Menu

Case: Kontorhotel med plads til effektivitet og fleksibilitet

ZESO ARCHITECTS  - 21 NOVEMBER 2018 - #CASES

Indlægget er oprindelig skrevet og bragt af Zeso Architects 

På Vestergade i København er det nye kontorhotel, UMA Workspace, netop åbnet. De har slået dørene op til en gennemrenoveret kontorbygning, hvor der er fokus på effektivitet og fleksibilitet. Den finske ejer, Technopolis, kalder det et coworking space, og deres formål med kontorbygningen er at imødekomme virksomheders stigende efterspørgsel efter mere effektivitet og fleksibilitet i et hurtigt omskifteligt erhvervsliv. Dette har Zeso Architects hjulpet dem med at realisere.

Æstetik

Zeso Architects’ projekt har bestået i at opføre en ny ejendom mod Frederiksberggade/Strøget samt renovere de to nuværende ejendomme, som ligger mod Vestergade. Sammen skal de 3 ejendomme skabe et nyt udtryk og en stærk sammenhængskraft til et centralt og historisk sted midt i København. De to eksisterende ejendomme er så vidt muligt bevaret og restaureret, mens den nye facade mod Strøget er udformet i glas med en udsmykkende solafskærmning, som har sit afsæt i de omgivende bygninger samt det eksisterende miljø.
De tre ejendomme, som er en del af projektet, anvendes alle til erhverv – Herunder kontorhotellet UMA Workspace, hvor ejeren, Technopolis, har haft et ønske om, at der skulle skabes et fleksibelt kontormiljø. Hos UMA Workspace har man for eksempel undladt at etablere fysiske arbejdspladser, hvormed man formår at åbne op for en ny og mere fleksibel måde at arbejde på.

Mod Strøget placeres en Sportsmaster i butiksarealet på stue- og 1. sals niveau, og man styrker dermed forbindelsen til det omkringliggende byliv.

 

Bygbarhed

De eksisterende bygninger er opført med klimaskærme af fuldmuret tegl og dækkonstruktioner af træbjælkelag. Den nye bygning er opført i betonelementer suppleret med in-situ støbte tilpasninger. In-situ støbning er benyttet der, hvor tilpasning til de eksisterende naboer er nødvendig og derudover for at danne den markante form på facaden mod Strøget.

Bæredygtighed

Zeso Architects har haft fokus på bæredygtighed gennem hele projektet, og de har udført en generel energioptimering med facadeisolering, nye lavenergivinduer og energivenlige ventilationsanlæg. En ny grøn tagflade er udført med sedum-belægning, der er regnvandforsinkende, og der er generelt benyttet byggematerialer med bæredygtige elementer såsom bambus.

Økonomi

Projektet realiseres i totalentreprise. Med et professionelt team af rådgivere har erfarne projektledere og fagfolk løst en meget udfordrende og kompleks byggesag.

År
2017 – 2018

Emne
Nyindretning af eksisterende kontorkompleks / Ny infill kontor & butik

Rolle
Totalrådgiver

Sted
Vestergade 29-33, København K

Areal
Vestergade 29-31 / ca. 3.700 m²

Bygherre
Capital Investment A/S

Samarbejdspartnere
HK Byg Entreprise / JL Engineering

Leder du efter det helt rette kontor til din virksomhed?

Så kan du starte din søgning på Ejendomstorvet.dk allerede nu! Her er alle ledige erhvervlokaler, investeringsejendomme og kontorpladser nemlig annonceret! Klik her og se mere!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien cases

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR