SENEST SET
FAVORITTER

Sct. Mogens Gade 7, 8800 Viborg

Hauchs Gård - en ikonisk Viborgejendom

15.850.000,-
3,90 %
Pris i kr. - Afkast
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 5858 XX XX Se nummer
E-mail xx@edc.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Sagsnummer: 75100583

 

- Sjældent udbudt fredet investeringsejendom
- Ejendommen kan dateres tilbage til ca. år 1520
- AAA beliggenhed
- Indrettet med 4 store lejligheder samt en studielejlighed
- Idyllisk og uforstyrret have- og gårdmiljø

Den unikke og særdeles smukke ejendom er opført i røde sten, mens de 2 fløje i baghuset er pudsede og malet gule. Huset er belagt med rød teglsten.

Ejendommen indeholder 4 meget store lejligheder. 2 lejligheder på 259 m²og 2 lejligheder på 198 m². Lejlighederne er med mange fine detaljer, der er karakteristisk for klassiske herskabslejligheder.

Der er endvidere en lille taglejlighed på 30 m². Der er et stort uudnyttet loftsareal, der ud over taglejligheden alene er udnyttet til pulterrum.

Under forhuset er der en rigtig spændende pigstensbelagt kælder med mange anvendelsesmuligheder og med direkte udgang til Sct. Mogens Gade.

Der er tilkørsel til ejendommen via Ll. Sct. Hans Gade. Via en port er der adgang til en pigstensbelagt gårdsplads og en stor åben garage med plads til 4 biler. Garagen er ligeledes pudset og malet gul og belagt med rød teglsten. Garagen passer rigtig fint ind i ejendommens arkitektoniske udtryk.

På bagsiden af ejendommen er der et særdeles hyggeligt gårdmiljø og flere smukke brostensbelagte terrasser.

Den nuværende ejer har valgt at lade én af lejlighederne på 259 m² stå tom, således at en ny ejer af ejendommen har denne til disposition, hvis det ønskes. Studielejligheden i tagetagen er ligeledes selvvalgt uden lejer. Der vurderes at være et markant potentiale for at opnå en væsentlig højere lejeindtægt på lejlighederne, end det p.t. er tilfældet. Flere af lejerne har beboet lejlighederne i en lang årrække uden regulering af lejen.

Ejendommens navn ”Hauchs Gård” stammer fra familien Hauch, der ejede gården fra ca. 1783 til 1843. Ved den dobbeltfløjede trappe ud mod Sct. Mogens Gade er anbragt en granitkvader, hvorpå der er indhugget følgende: Minde om H. R. Hauch, 1738 samt en hel del forbogstaver og forkortelser for andre familiemedlemmer. Årstallet 1738 angiver fødselsåret for H. R. Hauch.

Der vil være mulighed for at opdele ejendommen i ejerlejligheder eller andelsboliger.

Trods den særdeles centrale beliggenhed, så er området fredeligt og roligt. I det skønne solrige gårdmiljø, som ligger i læ af bygningen, kan man opholde sig helt ugeneret – man fornemmer slet ikke, at man opholder sig i det absolutte centrum af Viborg.

Økonomi

Årlig lejeindtægt. i alt kr.
721.257,-
Årlig lejeindt. pr. etage m² kr.
764,-
Årlige driftsudgifter kr.
105.309,-
Årlige driftsudgifter pr. m²
112,-
Pris i kr.
15.850.000,-
Afkast %
3,90 %
Kr./m²
16.790,-

Lokalet

Etage areal
944 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
1216 m²

Faciliteter

Garage
Gård
Kælder
Pulterrum
Teglsten
Port

MARKEDSINDEX

Spørgsmål og svar
VESTJYLLAND / Boligudlejning / - Okt2022

SAMME PRISLEJE

Søg på flere Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVS­MÆGLERE

Alle vores mæglere