SENEST SET
FAVORITTER

Vestergade 1E, 5600 Faaborg

Investeringsejendom

5.500.000,-
7,11 %
Pris i kr. - Afskrivning Afkast
SE HOS MÆGLER
Telefon +45 6321 XX XX Se nummer
E-mail xx@nordicals.dk Se e-mail
Mægler Bliv kontaktet
Jeg accepterer hermed, at mægler/udbyder af dette emne kan kontakte mig pr. e-mail og telefon og samtidig accepterer jeg at Ejendomstorvet.dk sender mig e-mails med lignende emner i området helt uforpligtende.
Jeg accepterer ovenstående betingelser
KONTAKT MÆGLER
GEM TIL SENERE
Luk
Sagsnummer: 71225-6

Den Voigtske Gaard i Faaborg

Vi har nu fornøjelsen af at sælge 955 m² danmarkshistorie i hjertet af Faaborg. Den Voigtske Gaard har været en markant bygning i bykernen siden 1700-tallet, hvor storkøbmændene gjorde Faaborg til en vigtig handelsby i det sydfynske. Her har forskellige store købmandsslægter sendt fynsk korn ud i verden, men det var et besøg fra en købmandssøns skolekammerat i 1830, der gav stedet sin plads i historiebøgerne.

Skolekammeraten var nemlig H.C. Andersen, og besøget på den store købmandsgård endte i en ulykkelig kærlighed til husets datter, Riborg Voigt, som var afsat til anden side. Den ulykkelige kærlighed blev til digte og breve, og det menes, at H.C. Andersens første udlandsrejse var med henblik på at glemme pigen fra gården i Faaborg. Det skete dog aldrig, og affærens afskedsbrev fra Riborg blev fundet i en skindpung på H.C. Andersens bryst, da han døde mange årtier senere.

Den Voigtske Gaard er en flot gammel købmandsgård beliggende i hjertet af Faaborgs gamle bydel tæt ved byporten, gågadenettet og Faaborg inderhavn.

Vestergade 1E, 1F og 1G er en del af købmandgården. Disse bygninger er opført i 1837-1838, hvor de oprindeligt har været anvendt til pakhus. Bygningerne er opført i 3½ etager med pudsede og gulkalkede facader. Tagkonstruktionen er manzard, der i 1996/97 er pålagt nye vingetegl med undertag.

I 80´erne er bygningerne ombygget til bolig- og butiksformål. Ombygningerne er foretaget med stor respekt for ejendommens alder og oprindelige udseende.

Herudover findes en lille etplansbygning, der er opført i 1968.

Der er i dag indrettet 5 beboelseslejligheder samt 2 butiksenheder i ejendommen.

De 4 lejligheder er indrettet i den vestvendte sidefløj. Lejlighederne er 2- og 3-værelseslejligheder i størrelsen 54-70 m². Lejlighederne fremtræder generelt lyse og i pæn stand.

Etplansbygningen Havnegade 18 er udlejet til butiksformål. Lejemålet består af 2 lokaler samt toilet og køkkenfaciliteter.

I den sydvendte fløj har sælger i en lang årrække drevet tøj- og livstilsbutikken. Butikken er indrettet med stor respekt for bygningens historie og fremtræder således med mange historiske detaljer. Butikken er 445 m² i 2 plan.

Fra butikken er der adgang til 3. og 4. sal, der er uudnyttet. Lokalerne fremstår med trægulve og kraftige stolpekonstruktioner.

Butikken er ledig og kan naturligvis stadig anvendes erhvervsmæssigt eller alternativt ombygges til boligformål. Da ejendommen er fredet vil det være muligt at udstykke til ejerlejligheder.

Nuværende ejer har i 1985 indrettet en stor lejlighed på 170 m², som de selv har beboet i en årrække.

Der er adgang til lejligheden i porten. Lejligheden er i stueplan indrettet med éntre med trappe til 1. sal. På 1. sal findes stor dejlig stue med fritlagte bjælkekonstruktioner og brede plankegulve. Stuen er i åben forbindelse med køkken/alrum med kogeø og brændeovn. Herfra er der udgang til stor tagterrasse med udsigt over havnen. Herudover er lejligheden indrettet med soveværelse med adgang til badeværelse, 2 værelser samt gæstetoilet. En lækker lejlighed, hvor der er kræset for detaljerne.

Foran bygningerne findes hyggeligt gårdareal belagt med toppede brosten. Syd for bygningerne findes egen parkeringsplads med 4-5 pladser. Derudover grænser vestfløjen op til offentlig parkeringsplads.

En ejendom, der henvender sig til køberen, der søger noget ud over det "sædvanlige".

Økonomi

Årlig lejeindtægt. i alt kr.
511.896,-
Årlig lejeindt. pr. etage m² kr.
536,-
Årlige driftsudgifter kr.
114.298,-
Årlige driftsudgifter pr. m²
120,-
Pris i kr.
5.500.000,-
Afkast %
7,11 %
Kr./m²
5.759,-
+Mere

Lokalet

Etage areal
955 m²
Sekundært areal
0 m²
Grund areal
1265 m²

Faciliteter

Badeværelse
Brændeovn
Gæstetoilet
Gård
Køkkenfacilitet
Parkeringsplads
Plankegulv
Sydvendt
Trægulve
Køkken
+Mere

SAMME PRISLEJE

Søg på flere
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
 
 
 
 
   
FREMHÆVET
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   
   
 
 
 
   

SAGER FRA OVER 200 ERHVERVSMÆGLERE

Alle vores mæglere