Ejendomsinvestering for begyndere: Lær at investere

Vi har gjort ejendomsinvestering i Danmark nemt og overskueligt.  Vi har det største udvalg af investeringsejendomme. Hos os kan du finde investeringsejendomme, som spænder fra 200.000 kr. til 100+ millioner. Se alle vores investeringsejendomme her. Vores store portefølje af investeringsmuligheder gør vores side ideel for både erfarne og begyndere inden for ejendomsinvestering. Derudover kan du få svar på alle dine ejendomsspecifikke spørgsmål ved at kontakte den ansvarlige mægler for en given ejendom, det er gratis og uforpligtende. Du finder den ansvarlige mægler for din valgte ejendom ved at klikke på ”Se hos mægler”.

Det store spørgsmål er ofte: Hvad skal jeg investere mine penge i? De tre klassiske muligheder er aktier, obligationer og ejendomme. Så hvilken investering er bedst? En analyse fra Finans.dk viser, at ejendomsinvesterings i Danmark er en god investering, og har historisk set givet et afkast, som er bedre end det gennemsnitlige afkast på aktiemarkedet. Indgangsbarriererne til aktiemarkedet er dog mindre end ejendomsmarkedet. Obligationer er mere sikre end aktier og ejendomme. Den lave risiko ved obligationer, betyder også du har et meget lavt afkast. Ved obligationer låser du ofte din investering mellem 1-30 år afhængigt af den valgte obligation.  


Boligudlejning er en meget sikker investering. Der sker ikke de store udsving, og værdien af din investering vil være jævnt stigende,” - Poul Randrup, investeringschef for i København for EDC Erhverv Poul Erik Bech. Poul Randrup har været ansat i EDC i mere end 30 år og vil give gode råd og fifs, som kan hjælpe nye investorer.
Aktiemarkedet kræver mindre kapital og er ofte mere tilgængeligt. Ejendomsmarkedet kan beskrives som mere stabilt, men mindre likvidt. Selv i tider med lavkonjunktur, så skal de danske borgere have et sted at bo. Din indtjening på ejendomsinvesteringer er dermed mere stabil end på aktier. Ejendomsinvesteringer er ofte beskrevet som en mere sikker investering end aktier, men med lavere potentiale. Fastejendom svinger ikke i værdi på samme måde, som aktier gør. Dermed skal du ikke frygte af din ejendom har tabt 5% af sin værdi, mens du sov.

Ejendomsinvestering for begyndere

Dette afsnit vil beskrive, hvordan du kommer i gang med ejendomsinvesteringer. Ønsker du at lære at investere i ejendomme, så skal du læse med her!
Ejendomsinvestering i Danmark kan virke ufremkommeligt for mange mennesker. Mange tror, det kræver en massiv startkapital, hvilket stopper mange i at undersøge investeringsmarkedet nærmere. Derfor har vi oprettet en Ejendomsinvesterings Guide, som skal gøre det let og overskueligt for nye potentielle ejendomsinvestorer. 

Ved køb af en investeringsejendom vil hensigten oftest være at udleje ejendommen som privatbolig eller til erhverv. En investeringsejendom kan også købes og videresælges – dette kræver ofte en renovation af den købte ejendom. Mest normalt er boligudlejning, men overordnet kaldes en investeringsejendom, som skal udlejes en udlejningsejendom eller boligudlejningsejendom. Du kan se alle Ejendomstorvets boligudlejningsejendomme her. 

Indtægten på udlejningsejendomme kommer af udlejningen – altså lejeindtægterne. Derudover vil ejendomspriserne som udgangspunkt også stige, hvilket vil give dig et afkast i form af en værdistigning på den købte ejendom, hvis/når du sælger ejendomme igen. Samtidig er du heller ikke påvirket af prisændringer på ejendomsmarkedet, da du har en indtægt ved udlejningen af ejendommen. Dermed har du et sikkert afkast, da dine lejere betaler dig husleje hver måned, og derfor vil du i tider med lav konjunktur stadig tjene penge.

Ejendomsinvesterings Guide 

Hvis du ikke kan finde den investeringsejendom, du leder efter, så kan du med fordel oprette en søgeagent. Det er gratis og uforpligtende at oprette en søgeagent. Alt det kræver, før du kan oprette søgeagent, er en profil. Du opretter en profil ved at klikke på Log-In ikonet øverst i højre hjørne. Vi har gjort ejendomsinvestering i Danmark så let som muligt. Du kan også bruge dette link, hvis du ønsker at logge ind eller lave en profil på Ejendomstorvet. 

Før du begynder på ejendomsinvesteringer, så skal du være klar over dit formål. Ønsker du en risikospredning af din opsparing? Eller vil du gerne disponere over en ejendom til eget formål? Eget formål kunne være udlejning af den givne ejendom til f.eks. familie, venner og/eller medarbejdere. Derudover skal du også kende din tidshorisont på din investering. Ejendomsinvesteringer har en lang tidshorisont, og som investor må man normalt vente i minimum 5 år, inden man overvejer at sælge igen. Ellers vil transaktionsomkostningerne være for høje og det samlede afkast for lavt.” - Poul Randrup, investeringschef for EDC erhverv København.  

Hvordan man investerer i ejendomme, vil variere fra person til person. Finansiering af købet vil være en differentierende faktor, som kan have indflydelse på fortjenesten på investeringsejendomme. Typiske vil finansiering ske gennem et banklån. Et banklån kræver, at du har indblik i driften af den givne ejendom – altså lejeindtægterne og driftsudgifterne. Du kan læse mere omkring værdiansættelsen, lejeindtægterne og driftsudgifterne for investeringsejendomme her. Du kan ofte få disse detaljer udleveret af den ansvarlige mægler for den givne ejendom, da de har ansvaret for udregning af afkastet på den givne ejendom. Bankernes villighed til at låne penge til ejendomsinvestering vil være forskellige fra bank til bank. Selvom du får afslag fra en given bank, så betyder det ikke, du skal give op. Men det betyder, at du kan blive nødt til at søge finansiering fra flere forskellige banker.  
Når du så efterfølgende har købt din ejendom, og skal begynde at udleje den, så kan du få tips og tricks til dette på denne side.

Hvilke ejendomme kan man investere i? 

Der findes en række af forskellige typer af investeringsejendomme. Når du har lært, hvordan man investerer i ejendomme, vil det næste skridt være udvælgelsen af en investeringsejendom. Her finder du en kort gennemgang af de forskellige typer af ejendomsinvesteringer. 

De ældre ejendomme er nok sjovest for mindre private investorer, men hvis du gerne vil bruge så lidt tid som muligt på din investering, så er nyere ejendomme det rigtige valg” - Poul Randrup, investeringschef for i København for EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Hvad er Udlejningsejendomme?

Udlejningsejendomme er en form for investeringsejendom, hvor formålet er at udleje ejendommen efter købet. Udlejningen kan både være til private personer og til erhverv. Alt dette er afhængigt af den givne ejendom. Du kan derfor kontakte den ansvarlige mægler for ejendommen for mere information og rådgivning. 

Hvad er boligudlejningsejendomme?

Boligudlejningsejendomme er investeringsejendomme, som egner sig til udlejning til private personer. Dette kan skyldes, at kommunens lokalplan kræver private boliger i den givne ejendom. Typiske vil det være lejelejlighederne i en ejendom du køber, som du så efterfølgende kan udleje for en profit. Du kan se alle boligudlejningsejendomme på Ejendomstorvet her

Hvad er projektejendomme og udviklingsejendomme?

Projekt- og udviklingsejendomme dækker ofte over det samme. Projektejendomme betyder, at køber skal skabe noget nyt ud af ejendommen. Dette kan være en faldefærdig bygning, som skal nedrives eller istandsættes, eller en ejendom, som skal omdannes til erhverv eller privatbolig. Tag derfor kontakt til den ansvarlig mægler, omkring de forskellige muligheder for den givne ejendom. Du kan se alle projektejendommene på Ejendomstorvet her

Hvis du er en begynder i ejendomsinvesteringsbranchen, så vil vi anbefale at den første investering du laver er i en boligudlejningsejendom.  Projektejendomme er, som navet hentyder til, et projekt. Du skal derfor være bevidst omkring den tid, det vil tage at omdanne den givne projektejendom til en profitabel investering. Men projektejendomme kan også give et rigtig godt afkast. 

Søger du mere viden? Måske har en af de nedstående artikler, det svar du leder efter. 


NY APP - Optimér din søgning
Få straks notifikationer
Søg i dit nærområde med ét klik
Gem ejendomme og lokaler
NEJ TAK
JA TAK
DOWNLOAD
NEJ TAK