer under bæltet, henrettede 29. august 1944 teglværksformand Gunnar Siim med et nakkeskud - mens Siim sad ved et bord fuld af tyske officerer. Det var Leifs anden ud af i alt 12 likvideringer under besættelsens sidste år, som faldt den sommernat.

Mere glædelig var historien i de følgende årtier, og hotellets baller var i 1960'erne og 1970'erne en velbesøgt affære. I folkemunde hedder det også, at mange silkeborgensere er undfanget til hotellets legendariske pinsefester. Danskernes forlystelsesvaner ændrede sig dog med tiden, og som mange andre kroer, saloner og badehoteller levede Ny Hattenæs en omtumlet tilværelse med svigtende gæster og skiftende ejere i mange år.

Hotellets placering har heldigvis ikke ændret sig, uanset ejere, festvaner og historier, og der er stadig tale om en beliggenhed i særklasse - lige ved skov, sø og Silkeborg Sejlklub. Grunden over for hotellet er ryddet, så der er frit udsyn til søen. Fra Ny Hattenæs går en gangsti, der ender i en bådebro, hvor hjuldamperen Hjejlen lægger til.

Bådeplads: Ny Hattenæs har selv én fast bådeplads (nr. 627) og også adgang til fire gæstepladser ved Hjejlebroen. Adgangen til broen sker iht. tinglyst vejret hen over naboejendommen.

De nuværende ejere har desuden fået kommunens tilladelse til at lægge en saunabåd på bådepladsen i vinterperioden, så det er svært ikke at se de store muligheder hele året i de smukke rammer.

En ejendom der skal opleves!

Forslag til anvendelse

Badehotel
Kro
Hotel

Økonomi

Pris i kr.
13.000.000,-
Årlige driftsudgifter kr.
35.320,-
Årlige driftsudgifter pr. m² kr.
35,-
+Mere

Lokalet

Etage areal
1018 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
4362 m²

Faciliteter

Altan
Bad
Gæstepladser
Toilet
Køkken
Kontor
+Mere

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere
NY APP - Optimér din søgning
Få straks notifikationer
Søg i dit nærområde med ét klik
Gem ejendomme og lokaler
NEJ TAK
JA TAK
DOWNLOAD
NEJ TAK