Menu

Sidder du godt?

EJENDOMSTORVET.DK - 30 APRIL 2018 - #ERGONOMI

sidderdugodt

Kender du også følelsen af at have ondt i kroppen, efter en lang arbejdsdag på kontoret? Så er du ikke den eneste. Rigtig mange af os, som hver dag sidder ved et skrivebord i mange timer, oplever en træt krop efter en stillesiddende dag.

Det kan være svært at være effektiv hvis kroppen er træt og gør ondt. Der er heldigvis flere ting vi kan gøre, for at passe på vores krop og hjælpe den med at komme igennem arbejdsdagen på den bedste måde.

Først og fremmest, skal der fokus på kontorstolen – er den indstillet korrekt?

Der findes desværre ingen universal måde at sidde korrekt på, den vigtigste regel er at stolen støtter dig behageligt.

7 råd til dig, der vil skåne din krop i løbet af arbejdsdagen:

Ergonomiskkorrektsiddestilling

 

  1. Afstanden til skærmen: Toppen af din skærm bør være ca. 5 cm. over den linje dine øjne kigger ind i skærmen.
  2. Afstanden til skærmen: Du bør sidde ca. en armslængden fra skærmen.
  3. Placering af arme: Dine arme skal være placeret således, at de naturligt hviler på skrivebordet. Tastaturet skal rykkes frem, så armen ikke skal strækkes over bordet for at nå det. Vinklen på din albue bør være omkring 110 grader for at undgå belastninger.
  4. Ryglænet: Ryglænet skal støtte ind i lænden på en bekvem måde, dels for at støtte og dels for at holde ryggen rank.
  5. Sædedybde: Du skal sidde så langt tilbage på sædet som mulig og der skal kunne være en knyttet hånd mellem sædet og dine ben.
  6. Højden: Stolen skal være indstillet så at du kan placere begge fødder på jorden naturligt. Knæene skal være længere nede end hoften.
  7. Skrivebordet skal være indstillet i højden, så personen nemt og uden besvær kan hvile armene på bordet.  

 

Herudover er det vigtigt, at du med jævne mellemrum varierer din stilling. De fleste har et hæve/sænke bord, benyt dig af det. Du kan f.eks. lave små “regler” for dig selv – stå op i 10 minutter for hver time, der går. Eller begynd din dag stående og sæt dig ned, når du begynder at “hænge” i kroppen.

 

Gode råd til din siddestilling kan være nok så gode, men hvis du står og mangler det helt rigtige erhvervslokale, så kommer man altså ikke så langt før, at det er fundet. På Ejendomstorvet.dk kan du søge blandt hele landets erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser. Begynd din søgning lige her!

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien ergonomi

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR