Menu

Midtjylland: Mange købere i Aarhus

EJENDOMSTORVET.DK - 21 FEBRUAR 2019 - #BRANCHENYT

Indlægget er bragt i samarbejde med EDC Erhverv.

Aarhus og andre midtjyske byer oplever stor efterspørgsel på boligejendomme, og britisk investor er blandt de seneste købere. Det er et godt tidspunkt at sælge, for priserne forbliver på det nuværende høje niveau, vurderer EDC Erhverv.

Der er stor interesse for at købe boligejendomme i Aarhus og det øvrige Midtjylland fra både lokale investorer og investorer udefra. Det viser EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse for 2019, baseret på svar fra over 1.400 virksomheder og investorer.

To ud af tre midtjyske investorer vil skrue op for deres investeringer i fast ejendom det kommende år, og 85 procent har særligt øje for boligejendomme. Knap 70 procent af de lokale investorer vil gerne investere i Aarhus, og næsten halvdelen har allerede investeringer her. Samtidig vil 50 procent investere i andre dele af Midtjylland.

Blandt investorer i hele landet vil næsten hver femte ifølge undersøgelsen købe mursten i Aarhus – en fremgang fra 15 procent for et år siden. Desuden har 14 procent af investorerne kig på andre steder i Midtjylland.

Priser bliver på toppen

Efter flere år med prisstigninger og med stor efterspørgsel er det et oplagt tidspunkt for mange at sælge, mener Steen Storgaard Møller, investeringschef hos EDC Erhverv Poul Erik Bech Aarhus:

”Meget tyder på, at Aarhus har nået toppen prismæssigt. Lejeniveauerne har været opadgående for boliger med markedsleje, og vores forventning er, at huslejerne nok har toppet. I ældre ejendomme kan der komme lejestigninger i kraft af moderniseringer, men vi forventer ikke lejestigninger i nyopførte ejendomme.”

Det er dog også et fornuftigt tidspunkt for investorer at købe, påpeger Steen Storgaard Møller:

”Køb skal ikke været drevet af forventninger om nye prisstigninger, men bør tage afsæt i den løbende drift på ejendommen. Vi har stadig gode muligheder for finansiering og et lavt renteniveau – og dermed en pæn forskel mellem finansieringsrenten og afkastet. Nok venter vi ikke stigende priser, men heller ikke prisfald; priserne vil blandt andet blive understøttet af øget tilflytning, både i Aarhus og de andre større byer.”

Lun på Aarhus

Blandt nylige investeringer i Aarhus er en ombygget kontorejendom på Åboulevarden i midtbyen – med 42 lejligheder og café i stueetagen. Bygningen blev overtaget af den britiske kapital- og ejendomsforvalter Aberdeen Standard Investments på vegne af en tysk fond med fokus på boligejendomme, fortæller transaktionschef Jes Rovsing:

”Det er en nyoprettet fond og den første investering i Danmark. Vi har stor tiltro til Aarhus som det næststørste marked herhjemme med god demografisk udvikling, mange studerende og et købestærkt publikum. Og så kan man mærke udviklingen: Byen bliver simpelthen større.”

Aberdeen Standard Investments lægger også vægt på at investere i nærheden af sine kontorer i København og Aarhus, så selskabet er tæt på ejendommene og kender området. Og den britiske forvalter er ikke afskrækket af prisniveauet:

”Som sagt ser vi mange styrker i Aarhus, og vores nye ejendom på Åboulevarden har en god beliggenhed, tæt på centrum og cafeer. Der er tale om lidt mindre lejligheder på to-tre værelser; det er en god størrelse, for de er lette at leje ud – fx til to studerende, til unge familier og til karrieremennesker, der vil bo centralt,” siger Jes Rovsing.

Hans vurdering – og tallene fra Forventningsundersøgelse – stemmer overens med, hvad Steen Storgaard Møller og EDC Erhverv oplever:

”Vi kan fortsat registrere stor efterspørgsel på ejendomme med udlejningsboliger i Aarhus. Samtidig oplever Randers, Horsens og Silkeborg – alle i fornuftig afstand til Aarhus – øget interesse fra investorer, især nyopførte ejendomme. Viborg og Herning har begge en del udviklingsprojekter på vej, men det er mere lokalt forankrede projekter.”

 

Leder I efter et nyt kontor?

Hvis I er på jagt efter et nyt kontor, kan I starte jeres søgning ud på Ejendomstorvets portal. Her er hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser annonceret. Se meget mere lige her. 

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien branchenyt

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR