Menu

Case: Indretning af Lundgrens’ kontor

ÅRSTIDERNE ARKITEKTER - 02 JULI 2018 - #CASES

Indlægget er bragt i samarbejde med Årstiderne Arkitekter

Indretning som understøtter Lundgrens’ DNA

I oktober 2017 flyttede det danske advokatfirma Lundgrens ind i et nyt 3000 m2 stort domicil i det nordlige København. Indretningen af det nye kontor er et led i en gennemgribende revitalisering af hele Lundgrens’ brand. Opgaven var derfor at skabe en indretning som understøtter virksomhedens DNA, vision og visuelle identitet.

Årstiderne Arkitekters afdeling for Spaceplanning & Indretning står bag det samlede indretningskoncept for Lundgrens. De vil med en klar linje give advokatkontoret en imødekommende og professionel atmosfære med luksuriøse, enkle og funktionelle rum. Samtidig er der skabt en fin balance mellem en klassisk, og til tider lidt konservativ branche, og en moderne, åben og professionel organisation.

”I indretningen af Lundgrens har vi arbejdet med en nøje afstemt kombination af materialer og en gennemgående farveskala i grønne, grå og sorte nuancer. Samtidig har vi bevidst indarbejdet et råt look med synlige installationer, rå beton i loftet og mørkblanke plankegulve. Det skaber effektfulde kontraster mellem materialer, farver og overflader i hele kontoret. På den måde fremhæver vi også visuelt de enkelte greb i den store sammenhæng,” fortæller Mette Gravergaard, der er kreativ leder for Spaceplanning & Indretning hos Årstiderne Arkitekter.

Fleksible og rolige rum

Advokater tilbringer ofte mange timer på arbejdspladsen, og derfor er der i indretningen af Lundgrens arbejdet aktivt med at skabe fleksible rum på kontoret. Disse kan anvendes til flere formål i løbet af en arbejdsdag, og de er samtidig rare og rolige at opholde sig i. ”Vi har arbejdet med at indrette rumligheder, hvor advokat og klient kan have en professionel og personlig dialog. Her skaber vi, med teksturer og subtile detaljer, en taktil varme og rolig stemning i alle rummene,” fortæller Mette Gravergaard.

Imødekommende og uformelle fællesarealer

I kontorets ankomstareal byder åbne arealer med reception velkommen. Receptionen byder på kaffebar, lounge og forskellige seatings til en uformel dialog, hvor innovative snakke kan opstå.

Her er der udelukkende arbejdet med naturmaterialer – anilinlæder, hør, bambustæpper, uld og bomuld. Det er alle materialer, der patinerer smukt, bløder rummet op og understøtter områdets imødekommende funktion, så kunder, medarbejdere og besøgende føler sig godt modtaget. ”Vi har gjort noget ud af, at skabe et kontormiljø, som udstråler en uformel og rolig stemning. Og dette særligt i ankomstarealerne, hvor vi gerne vil tage godt imod klienter og besøgende hos Lundgrens,” fortæller Mette Gravergaard.

En levende silhueteffekt

Omkring Lundgrens’ kontorer og møderum giver glasflader både indsyn og udsyn, og lokalerne bliver således også naturligt gennemlyst. For at kunne afskærme rummene, er der arbejdet med en kombination af tunge gardiner og lettere, changerende gardiner, som tilfører varme og stoflighed, og som samtidig giver en silhueteffekt gennem ruden.

”Ved at arbejde med gardinerne kan vi skabe liv i indretningen. Vi giver samtidig klienter og advokater mulighed for at afskærme rummene afhængig af mødernes privathed. Med dette greb kan man se, at der er mennesker i lokalet men ikke nødvendigvis se hvem, der sidder bag gardinet. Dét skaber liv i indretningen,” fortæller Mette Gravergaard.

 

Lundgrens kontor

Lundgrens kontor

Lundgrens kontor

Lundgrens kontor

 

Om Lundgrens:

  • Adresse: Tuborg Boulevard, Hellerup
  • Bygherre: PKA
  • Projekttype: Designkoncept og erhvervsdomicilindretning
  • Byggeår: 2017
  • Areal: 3.000 m2
  • Samarbejdspartner: Over Byen Arkitekter

 

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed?

Så kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser på Ejendomstorvet.dkStart din søgning her!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien cases

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR