Menu

Lyddæmpning – hvad er mulighederne?

EJENDOMSTORVET.DK - 16 OKTOBER 2019 - #INDRETNING

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Indretning Med Mening.

Der er ingen tvivl om, at lyddæmpning efterhånden er blevet et kendt begreb. De fleste kontorer har brug for en eller anden form for supplerende lyddæmpning – især i de åbne kontormiljøer.

Det er væsentligt for trivslen, at der er ro til arbejdsopgaverne. Forestil dig et åbent rum, hvor alt har glatte overfalder, der er højt til loftet og masser af glas. Her vil lydene fare rundt. Lydene har brug for at blive opslugt af porøse overflader, for at det er til at holde ud at været i et rum.

Arkitekter og bygherrer er blevet mere opmærksomme på problemet. Man kan desuden gøre meget ved i indretningen af lokalerne at indtænke porøse overflader i form af polstrede møbler, tæpper, gardiner med mere, så vi ikke kun har de hårde og glatte overflader. Planter og bøger og lignende er også med til at opsluge lydene.

Men ofte er ovenstående desværre ikke nok. Hvis der ikke er indtænkt lyddæmpning i etablering af et rum og vi samtidig har mange medarbejdere i samme rum, meget telefonsnak, fællesspisning i kantinen eller lignende, så kan man med fordel gribe til supplerende lyddæmpning.

Gennemtænkt lyddæmpning

Når Bettina Therese løser udfordringer med lyden, er det altid i en sammenhæng med den øvrige indretning – og løsninger optræder ofte som en form for vægudsmykning, som samtidig brander virksomheden.

Udgangspunktet er naturligvis at sørge for så mange porøse overflader som muligt, men herudover har Bettina Therese erfaringer med en lang række lyddæmpende produkter og et netværk af gode samarbejdspartnere, som bidrager med den mere tekniske del. Nedenfor ses eksempler på udført lyddæmpning i forskellige indretninger – både med konkrete lyddæmpende produkter og eksempler med tæpper, tekstiler mv.

BuzziTiles tilfører farver og lyddæmper i kantinen Jobcenter Kolding

Mosbilleder lyddæmper i kantinen på Jobcentret

Baux lydpaneler hos Vega Salmon – natur

BuzziSpace lydpaneler hos Kokken & Jomfruen

Er du på udkig efter nye kontorlokaler?

Ejendomstorvet.dk kan du få et overblik over hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser – og du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne. Klik her og start din søgning allerede nu. 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien indretning

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR