Menu

Støj på arbejdspladsen eller til julefrokosten – negliger mig ej..

EJENDOMSTORVET.DK - 27 NOVEMBER 2019 - #AKUSTIK

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Indretning Med Mening

Jeg var til julefrokost i fredags. Et skønt sted, skøn mad, vin ad libitum og skønne mennesker. Alt var godt. Altså næsten…

For alle de skønne mennesker ville jo frygtelig gerne konversere, og her var der så et problem. Akustikken var simpelthen elendig. Og det betød desværre, at man ind imellem gav op. Og det var i hvert fald umuligt at snakke med dem længere nede ad bordet – æv. Det gjorde så stort et indtryk, at jeg hørte flere gæster sige, at man nok lige ville overveje et andet sted næste gang.

Kigger man på det med øje for, hvad det er der giver go’ akustik, så var der ingen “bløde/porøse” overflader til at opfange lyden. Indretningen var smuk og rustik. Og det ville ikke være den nemmeste opgave at løse, men der kunne sagtens gøres noget. Når man nu har gjort sig så umage på alle de andre punkter, er det drønærgerligt ikke lige at få denne del med.

Fjordenhus i Vejle, hvor der er indtænkt gardiner, tæpper mv. Derudover har hullerne i murstene en lyddæmpende effekt.

Husk at udpege støjkilden

Når man taler med folk om lyddæmpning, så er der rigtig mange, som ikke er opmærksomme på, at de indsatser, man overvejer at foretage, skal vælges med omhu. Det skal give mening i forhold til den primære støjkilde. Hvis den støj, der generer mest på en arbejdsplads er telefonsnak, skal man have fat i en løsning, som kan anbringes så tæt på kilden, som muligt. Det vil sige bordskærme eller andet placeret så tæt som muligt på kilden.

Callcenter hos Kokken & Jomfruen

Tæpper virker eksempelvis generelt godt på lyden. Men de har især sin berettigelse, hvis støjkilden er trinlyd. Hos Easyfood i Kolding har vi arbejdet med flere former for lydskærme til det store fælleskontor. Det har hjulpet for lyd fra snak og telefoner og generelt til opdeling og udsmykning af det store rum. I denne uge har vi så desuden lagt tæppeløbere ned gennem det lange rum. Det gjorde vi fordi, at støj fra medarbejdere og gæster, som skal fra a til z, simpelthen var generende for koncentrationen.

Tæppeløber hos Easyfood administration

Jeg fik iøvrigt denne spontane kommentar efter, at tæppeløberen havde ligget der i 10 minutter:

“Det virker – jeg skulle have fat i Betina og tænkte, om hun ikke snart kom forbi på vej ned på sin plads – og hov, hun sad på sin plads allerede – jeg havde ikke hørt hende gå forbi…”

Så husk altid at start med at definere de væsentligste støjkilder – og her tænker jeg altså ikke på udpegning af kollegaerne – Ulla snakker altid så højt osv.. 🙂

Hold dig opdateret på Ejendomstorvets Erhvervshub. Her kommer der nemlig flere gode råd til at skabe det helt rette fysiske arbejdsmiljø de kommende uger.

Leder du efter et kontorlokale eller måske en investeringsejendom?

I mellemtiden kan du finde det helt rette kontorlokale til din virksomhed eller måske den perfekte investeringsejendom på Ejendomstorvet.dk. Her får du nemlig et overblik over hele landets erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Og du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne. Klik her og start din søgning allerede nu. 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien akustik

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR