Menu

Sådan indrettede vi vores kontor

EJENDOMSTORVET.DK - 08 OKTOBER 2019 - #INDRETNING

I sidste uge delte vi et indlæg med jer, hvor vi fortalte om vores flytteproces og vores vej til de helt rette lokaler på Kompagnistræde. I dag vil vi så fortælle, hvordan vi håndterede den udfordring, som lå i at indrette et tomt kontorlokale og samtidig formå at gøre det til vores helt eget.

Vi bruger meget tid på vores arbejdsplads, og for os var det helt essentielt, at vores lokale skulle afspejle vores unge team og samtidig sikre, at kontoret var et sted, vi kunne lide at opholde os.

For at skabe de helt rigtige rammer til os, fik vi heldigvis hjælp fra en sød sjæl, som kunne hjælpe os med hendes ekspertise inden for kontorindretning. I samarbejde med hende fandt vi ud af, hvordan vi kunne udnytte vores kvadratmeter bedst muligt samt skabe en “hjemlig” stemning på kontoret.

Vores indretningskonsulent sørgede blandt andet for at opdele alle rummene, så vi fik det mest optimale ud af hvert ”rum”.

Storrummet

Vores kontor består af et større rum, som leder til både hovedindgangen, toilettet og køkkenet. Vi har brugt en rumdeler til at skabe en naturlig adskillelse af kontorpladserne i det store rum og køkkenet, som er i åben forbindelse med det store rum. Derudover brugte vi et langt gardin til at skabe en form for afskærmning mellem hovedindgangen og det store rum. På den måde fik vi skabt et indgangsparti og en illusion af en gang, så man ikke blot træder direkte ind i det store rum.

Vi fik samtidig plads til et mindre “lounge”-område, hvor vi blandt andet kan tilbyde vores gæster at vente inden møder. I storrummet er etableret 7 kontorpladser.

Farver

Farver er helt afgørende i al form for indretning – de kan hjælpe med at skabe den helt rette stemning i et lokale, på en helt anden måde end en hvid væg kan.

På vores kontor endte vi med at male i alt fem vægge. To af dem i en mørkegrøn farve og tre i en mørkeblå farve. Den resterende del af kontorets vægge er hvidmalede. Og det er netop samspillet mellem de hvide og det mørke vægge, som skaber en helt særlig stemning på kontoret.

Vi har også pyntet med masser af planter i alle størrelser. De giver nogle flotte farver til kontoret, skaber en hyggelig stemning og giver liv. Samtidig er de afgørende for et godt indeklima på kontoret. Og netop indeklimaet er vigtigt, da det er med til at holde os friske i hovedet hele dagen og dermed fremme effektiviteten.

Møbelvalg med fokus på miljøet

Det at skabe den helt rette stemning på et kontor er i den grad afhængig af møbelvalget. I vores indretningsproces valgte vi at teame op med JkOffice, som sælger brugte kontormøbler.

Hvorfor? Det er ganske enkelt fordi vi gerne vil bidrage til at passe på miljøet og bestemt ikke synes, at det er nødvendigt at købe spritnye kontormøbler på grund af en flytning. Møblerne fra JkOffice er af utrolig høj kvalitet, og vi har bestemt ikke fortrudt, at vi valgte den løsning.

At flytte til et nyt kontor er en forholdsvis bekostelig affære, men ved at købe brugte kontormøbler hos en forhandler, som stadig tilbyder garanti, kan man nemt spare penge og ikke mindst tage hensyn til miljøet. Genbrug kan for mange være et lidt skræmmende begreb. Men brugte møbler behøver bestemt ikke at være gamle eller slidte, det kan vi skrive under på

Belysning

Vi har vel alle prøvet at sidde i et rum, hvor belysningen bare er ganske forfærdelig. Det er måske for lyst, for mørkt, for skarpt, for koldt et lys. Belysningen er en vigtig del af kontorindretningen ikke mindst fordi, det kan have en indvirkning på medarbejdernes effektivitet. Dårlige lysforhold kan give hovedpine eller gøre os trætte, og det er ikke særlig optimalt på en arbejdsplads.

På vores kontor er der vinduer på begge sider, og de leverer en pæn portion dagslys fra hver side. Derudover har vi fået opsat dekorationspærer i loftet over alle borde – de er med til at skabe et hyggeligt og varmt lys, som bidrager til den hjemlige stemning på kontoret. Samtidig er der en skrivebordslampe på hvert skrivebord, så hver enkelt medarbejder selv kan styre belysningen på deres kontorplads.

En indretningsproces kan være lang og omfattende, og der er enormt mange ting, som man skal tage stilling til og indtænke i indretningen for at skabe det helt rette arbejdsmiljø for medarbejderne. Vi har fundet os rigtig godt til rette på vores lille hjemlige kontor i Kompagnistræde, og vi håber, at vores indretningsproces kan gøre dig logere på, hvordan du skal indrette dit kontor.

Samtidig kan vi anbefale dig at holde dig opdateret på Ejendomstorvets Erhvervshub de kommende uger. Vi har nemlig fokus på det fysiske arbejdsmiljø, og der venter mange gode råd og inspiration til dig!

I mellemtiden kan du tage et kig forbi Ejendomstorvet.dk. Her kan du få et overblik over hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Måske det helt rette kontor til din virksomhed gemmer sig her? Du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne. Klik her og start din søgning allerede nu. 

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien indretning

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR