SENEST SET
FAVORITTER

Østergade 2A, 7400 Herning

Sjældent udbudt investeringsejendom sælg

37.000.000,-
6,96 %
Pris i kr. - Afskrivning Afkast
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 7025 XX XX Se nummer
E-mail xx@nordicals.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 53531733

Beliggenhed tæt ved Torvet i Herning

Det tidligere hovedsæde for Midtbank - nu Handelsbanken - udbydes til salg for kontant kr. 37 mio.

Sælger har forhandlet med eksisterende lejer om eventuelle ændringer i lejeforholdet, som kan betyde fremtidige bygningsændringer i forhold til nuværende indretning, hvorfor køber må være indstillet på, at investeringer i ejendommen kan blive aktuelle. Nærmere oplysninger kan indhentes hos Nordicals.

Ejendommen Østergade 2A er under udstykning i 2 ejerlejligheder, hvor sælger forestår og afholder omkostninger ved udstykningen. Ejerlejlighed nr. 2 beliggende Søndergade 5-7 udbydes særskilt til salg.

Det var den lokale murermester Eriksen, der har opført ?Hammerhus?, og arkitekten var Norring. Bygningens navn er en reference til Hammerum Herred. ?Hammerhus? bærer på facaden nogle stiliserede hamre, der var symbolet på Hammerum Herred.

Ejendommen, som er centralt beliggende i Herning Midtby, er oprindelig opført i 1901 med en omfattende renovering og tilbygning i 1996, hvor facaden mod Østergade blev ført tilbage til den oprindelige flotte arkitektoniske udførelse fra ejendommens opførelse.

Bygningens status som bankbygning indledtes i 1913, samme år som Herning blev købstad, og fra det år har der stået bank på ejendommen.

Ejendommen, som er beliggenhed tæt ved Torvet i Herning med kort afstand til busstation og banegård, er en af de "Top 5" mest kendte ejendomme i Herning - noteret med en bevaringsværdi på "3" hos Slots- og kulturarvstyrelsen.

Handelsbanken har oprindeligt ejet ejendommen, men solgte denne til investor i 2003 - umiddelbart efter, at Midtbank blev overtaget af Svenske Handelsbank. I forbindelse med denne overdragelse oprettedes lejeaftale med sælger som lejer af størstedelen af bygningens arealer.

Bygningen har 2 elevatorer og 1 trappeopgange, hvilket giver gode muligheder for opdeling af lokalerne i flere lejemål.


Ejendommens arealer benyttes som følger:

Kontorarealer: Detailhandel: Kælderareal:

Handelsbanken AB: 2.249 kvm. 890+165 kvm.

Damernes Magasin, Herning Aps 145 kvm.

Da en del (165 kvm.) af kælderarealet er udlejet til Handelsbanken, og som tilhører ejeren af nabobygningen Søndergade 5-7, vil der årligt skulle afregnes en leje på p.t. kr. 41.250 til ejeren af Søndergade 5-7, så længe Handelsbanken har lejet dette kælderareal.

Forslag til anvendelse

Hovedsæde

Økonomi

Årlig lejeindtægt. i alt kr.
2.760.952,-
Årlig lejeindt. pr. etage m² kr.
1.153,-
Årlige driftsudgifter kr.
604.582,-
Årlige driftsudgifter pr. m²
253,-
Pris i kr.
37.000.000,-
Afkast %
6,96 %
Kr./m²
15.455,-

Lokalet

Etage areal
2394 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
1133 m²

Teknik

Elevator

MARKEDSINDEX

VESTJYLLAND / Kontor / - Sep2021

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere