Menu

5 gode råd til en høj datakvalitet

EJENDOMSTORVET.DK - 06 JUNI 2018 - #EFFEKTIVITET

Arbejder du med data og kunne du tænke dig at blive klogere på, hvordan du kan opretholde en god datakvalitet?

Ejendomstorvets Business Analytiker, Nicholas McFall, giver dig her 5 gode råd:

1. Start med roden af din data

Oplever du problemer med din datakvalitet, så start altid med din oprindelige datakilde. Hos Ejendomstorvet.dk arbejder vi meget på, at vores medlemmer og annoncører opretter og afmelder sager korrekt fra start. Dette sikrer at vores statistik er troværdig og vores datakvalitet høj.

2. Standardiser din data

Standardiser dine data så vidt som muligt, så den både er sammenlignelig og konsistent. Hos Ejendomstorvet.dk er vi for eksempel opmærksomme på at differentiere mellem brutto og netto leje, udbuds- og salgspriser osv.

3. Monitorer din data

Udvælg nogle parametre som du vil monitorere, så du hurtigt kan spotte eventuelle fejl i din data. Dette kunne for eksempel være nogle udvalgte KPI’er, som du tjekker op på ugentligt.

4. Sanity tjek

Lav et “sanity-tjek” på din data. Det er vigtigt at bruge sin sunde fornuft, mange fejl kan spottes ved blot at tjekke om tallene giver mening i forhold til det, som tallene måler eller viser. For eksempel ved vi med sikkerhed, at en ejendom ikke er solgt til 10 kr.

5. Oprindelig datakilde

Hvis man tager udgangspunkt i et forudarbejdet datasæt i stedet for en datakilde, kan man glemme, at der allerede er foretaget nogle filtreringer, eller der kan opstå andre generelle problemer, når data bliver filtreret og omdannet over flere omgange. På den måde kan man risikere misvisende resultater på det arbejde man udfører.

Leder du efter de helt rette lokaler til din virksomhed?

Nu er du rustet på til at være endnu mere effektiv, når det gælder datakvalitetstjek. Men hvad nytter det, hvis din virksomhed mangler de helt rette lokaler, hvor denne effektivitet kan udfolde sig? På Ejendomstorvet.dk kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser – Og mon ikke der er et lokale, som passer perfekt til jeres virksomhed? Se mere her!

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien effektivitet

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR