Menu

Nudging: Påvirk dine medarbejdere nemt og billigt

EJENDOMSTORVET.DK - 07 MARTS 2019 - #SUND PÅ JOB


Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Vicuras

Et kærligt puf i den rigtige retning

Har du hørt om eller set nudging før? Det har du sikkert uden at vide det.

Tænk på de grønne fodspor på gaderne, der leder os til skraldespanden i stedet for at smide skraldet på gaden. En lille bitte adfærdspåvirkning med en stor betydning for miljøet. Et andet kendt nudge, måske verdens mest berømte, er fluen i pissoiret. Undersøgelser viser, at der er op til 80% mindre spild ved siden af pissoiret, når der er mulighed for at ”sigte” efter en flue. Et nudge mange mænd sikkert ubevidst værdsætter højt! Ligeså viser undersøgelser, at der er mindre madspild ved brug af en mindre tallerken.

Nudging er altså adfærdsforandrende initiativer, der både kan aktivere den refleksive del af hjernen og hjælpe den ubevidste del af hjernen. Dette uden at begrænse folks valgmuligheder, hvilket gør nudging attraktivt. Man kan altså nemt og billigt påvirke medarbejderne til ubevidst at optimere deres sundhed ved at tage bedre beslutninger under en arbejdsdag.

Sådan bruger I nudging på arbejdspladsen

Som sagt er nudging altså et kærligt puf i den rigtige retning. Vicuras kommer her med et par nemme idéer til, hvad I kan skrive/tegne på plakater og sedler, der vil optimere jeres arbejdsplads.

  • Mind folk om at variere deres arbejdsstilling eller husk dem på at sidde korrekt på deres stol.
  • Mind folk om vigtigheden af at bevæge sig i løbet af en lang dag. Det kunne være at gå rundt imens man taler i telefon eller at gå over til sin kollega i stedet for at sende en mail.

Med små sedler eller plakater vil I nemlig ubevidst minde jer selv om ovenstående. Herved ”nudger” i jer selv til at optimere jeres sundhed – nemt og hurtigt! Bare det at bruge mindre tallerkener under frokostpausen, for at mindske madspild, har en stor betydning. I kan også stille frugtskålen længere frem end de søde sager. Ved at gøre dette skubber man folk i den rigtige retning, og det kan hjælpe til at forebygge fedme og andre livsstilssygdomme. Find sammen ud af, hvad I har behov for – der er mange muligheder!

 

Mangler I de helt rette erhvervslokaler til netop jeres virksomhed? 

Hvis I står og mangler de helt rette lokaler til jeres virksomhed, hvor I kan optimere medarbejderes sundhed, så kan I søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser på Ejendomstorvet.dk. Klik her og start din søgning allerede nu! 

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien sund på job

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR