Menu

Kan du sluge frøer?

ALTOMLEDELSE.DK - 13 NOVEMBER 2018 - #EFFEKTIVITET

 

Indlægget er bragt i samarbejde med altomledelse.dk

Du kender den godt. Opgaven, der bare klistrer sig to do-listen. Den kan hænge der i dage. Uger. Du burde bare få det gjort. Få det overstået. Men du kan simpelthen ikke overskue det.

Fordi det er kedeligt. Det er ikke lige det, du har lyst til. Og det er måske også liiidt svært.

Den slags opgaver er farlige. De gør overspringshandlinger ekstra fristende. De nager og knager i din underbevidsthed. De sluger din energi og spilder din tid. Uden at de bliver løst. De står bare der på listen og glor olmt tilbage på dig.

Problemet vokser sig bare større. Uden at der sker noget.

Har du sådan en opgave på listen lige nu? Så kommer her en ordre: Du må ikke – og jeg mener det – løse andre opgaver, før du har ryddet den der kedelige klat fra din liste. Brian Tracy kalder metoden for Eat that Frog! i bogen af samme navn.

For det er lidt som at sluge en frø. Du har ikke lyst til at sluge sådan en levende, hoppende, tungesvingende frøfyr. Nej tak.

Slug frøerne først på dagen

Sådan en rigtig fæl frøfætter kræver overskud. Det kræver noget ekstra, når du skal samle dig om at løse en kedelig opgave. Derfor skal du sluge frøerne først på dagen.

Et hurtigt fif: Planlæg sidst på dagen, hvilken frø du vil starte med at sluge i morgen. Så er du klar til at gå lige på, når du kommer på arbejde. Det reducerer din risiko for alligevel lige at skippe opgaven.

Skal du have slugt rigtig mange frøer? Del det op over flere dage, indtil de er væk. Frøerne kræver ekstra energi af dig. Det skal du respektere. Tag det et skridt ad gangen.

Et trick til at sluge frøer lidt lettere

Fokus forsvinder hurtigt, når der står rå frø på menuen. Det haster ligesom ikke med at få serveret. Så nu får du et trick. Det er et produktivitetshack, jeg er kæmpe fan af. Tricket hedder Pomodoroteknikken.

Pomodoro er en teknik, der hjælper dig til at holde fokus. Så du eksempelvis ikke flakker væk, når frøen skal fortæres.

Teknikken er enkel. Vælg din opgave. Sæt et ur til at tælle ned fra 25 minutter. Og tving så dig selv til at arbejde med kun den ene opgave i 25 minutter.

Du må ikke gøre noget som helst andet. Telefonen er lagt væk. Mailen er offline. Sociale medier er bandlyst. Og kaffen har du hentet inden.

Går du i stå med opgaven, så er der derfor kun tre muligheder tilbage:

  • Kigge op i loftet lidt
  • Kigge ud af vinduet lidt
  • Tvinge dig selv videre med opgaven

Får du trang til at springe over undervejs? Kast et blik på uret. 8 minutter tilbage. Det kan du sagtens klare. Mind dig selv om, at du har truffet en beslutning: Den her opgave skal være mit fokusområde de næste 25 minutter.

Så slug frøerne. Det giver dig mere energi og overskud til de sjove opgaver.

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed, hvor effektiviteten kan spire?

Hos Ejendomstorvet.dk annoncerer vi hele landets ledige erhvervslokaler, investeringejendomme og kontorpladser. Mon ikke jeres nye lokaler er til at finde hos os? Start din søgning allerede nu ved at klikke her!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien effektivitet

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR