Menu

Bæredygtig indretning

EJENDOMSTORVET.DK - 06 NOVEMBER 2019 - #INDRETNING

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af Grape.

Hvert årti vokser jordens befolkning med lige omkring 1 mia. indbyggere. Det svarer til ca. 270.000 nye forbrugere pr. dag alle årets 365 dage! Kombineret med den stigende levestandard giver det et enormt og støt stigende pres på klodens ressourcer.

Verdens lande forbruger i snit allerede 1,7 gange flere ressourcer dagligt, end moder jord kan genskabe*. Og hvis alle i verden levede, som vi gør i Danmark, ville vi have brug for hele 4,2 jordkloder! Sideløbende bliver luften, naturen og havene gradvist mere forurenede af vores aktiviteter.

På den baggrund mener vi hos Grape, at bæredygtighed i den mere traditionelle forstand bør være udgangspunktet, når man indretter sin virksomhed.

Vi tror altså på, at alle virksomheder med lidt omtanke kan reducere sit økologiske fodaftryk, og at det inden for indretning kan gøres ved at tænke langsigtet, når der investeres i nye omgivelser. Som en indretnings- og designvirksomhed føler Grape selvfølgelig også et ansvar for – og en interesse i at passe på vores klode. Så vi følger selv følgende fire anbefalinger i forbindelse med nye indretninger og håber også, at du vil finde dem inspirerende.

Drop moden og indret for at inspirere

Hos Grape tror vi på, omgivelser påvirker adfærd. Så når vi deltager i indretningen af virksomheder, handler det for os altid om at skabe nogle behagelige og inspirerende omgivelser. Indretninger der får skuldrene ned og frigiver kreativ energi. Derfor lader vi heller ikke moden eller førende brands diktere en indretning. Så drop moden og undgå at jeres indretning får en designmæssig udløbsdato.

Vælg kvalitet

Det lyder næsten for banalt, men inventar, belysning og akustikløsninger i en ordentlig kvalitet holder næsten altid længere end det billigere alternativ. Så tænk i lav “total cost of ownership”. Derved foretager I nemlig også næsten automatisk et bæredygtigt valg. Vi ved godt, at det er svært at vide, hvor længe et bord, en stol eller en lampe vil holde. Men en ting er sikkert. Løsninger der er designet til at slå de andre på prisen, taber helt sikkert på de øvrige parametre.

Køb kun det nødvendige

Grape har indrettet virksomheder siden 2005, og vi har altid rådet vores samarbejdspartnere til kun at købe det strengt nødvendige. Vi har for eksempel ofte rådet til at købe færre opbevaringsmøbler, ikke flere. Især skuffe-kassetten har gennem tiderne haft rigtig svært ved at komme med i vores indretninger. Så tag en ekstra bæredygtighedsrunde med jeres medarbejdere, inden I blot antager, at alle har brug for den samme opbevaring i jeres nye indretning. Og vent med at bruge hele budgettet, til I har haft lejlighed til at mærke efter, om det nu også er nødvendigt.

Genbrug så meget som muligt

Selvom det umiddelbart kan være vovet for en design- og indretningsvirksomhed at sige dette, så er det indlysende, at genbrug også er et område, der så vidt muligt bør tænkes med, når man ønsker en bæredygtig indretning. Og med en tilstrækkelig sikker hånd og bistand fra en dygtig indretningsarkitekt kan det endda både gøres stilfuldt og indbydende. Så være kreativ omkring genbrug og gør derved jeres indretning en tak mere bæredygtig.

Trænger din virksomhed til nye lokaler?

Ejendomstorvet.dk får du et overblik over hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Og du kan søge helt gratis og uforpligtende blandt dem alle. Klik her og start din søgning med det samme. 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien indretning

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR