Menu

5 gode råd til et godt indeklima

EJENDOMSTORVET.DK - 15 MAJ 2018 - #SUND PÅ JOB

De fleste har prøvet at komme ind i et rum, hvor det kan føles ubehageligt at opholde sig, man oplever muligvis utilpashed, hovedpine og bliver hurtigt træt mens symptomerne forsvinder gradvist, når man forlader rummet igen. Dette kan beskrive et dårligt indeklima, som kan være invaliderende for medarbejdere på en arbejdsplads.

Så hvordan kan vi opretholde et godt indeklima?

Luft

  • Det kan ikke nævne nok gange, hvor vigtigt frisk luft kan være på arbejdspladsen. Sørg for god udluftning ofte, f.eks. 10 minutter hver time. Har I et ventilatiosanlæg, så sørg for at det er indstillet således at temperaturen ikke svinger for meget, så der opstår træk.
  • Hold luften balanceret! For meget fugt på arbejdspladsen, kan skabe problemer med f.eks. skimmelsvamp og andre mikroorganisner, mens for tør luft kan skabe irritation for slimhinder og dermed påvirke koncentrationsevnen.Rengøring
  • Sørg for at der er ryddeligt, således rengøringen kan komme til. For meget støj kan have en negativ påvirkning på indeklimaet og skabe irritation i kroppen.

Belysning

  • Dagslys er den bedste og sundeste lyskilde man kan have på arbejdspladsen, men ofte er det nødvendigt at supplere med kunstig belysning. Inddrag den enkelte medarbejder i valget af belysning, da alle mennesker påvirkes forskelligt af lys, alt efter alder og syn.

Temperatur

  • Den optimale temperatur for stillesiddende arbejdspladser er ifølge arbejdstilsynet 20-22 °C.

Akustik 

  • Støj og dårlig akustik kan påvirke koncentrationsevnen og kan give både stress og hovedpine. Sørg derfor for at skabe en god akustik i arbejdsrummet ved f.eks. at fjerne eller isolere støjkilder, dæmpe lydniveauet – for eksempel ved ændret adfærd og sidst men ikke mindst forsøge at forbedre akustikken. Læs gode råd til god akustik lige her

Men..

Før I kan få styr på det gode indeklima, er det altafgørende, at I har de helt rigtige lokaler til jeres virksomhed. På Ejendomstorvet.dk kan I søge blandt hele landets ledige kontorlokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Se mere her!

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien sund på job

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR