Menu

Aalborg: Stadig flere købere end sælgere

EDC ERHVERV - 01 FEBRUAR 2019 - #BRANCHENYT

Indlægget er skrevet og bragt af EDC Erhverv. 

De nordjyske investorer vil gerne have fat i boligejendomme i Aalborg, selv om priserne er kommet højt op. Tilflytning er med til at sikre prisniveauet, vurderer EDC Erhverv.

Ligesom i resten af landet er interessen for boligudlejningsejendomme stor i Nordjylland: I EDC Erhvervs Forventningsundersøgelse for 2019, baseret på over 1.400 svar, vil 79 procent af de adspurgte nordjyske investorer gerne købe boligejendomme. 70 procent vil gerne købe mursten i landsdelens hovedby, og 46 procent har allerede investeringer her. Blandt samtlige investorer i landet har 9 procent kig på Aalborg og 4 procent på landsdelen.

”Aalborg har stadigvæk markant flere købere end sælgere. Køberne er både garvede investorer og mindre garvede, som er forhippede på at investere uden måske at være helt klædt på til det. Især ved ældre ejendomme skal man fx forholde sig til installationer, vedligeholdelsesstand, og om der er lejeøkonomi i at genoprette en ejendom,” siger Michael Stilling, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg.

Stigende indbyggertal

Gennem flere år er boligejendomme i Aalborg steget i pris. Men Michael Stilling vurderer alligevel, at risikoen for prisfald er begrænset.

”Priserne er højt oppe nu, og opgjort per kvadratmeter er udlejningsejendomme næsten oppe på ejerlejlighedspriser. Vi venter ikke yderligere prisstigninger på de mest centrale beliggenheder. Men i stedet et stabilt prisniveau. Den demografiske udvikling med stigende indbyggertal er helt klart en fordel. Og den største risiko for prisfald ligger i en renteændring. Selv hvis renten stiger et halvt eller helt procentpoint, vil renten historisk set fortsat ligge på et lavt niveau. Mange investorer betaler stadig negative indlånsrenter. Og de vil samtidig få svært ved at opnå bedre afkast på alternative investeringer,” påpeger Michael Stilling.

For de større lejeboliger er udbuddet dog på vej op.

”For halvandet-to år siden var der næsten ingen lejligheder til leje i Aalborg. Nu er en del nybyggeri af større lejligheder på vej. Alt andet lige kan det trykke lejen og priserne lidt, særligt for de største boliger.”

Solgte to ejendomme

Michael Stilling vurderer, at et salg kan være aktuelt for mange.

”Med de høje priser kan det være et godt tidspunkt at tage stikket hjem. Og med de mange købere går et salg ofte ret hurtigt.”

Og stikket hjem tog advokat Kjeld Christensen for et par måneder siden. Hans familie har siden 1920’erne og 1950’erne ejet to mindre boligejendomme på Urbansgade og Helgolandsgade, men de blev sendt på markedet og solgt.

”Min bror på 77 og jeg selv på 73 har ingen arvinger, som var interesseret i at overtage ejendommene. Og da min bror bor i København og jeg selv i Sønderborg, så havde vi længe tænkt på at afhænde,” fortæller Kjeld Christensen, der stadig er praktiserende advokat, ofte som forsvarer i straffesager.

Ejendommene blev solgt til de udbudte priser

Han var blevet kontaktet af EDC Erhverv Poul Erik Bech Aalborg, som havde tilbudt at vurdere ejendommene uforpligtende. Og de to ejendomme blev solgt til de udbudte priser. Den ene med ni lejligheder, den anden med seks boliger samt nogle erhvervslejemål.

”Vi fik en vurdering af ejendommene og blev anbefalet, at det var et godt tidspunkt at sælge efter store prisstigninger gennem flere år. Vi blev også rådgivet om de skattemæssige forhold, som har været meget vigtige for os, fordi vi har haft ejendommene så længe.”

Trods afskeden med to ejendomme, der har været i familiens eje i årtier, glæder Kjeld Christensen sig over salget:

”Der følger en del ansvar og opgaver med, når man har ejendomme. Fx henvendelser fra lejere og kontakt med håndværkere og mange andre. Og det er jo ikke lettere at håndtere, når man bor langt væk, som min bror og jeg gør. Derfor sparer vi nu en del tid, og indtil videre har vi pengene stående i banken. Det er meget lettere for os og vores arvinger at forholde sig til.”

 

Leder du efter nye lokaler til din virksomhed?

Så kan du søge blandt hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser på Ejendomstorvet.dkStart din søgning her!

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien branchenyt

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR