Vestergade 1E, 5600 Faaborg

Faaborgs flotteste investeringsejendom

6.495.000,-
Pris i kr.
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 33114 XX XX Se nummer
E-mail xx@kvadratbolig.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 1125JUBType : Andre typer

Muligheder - ca. 2.000 udviklingsklare kvardratmeter

Den Voigtske Gaard, Vestergade 1, 5600 Faaborg
Faaborgs smukkeste fredede ejendom, der igennem de seneste 20 år er velvedligeholdt og løbende moderniseret. Alle facader og gavle er nykalkede.

Ejendom beliggende i Faaborg by med flot udsigt til havnen. Indeholdende 2 Erhvervslejemål og 5 beboelseslejemål. Herudover ca. 800 m2 uudnyttet loftsareal til mange formål, evt. beboelse.

Den Voigtske Gaard er en af Faaborgs mest velbevarede gamle købmandsgårde med stor kulturhistorisk værdi.
Ejendommen består af en vinkelbygget 4-etagers gulkalket bygning med nyt rødt mansard tegltag, har oprindelig været en del af et større bygningskompleks.
Pakhuset og det tilhørende sidehus er bygget i 1837-38, pakhuset er bevaret i næsten uændret skikkelse og er med sin drøjde og sin fornemme, forenklede arkitektur Faaborgs mest monumentale pakhus.

Den sydlige fløj (pakhuset)

LEJEMÅL 1 - ERHVERV
Butik/ kontorlokale i 2 plan på 445 m2, hvortil der er indgang fra gårdspladsen. I lokalet er fritstående bjælkekonstruktion af pommersk fyr. Der er intern trappe til 1.sal, som ligeledes er indrettet til Kontor/ salgs- eller udstillingslokale.

LEJEMÅL 2 - BOLIG
Med separat indgang i portgennemgang er opgang til 1. sal til en meget spændende lejlighed på 170 m2, som bl.a. indeholder: Stor opholdsstue med brændeovn og fyrretræsgulv, fritstående bjælker og udgang til stor tagterrasse.
I den ene ende af stuen er der indrettet spisestue iåben forbindelse med lækkert UNO-Form køkken med kogeø, skabsgang, soveværelse med skabe og direkte adgang til badeværelse med bruseniche. Herudover 2 værelser med skabe samt gæstetoilet.

UUDNYTTET LOFTSRUM
2. og 3. etage, 551 m2 fremstår som meget spændende uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Den vestlige fløj (sidehuset)

LEJEMÅL 3 - ERHVERV
Stueplan: (separat tilbygning) Rigtig hyggelig café på 82 m2 med indgang fra parkeringspladsen.

LEJEMÅL 4 - BOLIG
1F, 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken, toilet og værelse i stueplan 54 m2.

LEJEMÅL 5 - BOLIG
1G, stueplan: 3 værelseslejlighed med køkken og bad 66 m2.

LEJEMÅL 6 -BOLIG
1G, 1. sal: 3 værelseslejlighed med køkken og bad på 70 m2.

LEJEMÅL 7 - BOLIG
1G 1. sal: 2 værelseslejlighed med køkken og bad på 68 m2.

UUDNYTTET LOFTSRUM
2. 3. etage på samlet 248 m2 fremstår som yderst attraktiv uudnyttet loftetage med flotte bjælkekonstruktioner.

Der er en meget hyggelig brostensbelagt gårdsplads hvor der er plads til 6-7 parkeringspladser samt lille parkeringsplads foran bygningen med plads til 5 biler.

Ejendommen har gennem de senesteårtier tjent mange formål, bl.a. galleri, salg af luksus detailvarer, events, musikarrangementer mv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for ny ejers anvendelse. En god solid og fremtidssikret ejendom. Har du idéerne, så er ejendommen rammen.

Pris: kr. 6.495.000

For yderligere oplysninger samt anmodning om personlig fremvisning kontakt:

Jacques Uhrenholt
Ejendomsmægler
+45 40 68 60 37

Historien om den Voigtske Gaard
De store købmandsgårde i vore købstæder er sædvanligvis placeret enten ved byernes torve eller ved hovedindfaldsvejene. I Faaborg finder vi en af byens navnkundigste købmandsgårde, Voigts Gaard, i Vestergade, som gennem den middelalderlige Vesterport forbandt byen med oplandet mod vest og nord. Og Riborgs navn skulle få en helt enestående plads i Faaborgs historie, idet en sønnedatter, som opkaldtes efter hende, skulle blive mere berømt end nogen anden faaborgenser. Købmandsgårdens enorme kompleks, det 38 fag og 60 m lange forhus og de mindre huse på bagarealet, blev i gårdens velmagtsdage under købmand Lars Peter Voigt udbygget med pakhuset og det tilhørende sidehus i 1837-38.

To brune øjne
Dem, der kender H.C. Andersen digt "to bruneøjne", ved sikkert også, at det er skrevet til en ung pige fra Faaborg: Riborg Voigt.
Hun var datter af købmand Lauritz Peter Voigt, ejeren af Voigt´s Gaard i midten af attenhundredetallet. H.C. Andersen var studiekammerat med Riborgs bror Christian. Og under en rejse rundt i Danmark, kom vor berømte digter til Faaborg. Han aflagde Christian et besøg - og blev straks forelsket i søsteren Riborg. Efter det første møde med Riborg Voigt, skrev H.C. Andersen: Her opgik pludselig saa heftig en ny verden for mig, saa stor og dog rummes den i fire linier. To brune øjne, jeg nylig saa, i dem mit hjem og min verden laa. Der flammede snillet og barnets fred, jeg glemmer dem aldrig i evighed.

Forslag til anvendelse

Café
Butik
Købmand
Bolig
+Mere

Økonomi

Pris i kr.
6.495.000,-
Årlige lejeindtægt kr.
505.966,-
Årlige lejeindtægt pr. m² kr.
450,-
Årlige driftsudgifter kr.
86.542,-
Årlige driftsudgifter pr. m² kr.
77,-

Lokalet

Etage areal
1125 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
1265 m²

Faciliteter

Køkken
Bad
Bjælker
Brændeovn
Gæstetoilet
Gård
Opholdsstue
Parkeringsplads
Tegltag
Udsigt
Køkken
Bad
+Mere

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere