Menu

Ny mødekultur sparede 3 fuldtidsstillinger hos IIH Nordic

EJENDOMSTORVET.DK - 11 MARTS 2020 - #DET GODE MØDE

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af IIH Nordic. 

I 2017 satte det digitale bureau IIH Nordic jagten ind på en mere effektiv mødekultur – og med stor succes. Med få nye møderegler har virksomheden nemlig sparet 5769 arbejdstimer årligt, hvilket svarer til 3 fuldtidsstillinger.

Møder – en tidsrøver af de helt store

I 1994 publicerede Abraham Bergman artiklen ”Meeting Mania”, hvor han kritiserede det, han betegnede som en administrativ sygdom – nemlig vores mødekultur. Selvom kritikken var rettet specifikt mod sundhedssektoren, så var situationen genkendelig i de fleste andre sektorer og brancher; man holdt for mange, for lange og for uorganiserede møder. Og her 15 år senere er vi ikke blevet meget bedre. I langt de fleste virksomheder er møder fortsat en stor del af arbejdslivet.

Ny mødekultur: 5 fundamentale forandringer

Meeting Mania var også en del af hverdagen i IIH Nordic, indtil 5 nye møderegler blev indført. De nye initiativer betyder, at virksomhedens ansatte og ledere ikke længere bruger en stor del af arbejdsugen i mødelokaler, men i stedet kan koncentrere sig om reelle arbejdsopgaver. Herunder kan du læse om 5 regler, som har forandret og effektiviseret mødekulturen hos IIH Nordic:

 1. Kortere møder

  Varigheden af møder blev ændret fra 60 og 30 minutter til 45 og 20 minutter. Det betød, at det samme skulle gennemgås på kortere tid – men hvis man er erfaren mødegænger, så ved man nok også, at de fleste møder sagtens kan afholdes mere effektivt.

 2. Færre deltagere

  Har du nogensinde siddet 10 mennesker til et møde, der reelt kun havde 4 mødedeltagere. Sådan er det ofte. Derfor satte IIH Nordic sig for at skære ned på antallet af deltagere til møderne. Det betyder, at det i dag kun er de personer, som har en aktiv rolle, der sidder med ved bordet.

 3. Møder efter frokost

  Videnskabelige undersøgelser har vist, at man er mest arbejdsvillig før frokost. Om formiddagen har man nemlig mere energi, overskud og lyst til at arbejde end senere på dagen. Derfor indførte IIH Nordic en regel om, at møder skulle afholdes efter frokost. På den måde har virksomheden reserveret de mest produktive timer på arbejdsdagen til at løse reelle opgaver.

 4. Bedre forberedelse

  De bedste og mest effektive møder har velforberedte deltagere, men for at kunne være godt forberedt kræver det, at man ved, hvad der skal gennemgås på mødet. I IIH Nordic er det derfor obligatorisk for den, der planlægger mødet, at lave en agenda for alle deltagere. Sådan giver man mødedeltagerne optimale betingelser for at møde forberedt op – og ingen undskyldning for ikke at være forberedt.

 5. Timere i alle mødelokaler

  Èt er at lave nye møderegler, som man forventer, at de ansatte overholder. Men mange års mødekultur ændres ikke over natten. For at minde medarbejderne om de nye tiltag, er der en timer i alle IIH Nordics mødelokaler – og i dag er det blevet en vane, at man sætter timeren til 20 eller 45 minutter, inden et møde starter.

Hvordan går det så med møderne i IIH Nordic?

Det er et par år siden, at de nye møderegler trådte i kraft i IIH Nordic – og de er blevet taget godt imod. Både af medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere. Og så medfører de nye regler en besparelse på 480 arbejdstimer om måneden eller 5760 timer om året – arbejdstid, som medarbejderne i stedet bruger på at dygtiggøre sig og leverer bedre resultater til virksomhedens kunder. Det svarer i øvrigt til arbejdstiden for tre fuldtidsansatte. Løber I stærkt i jeres virksomhed, og kunne I bruge en ekstra medarbejdere eller mere tid til at løse opgaver i dagligdagen? Så er mødekulturen et oplagt sted at gribe fat.

Den effektive mødekultur er bare en lille del af de forandringer, som har været med til at muliggøre en 4-dages arbejdsuge hos IIH Nordic. Du kan læse meget mere om, hvordan virksomheden gennem flere år har arbejdet på at effektivisere arbejdsgange og få gode ideer til, hvordan din arbejdsdag kan blive mere effektiv på 4dagesarbejdsuge.dk

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed?

Ejendomstorvet.dk kan du få et overblik over hele landets ledige erhvervsejendomme, kontorpladser og investeringsejendomme. Og du søger helt gratis og uforpligtende blandt alle emnerne. Klik her og start din søgning med det samme! Alternativt kan du downloade vores app i både App Store og Google Play Store.

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien det gode møde

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR