Menu

4 gode råd ved konvertering af et lejemål

EDC ERHVERV - 18 JUNI 2018 - #BRANCHENYT

Indlægget er oprindeligt skrevet og bragt af EDC Erhverv 

Ombygning af tidligere butikslokaler til restaurations- og cafédrift kan være løsningen på tomgang flere andre steder i landet. Ofte kræver det nytænkning og i nogle tilfælde en investering hos udlejer. I EDC Erhverv Poul Erik Bechs lejer- og køberarkiv er efterspørgslen fra restauratører stigende.

”Der er et stort behov for lokaler til servering- og udskænkning og en tydelig tendens til, at butikslokaler omdannes til dette formål. De færreste butikslokaler kan klare skiftet uden ombygning. Her ser mange lejere gerne, at udlejer tager hele eller en del af investeringen,” siger Jacob Lunding, partner, salgs- og udlejningschef i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Hillerød.

Udfordringen ligger især på to områder. Hvis lejeren ikke kan løfte udgiften til ombygning, skal den fremtidige husleje beregnes, så investeringen kommer tilbage på tilfredsstillende vilkår. Vigtigst er det imidlertid, at lejerens forretningsidé er overbevisende. At der er tiltro til lejemålet på sigt.

”Udlejer skal tro på sin lejer. Derefter skal ombygningen helst være af en karakter, så lokalerne kan lejes ud igen, hvis lejeren må flytte eller lukke. Det er her, mæglerens ekspertise kommer på prøve,” siger Jacob Lunding.

Danskernes voksende lyst til at bruge penge på at gå ud og spise og drikke bliver således en mulighed for udlejere for at opnå en højere lejeindtægt. Dette også set i lyset af, at mange lejere inden for detailhandlen i disse år udtrykker ønske eller behov for lejenedsættelse.

”Det behøver ikke være besværligt at ombygge sit lejemål til et nyt formål. Det kræver grundige overvejelser, men først og fremmest at man tænker ud af boksen, hvis ens lejemål har stået i tomgang længe,” siger Jacob Lunding.

4 gode råd ved konvertering af et lejemål

  1. Afvis ikke på forhånd en potentiel udlejer med en idé til en ny anvendelse af dit lejemål.
  2. Vurder i samarbejde med din mægler, om den potentielle lejers forretningsidé er troværdig.
  3. Lejer skal være villig til at løfte en del af investeringen.
  4. Ønsker lejer at stå 100 % for ombygningen, kræv da at se byggeplaner, -tilladelser og navne på håndværkerfirmaer.

Leder I efter et nyt kontor?

Hvis I er på jagt efter et nyt kontor, kan I starte jeres søgning ud på Ejendomstorvets portal. Her er hele landets ledige erhvervslokaler, investeringsejendomme og kontorpladser annonceret. Se meget mere lige her. 

 

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien branchenyt

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR