Menu

Flerbrugerhuse også populære i provinsen

EDC ERHVERV - 24 AUGUST 2018 - #BRANCHENYT

Indlægget er bragt i samarbejde med EDC Erhverv

Flerbrugerhuse med fællesfaciliteter har også medvind uden for landets to største byer og kan være en oplagt mulighed for ejere af tomme kontorlokaler, vurderer EDC Erhverv. I Vejle er Dandy Business Park ved at blive udvidet med det sjette flerbrugerhus. Det vidner om efterspørgslen på denne type kontorlejemål.

Medierne omtaler jævnligt flerbrugerhuse eller delekontorer i Storkøbenhavn og Aarhus, men fænomenet vinder også stærkt frem andre steder, påpeger ejendomsmægler Morten Halberg Sørensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vejle.

”Vi har fx en del flerbrugerhuse flere steder i Trekantsområdet, ofte tæt på motorvejene E45 eller E20. Det er tit veletablerede virksomheder, der efterspørger det, så de ikke selv skal stå for eksempelvis kantinedrift. Vi ser alt fra virksomheder med to-tre mand og opefter. For en del af dem ville det måske være billigere selv at stå for kantine og så videre, men de foretrækker ikke at skulle bruge tid på det.”

Han tilføjer, at flerbrugerhuse giver lejerne adgang til tilbud, som kan være sværere at have for mindre virksomheder i et traditionelt lejemål. De ekstra tilbud har stor værdi i en tid, da der skal bruges kræfter på at tiltrække arbejdskraft.

Morten Halberg Sørensen anbefaler, at udlejere med en tom, traditionel kontorbygning tænker i nye baner.

”I bykernerne bliver en del tomme kontorhuse bygget om til boliger. Det ser vi en række byer ligesom i Aarhus og København. Men hvis kontorhusene ligger i udkanten af byen eller i egentlige erhvervskvarterer, så er boligløsningen vanskelig, og så kan det være relevant at ombygge til flerbrugerhuse, der både kan sikre en bedre udlejning og en spredning på flere lejere.”

Erhvervspark i Vejle

En af de større investorer i flerbrugerhuse er familien Bagger-Sørensen i Vejle. I 2002 solgte familien det meste af Dandy-tyggegummifabrikken og har siden investeret i blandt andet ejendomme.

”Da finanskrisen satte ind i 2008, strandede et stort byggeri af et kontorhus i Vejle Nord. Det ærgrede familien, som overtog projektet og afsluttede byggeriet året efter. Det blev starten til Dandy Business Park,” fortæller ejendomschef Martin Sørensen.

Flerbrugerhuse med fællesfaciliteter har vist sig at være en god ide. Den første bygning af foreløbig fem – og snart seks – blev døbt Advice House. Lejerne er fx advokater, ingeniører, revisorer, konsulent og finansvirksomheder og altså virksomheder der minder lidt om hinanden.

”Det er en grundlæggende vision med Dandy Business Park, at det ud over at være topmoderne flerbrugerhuse med mange fælles faciliteter også er ’huse med indhold’. Vi lægger stor vægt på, at virksomhederne kan etablere netværk og dele viden med hinanden. Derfor har vi opført en række huse, der hver dækker forskellige brancher. Vi hjælper virksomhederne til at deltage i projekter, der er relevante for deres forretning og bidrager til vækst og jobskabelse – uanset om der er tale om etablerede virksomheder eller start-ups,” siger Martin Sørensen.

To nye huse i år

Modellen med moderne fællesfaciliteter og virksomheder, der kan skabe et netværk på tværs, har været med til at sikre en høj udlejningsprocent – og dermed god økonomi – for erhvervsparken. Her skete seneste åbning i april med Food Innovation House, som skal huse virksomheder indenfor fødevarebranchen.

”Huset har blandt andet udviklingskøkken, udviklingsbageri, smagslaboratorium og et demo-supermarked, der med fokus på fødevarevirksomheder tilbyder en innovationslegeplads, hvor koncepter og produkter kan udvikles og præsenteres for kunder og samarbejdspartnere,” fortæller Martin Sørensen.

Efterhånden er Dandy Business Park oppe på 700-800 arbejdspladser, og sidst på året åbner kontorhuset Business House.

”Vores mål er at nå op på 1.000 arbejdspladser inden 2020. Med Business House kan vi igen tilbyde nye lejemål til virksomheder, der har fra 10-50 medarbejdere. Erhvervsparken er baseret på almindelig kommerciel drift; vi ligger midt i Danmark, og en million kan nå hertil inden for en time. Her er plads til at bygge mere, og Bagger-Sørensen Invest er villig til at investere mere,” fastslår Martin Sørensen.

Dandy Business Park

 • Foreløbigt fem flerbrugerhuse i Vejle Nord
 • Investeringer for over 250 mio. kr.
 • Omfatter 700-800 arbejdspladser
 • Bemandede receptioner, gratis parkering, kantine med egne kokke, gratis fitness samt tilbud om tøjrens og massage
 • Jævnlige foredrag og besøg af fx politikere, virksomheder og investorer
 • Mulighed for netværk og vidensdeling via tema-flerbrugerhuse:
  • Advice House – rådgivere, liberale erhverv (åbnet 2009)
  • Green Tech House – fx cleantech-firmaer (2014)
  • Green Tech Lab – prototypeværksted/laboratorium/forskning/undervisning (2015)
  • Resilience House – klima-/miljø-/energiløsninger til storbyer (2017)
  • Food Innovation House med fx udviklingskøkken/-bageri (april 2018)
  • Business House – kontorflerbrugerhus (åbner ultimo 2018)

 

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed?

Så kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser på Ejendomstorvet.dkStart din søgning her!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien branchenyt

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR