Menu

Bevar værdierne – På besøg i Brønnums Hus

EJENDOMSTORVET.DK - 17 FEBRUAR 2019 - #CASES

Du har måske allerede læst vores indlæg om Office Club og deres koncept? Hvis ikke vil vi virkelig råde dig til at læse det. Vi kan næsten garantere dig for, at du aldrig har hørt om noget lignende. Her kommer i hvert fald endnu et indlæg om Office Club, som du bestemt heller ikke må gå glip af. Det handler nemlig om deres kontorhotel i Brønnums Hus midt på Kongens Nytorv.

Et hus med en fantastisk historie og masser af sjæl, som du stadig i dag efter 150 år tydeligt kan fornemme, når du bevæger dig rundt i – og omkring huset. Det er ikke kun indvendigt, at huset slår benene væk under dig. Udvendigt er den herskabelige bygning også en fryd for øjet med masser af detaljerede stukdekorationer på facaden.

Vi har besøgt Office Club, der har forvandlet det dengang meget slidte Brønnums Hus til et eksklusivt kontorhotel, som ligger i hjertet af København. Jonas Larsen, Office Hotelier hos Brønnums Hus, viste os rundt i de eksklusive omgivelser. Han satte os samtidig ind i historien bag ejendommen. Og lad os bare sige det lige ud, vi er rimeligt imponerede…

Dekorationer lavet specielt til Brønnums Hus

Det var helt tilbage i 1866 at Brønnums Hus overtog den fornemme plads på Kongens Nytorv. Ferdinand Wilhelm Jensen hedder arkitekten bag den overdådige bygning, og der er ingen tvivl om, at han har haft de bedste i byen til at hjælpe sig med opførslen af denne. Man mener, at han selv har hentet tegningerne til alle de fine dekorationer på Brønnums Hus’ facade fra italienske og franske bygninger og fået byens bedste stukkatør til at forme disse.

Der hersker i hvert fald ingen tvivl om, at dekorationerne er lavet helt specielt til bygningen. Det kan man blandt andet se på rækken af engle under taget, der bærer en løvranke. Her ligger englen længst væk fra Kongens Nytorv ned som om, at den er ved at falde. Dette er et minde om, at en af murerne faldt ned fra netop dette sted under opførslen af bygningen og døde.

 

 

Kilde: karberghus.dk

H.C. Andersen som hyppig gæst i huset

I tidens løb har mange af Danmarks mest elskede kunstnere haft deres daglige gang i huset. Heriblandt H.C. Andersen der var en god ven af familien Henriques, som var den første familie, der flyttede ind i huset på 1. sal. H.C. Andersen skulle faktisk selv have boet i netop det mødelokale, som vi sidder i, fortæller Jonas os. Det kan man læse sig frem til i H.C. Andersens dagbog:

“… De tre Værelser jeg skulde have i hans nye Leilighed og som Fruen havde tilbudt mig for 200 Rdlr forlangte han 250 for. Og da jeg saae Grundtegningen kom jeg efter at Værelserne vendte ud til Baggaarden, det jeg aldeles ikke finder mig i. Hvad bryder De Dem om at see ud paa Torvet! sagde han. De kan komme ind til mig! sagde hun, og der see ud af Vinduerne. Jeg blev utilfreds derved, thi jeg havde virkeligt tænkt paa at fløtte ind, og selv meublere, men dog have et Vindue ud til Torvet.”

H.C. Andersen var for en stund uvenner med familien Henriques, men de kom på god fod igen. Han fortsatte herefter med at være en hyppig gæst i huset, som meget belejligt var – og er placeret tæt op ad hans elskede Kongelige Teater.

Et hus for de kreative sjæle

Mange andre kreative sjæle fulgte trop, da der på et senere tidspunkt flyttede både ballet- og kunstakademi ind i bygningen. Men også helt almindelige borgere har besøgt ejendommen, da familien Brønnum for knap 150 år siden åbnede en café og et konditori i stueetagen. Herefter drev de restaurant i samme lokaler helt frem til 1990’erne. Fra 1920’erne og frem til i dag har den smukke bygning huset både læge, tandlæge, antikvitetsforhandler, kemiker, fotograf og frisør samt både ballet- og arkitektskole. I dag finder du Brønnum Cocktail Bar i stueetagen og Office Club’s kontorhotel på de øvrige 4 etager.

Historien lever videre

I 2015 restaurerede Office Club Brønnums hus i tæt samarbejde med ejeren af ejendommen, Karberghus. Derudover var Slots- og Kulturstyrelsen også inde over renoveringen. Dette skyldes, at ejendommen er fredet og anses for at være en af stukperiodens hovedværker. Der skulle derfor tages visse hensyn under renoveringen.

Gennem hele projektet har Office Club haft et særligt fokus på at bevare de historiske referencer. Og netop ejendommens historiske baggrund er en af Office Club’s kerneværdier. Også ejeren af bygningen, Karberghus, har stort fokus på at lade historien leve videre og respektere deres ejendommes historiske detaljer. Det er netop derfor, at Office Club har valgt alle deres 4 kontorhoteller ud fra Karberghus’ ejendomsportefølje.

Vi bevarer naturligvis værdierne, både de materielle og immaterielle. Dét sommerfuglestøv, der hænger ved fortællingerne om huset og dets beboere. Så de næste 150 år kan bare komme an.” Sådan udtaler Karberghus sig om Brønnums Hus.

Brønnums Hus står i dag nærmest uændret og bevaret som en hilsen fra en særlig periode i arkitekturhistorien.

Det gode naboskab

Ligesom Lilou Linnet forklarede os, da vi besøgte hende for at høre om selve Office Club’s koncept, så forklarer Jonas også, at de går enormt meget op i deres service. Han mener, at det er med til at differentiere dem fra mange andre kontorhoteller.
“Hos os er alle lige, så hvad end det er en af vores håndværkere eller Mærsks direktør, som går ind ad døren, så møder vi dem med præcis samme gode service,” siger Jonas.

Han forklarer også, at deres service over for medlemmerne er situationsbestemt. De tilpasser altså deres service efter det enkelte medlem:
“Det er bestemt ikke bare den samme servicepakke, som vi ruller ud over alle medlemmerne. Vi forsøger at tage hensyn til det enkelte medlems præferencer og tilpasser vores service herefter.” 

Hos Brønnums Hus forsøger de at skabe en hyggelig stemning, som leder op til, at medlemmerne snakker sammen:
“Vores medlemmer netværker og hjælper hinanden, og det vil vi hos Office Club rigtig gerne understøtte. For os handler det om at skabe de rigtige rammer for, at netop dette kan ske,” siger Jonas.

Han forklarer samtidig, at der er opstået en nærmest familiær stemning i huset: “Alle kender alle, og de fleste ved, hvem der sidder rundt omkring på de enkelte etager,” siger Jonas.

Indrettet efter alle kunstens regler

På vores rundtur i Brønnums Hus mødes vi af en gennemført og meget eksklusiv indretning i alle rum. Jonas forklarer os, at de farver, som vi støder på i rummene, alle kun er benyttet én gang i huset. Den samme farve går altså ikke igen flere gange, og med dette kan du nok tænke dig til, at huset i den grad er præget af mange farver! Men på en eller anden mystisk måde, så har man stadig formået at bevare en vis form for ro over indretningen, hvilket ellers kan være svært, når det meste af farvepaletten er i spil.

Ligesom vi oplevede ved vores besøg i Zieglers Gaard, som også er et af Office Club’s kontorhoteller, så er hvert rum helt unikt, og der er tænkt over hver en lille detalje. Farverige og mønstrede tapeter, store gulvtæpper, spektakulære lamper og eksklusive møbler, sådan kan man kort opsummere de indtryk, som vælter ind over en, når man bevæger sig rundt i Brønnums Hus.

Ingen standardløsninger

Vi går fra et rum, som er tapetseret med et yderst unikt og værdifuldt japansk tapet i gyldne nuancer til et andet, hvor et blå- og brun stribet tapet fylder rummet og loftet er dekoreret med flotte malede natsværmere og blade i alle størrelser – Et originalt maleri vel at mærke. Ikke en eneste standardløsning er at få øje på i det smukke hus.

Vi slutter af i et flot fællesrum, hvor der er malet balletdansere på alle de rosafarvede vægge, hvilket igen leder os tilbage til ejendommens historie, da ejendommen jo netop har rummet undervisningslokaler for balletskolens balletbørn igennem mange år. Brønnums Hus er en vaske ægte historisk perle.

Med det vil vi afslutte og lade billederne nedenfor tale for sig selv…

Kilde: Officeclub.dk

Kilde: Officeclub.dk

Vil du vide mere om kontorhotellet i Brønnums Hus? Så kan du læse mere om konceptet, priser m.m. her.

Syntes du, at dette indlæg var interessant? Så kan vi næsten garantere dig for, at du også vil kunne lide det indlæg, som vi har skrevet om Office Club’s kontorhotel i Zieglers Gaard, som er mindst lige så imponerende en bygning! Find indlægget her.  

Vil du også bo i et kontorhotel?

På Ejendomstorvets portal kan du få et overblik over de ledige kontorhoteller i hele landet. Så hvis du er på udkig efter det helt rette kontorhotel til din virksomhed, så kan du starte din søgning allerede nu! Klik her.

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien cases

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR