Menu

Fyn: Investorer har kig på kystbyer

EJENDOMSTORVET.DK - 05 MARTS 2019 - #BRANCHENYT

Indlægget er bragt i samarbejde med EDC Erhverv.

Investorer på Fyn ser i øjeblikket ikke kun mod øens hovedby. De skeler også til flere købstæder langs kysten. Lejen for de større lejligheder kan blive presset af de mange byggeprojekter i Odense. Og dette samtidig med, at mindre boliger går som varmt brød, konstaterer EDC Erhverv.

”Markedet for boligejendomme i Odense er stadig meget hot. Odense sidder normalt på mindst 80 procent af investeringerne på Fyn. Men det kan efterhånden være svært at finde ejendomme. Derfor kigger en del investorer på større kystbyer som Nyborg, Svendborg og Middelfart. Her bliver omsat en del boligejendomme, ofte lidt mindre ejendomme og til højere afkast end i Odense,” siger Morten Nielsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Fyn med kontor i Odense.

Han vurderer, at køberne ofte er lokale investorer fra de pågældende købstæder. Her er lejesikkerheden høj i kraft af stigende indbyggertal de fleste steder og med lavere lejeniveau end i Odense.

Vurderingerne fra Morten Nielsen afspejles i EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse for 2019 med svar fra over 1.400 investorer og virksomheder. Blandt de fynske investorer vil lige godt halvdelen bruge flere penge på mursten det kommende år. Fire ud af fem fynske investorer vil skyde penge i boligejendomme. Og geografisk er den fynske hovedstad fortsat favorit med 70 procent. Men hele 51 procent har kig på det øvrige Fyn, herunder de større byer langs kysten.

Mangel på mindre boliger

I Odense er priserne på boligejendomme gået kraftigt op de senere år – ligesom i andre større byer.

”Kvadratmeterpriserne og priserne på ejendomme er steget meget, og priserne vil nok stabilisere sig på det høje niveau. Odense har dog mange byggeprojekter med store og dyre lejligheder, og det kan skabe et pres på lejen og dermed priserne på nyere ejendomme. Men der vil fortsat være stor efterspørgsel på lidt mindre lejligheder, især hvis de kan deles op – Odense er jo en stor universitetsby,” påpeger Morten Nielsen.

Han tilføjer, at investorer skal være opmærksomme på, at de høje lejeniveauer på en del Odense-boliger stiller øgede krav om fx vedligehold af ejendommen og om at pleje beboerne og ikke ”bare” opfatte dem som lejere, men derimod som kunder.

Godt tidspunkt at købe

Med de høje priser kan det være oplagt for en del investorer at sælge, men for mange vil det også være en god beslutning at købe, mener Morten Nielsen:

”Det handler om at skabe en vis risikospredning i sine investeringer. Med ejendomme kan investorer få en lang, fast finansiering med lav rente og samtidig opnå et fornuftigt afkast, hvor stigende indbyggertal mindsker risikoen for tomgang.”

Og så kan Odenses letbane – med åbning af første etape i 2020 – være en joker oven i det stabile afkast:

”Foreløbig har vi ikke set en priseffekt på boliger tæt på letbanen, men der bliver bygget en del langs banen, og der er ingen tvivl om, at letbanen er en styrke for Odense, fordi det bliver lettere og hurtigere at komme frem.”

 

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed?

Så kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser på Ejendomstorvet.dkStart din søgning her!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien branchenyt

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR