Menu

Historie og kunst i højsædet – På besøg i Harsdorffs Hus

EJENDOMSTORVET.DK - 20 MARTS 2019 - #CASES

 

Mødelokalet kaldet “Udenrigsministeriet” i Harsdorffs Hus

Marlene Steinhauer, Event Manager hos Office Club, møder os i et stort rødmalet rum med ualmindeligt højt til loftet. Et loft som i øvrigt er dekoreret med den fineste stuk. Vi sætter os til rette i en sofagruppe i salonen, som de kalder det rødmalede rum. Vi er havnet i sådan en af de rigtig bløde sofaer. Sådan en som man synker en smule ned i, når man sætter sig.

Og der sidder vi med en nærmest hjemlig følelse. Vi får helt lyst til at smække benene op på den lille puf, som fint er placeret ved siden af sofaen. Meeen der behersker vi os dog. Vi er trods alt på besøg i en særdeles historisk og velbevaret ejendom. Ejendommen kaldes Harsdorffs Hus og er bygget tilbage i år 1780. En bygning som Office Club i samarbejde med ejeren af ejendommen, Karberghus, og Slots- og Kulturstyrelsen har forvandlet til et smukt kontorhotel.

Den hjemlige følelse, som vi sidder i sofaen med, er slet ikke tilfældig. Office Club har nemlig haft i sinde at skabe nogle rammer, som kan give deres medlemmer følelsen af, at de arbejder hjemmefra: “Hvis man altså bor rigtig lækkert,” tilføjer Marlene. Og der må vi give hende ret, for Harsdorffs Hus må i den grad siges at være “rigtigt lækkert.”

Historie og kunst i højsædet

Ligesom Office Clubs øvrige kontorhoteller, er Harsdorffs Hus noget helt specielt. Først og fremmest på grund af dets unikke og meget centrale placering midt på Kongens Nytorv i København. Derudover har ejendommen en lang og faktisk ret interessant historie på bagen. Og lige netop historien er essentielt for alle Office Clubs kontorhoteller.

Harsdorffs Hus er tegnet af den danske arkitekt, Caspar Frederik Harsdorff, deraf navnet Harsdorffs Hus. Og huset har blandt andet rummet det tidligere Udenrigsministerium og været beboet af politiker og storkøbsmand Alfred Hage. Derudover har det kendte maleri kaldet “Den Grundlovgivende Rigsforsamling”, pyntet i Harsdorffs Hus igennem en årrække. Maleriet er malet af Constantin Hansen på Alfred Hages bestilling og er i dag udstillet på Frederiksborgmuseet.

Marlene viser os ind i et mødelokale, som de kalder “Udenrigsministeriet”, og det smukke rum blæser os fuldstændig bagover. Det er svært at beskrive, hvor smukt og gennemført dette lokale er. Men vi vil dog alligevel forsøge, for det ville være ærgerligt at snyde dig for!

3 verdener, 2 møder og et mellemværende

Det første, man får øje på, når man træder ind i rummet, er de tre smukke lamper placeret over et aflangt bord. Lamperne fylder rummet med et helt specielt lys, som spejles i tre spejle, der er placeret på den ene væk. Lyset fra de tre lamper danner hvert et smukt mønster i loftet, som man ikke kan undgå at bide mærke i. Det er et værk skabt af den dansk-islandske kunstner, Olafur Eliasson, som hedder “3 verdener, 2 møder og et mellemværende”.

Marlene forklarer os, at hun brugte lang tid på at fundere over meningen med værkets navn, inden hun fik den rigtige forklaring bag. Hun lader da også os komme med et par bud, hvilket vi ikke rigtig lykkes med. Marlene forklarer os, at hver af de tre lamper har sit eget mønster, hvilket betegner de 3 verdener. Når man lægger de to af mønstrene oven i hinanden, danner de det tredje mønster, hvilket betegner de to møder.

Mellemværendet opstår i, at det mønster, som dannes af de to mønstre til sammen, består af 6 felter på spejlet, som er fladt, mens det samme mønster består af 5 felter på lampen, som er rund. Det lyder måske lidt kringlet, men prøv lige at læs forklaringen endnu en gang. Og se så derefter på billedet af værket øverst i indlægget, det giver jo sig selv. Selvfølgelig hedder det værk “3 verdener, 2 møder og et mellemværende.”

Prikken over i’et

Som prikken over i’et har Office Club skaffet den digitale udgave af det førnævnte maleri, “Den Grundlovgivende Rigsforsamling.” Dette vises på en storskærm placeret på endevæggen i rummet. Dermed bringer de en del af husets forhistorie med ind i de nye omgivelser, og det giver altså en ret speciel stemning.

Hos Office Club gør de enormt meget ud af at bevare sådanne historiske referencer, så historien får lov at leve videre i deres huse. Og det er de virkelig lykkes godt med her i Harsdorffs Hus, må vi sige. Vi fornemmer i hvert fald tydeligt, hvordan historien er bragt ind i huset på en diskret, men stadig bemærkelsesværdig måde.

Events i instagram-venlige omgivelser

Udover at huse fem virksomheder i deres smukke kontorhotel, så åbner Harsdorffs Hus også dørene op for mange events. Det er Marlene, som står for at planlægge disse: “Lige da vi åbnede op for kunder udefra, oplevede vi en stor interesse fra særligt skønhedsbranchen. Men her er også vanvittigt fotogent, så hvis man har en aktiv instagram-konto giver vores eksklusive omgivelser særligt god mening,” fortæller Marlene. Harsdorffs Hus åbner også dørene op for forskellige presseevents, og sågar bryllupsreceptioner lægger de også lokaler til.

Men er det så enhver, der kan leje sig ind i Harsdorffs Hus? Det kunne man være fristet til at tænke. Og her er svaret nej, for hos Harsdorffs Hus har de da også måtte sige fra et par gange:“Vi åbner op for, at eksterne kan leje sig ind til events i vores saloner og i “Udenrigsministeriet.” Men vi forbeholder os også retten til at sige nej til det, som er forkert. Det er ikke et snobbet nej. Det er et nej, som vi føler, at vi må give for at passe på huset og til dels også vores omdømme.

“Hos os gør vi os umage hver eneste dag”

Når der holdes et arrangement i Harsdorffs Hus, er alt nøje planlagt for kunden. Kunden skal blot nyde aftenen og lade personalet om det praktiske. Marlene og hendes team sørger ganske enkelt for, at alt bliver, som kunden ønsker det:

“Hos os gør vi os umage hver eneste dag. Jeg føler, at det i vores samfund næsten er blevet en regel, at man endelig ikke skal gøre for meget ud af tingene. Hvorfor dog ikke? Gør da for meget ud af det, det er fedt, og det smitter!” siger Marlene, som altid gør sit ypperste for, at deres kunder forlader huset med et smil på læben og en lyst til at vende tilbage.

“Der må gerne være noget, der giver lidt ridser i lakken”

Hos Office Club har de noget, som de kalder AWOC. Det står for “After Work Office Club.” Det består af nogle forskellige arrangementer henvendt til deres medlemmer. Det kan være alt fra talks, koncerter, netværksmøder, foredrag, meditation og meget mere, forklarer Marlene: “Vi forsøger at bringe noget ind udefra, som bryder med de pæne og klassiske rammer og giver lidt ridser i lakken.”

Marlene fortsætter: “Det tager vores medlemmer faktisk rigtig godt imod. Så hvad end den står på søndagsmeditation eller foredrag om opera i guldalderen, så er de friske og åbne over for det.” 

Da vores møde med Marlene når sin ende, skal vi lige bruge et par minutter på at komme tilbage til virkeligheden. For der har vi siddet i den rødmalede salon, godt sunket sammen i den bløde sofa og bare lyttet Vi har suget til os af alt fra historie, arkitektur, design og kontorfællesskabet i Harsdorffs Hus. Og dette alt imens det pulserende liv på Kongens Nytorv lige uden for vinduerne har virket så fjernt. Vi takker Marlene for fortællingen og bevæger os ud i virkeligheden igen.

 

Vil du vide mere om Harsdorffs Hus? Så kan du læse mere om konceptet, priser m.m. her.

Syntes du, at dette indlæg var interessant? Så kan vi næsten garantere dig for, at du også vil kunne lide vores indlæg om Brønnums Hus, som også er et af Office Club’s imponerende kontorhoteller! Find indlægget her.  

 

Vil du også bo i et kontorhotel?

Hvis du er på udkig efter et kontorhotel til din virksomhed, så kan du få et overblik over hele landets ledige kontorhoteller på Ejendomstorvet.dk. Klik her for at starte din søgning allerede nu!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien cases

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR