Menu

Er akustikken god nok på din arbejdsplads?

EJENDOMSTORVET.DK - 20 APRIL 2018 - #AKUSTIK

akustik

Læs med i dette indlæg og bliv klogere på, hvordan du kan skabe god akustik og hjælp dine kollegaer til et sundere og mere effektivt arbejdsmiljø.

For mange virksomheder, er storrumskontorer og åbne landskaber det mest populære, da det skaber plads til fællesskab og sparring medarbejderne i mellem, men hvordan er det nu lige man får styr på støjniveauet?

Her kommer akustik ind i billedet, da støj på arbejdspladsen er et regulært problem for mange virksomheder. De fleste har prøvet at tale i et tomt rum og høre ekko’et af sine egne ord.

For meget støj kan have indflydelse på medarbejdernes velvære og trivsel på arbejdspladsen og kan i sidste ende føre til flere sygemeldinger, høreskader m.m. Akustik betyder læren om lyd, såvel den hørbare som den ikke-hørbare. Akustik betyder ligeledes den subjektive opfattelse af lyd.

 

Sådan får du en bedre akustik på arbejdspladsen

Heldigvis er der masser af løsninger til at forbedre akustikken på din arbejdsplads. Det første du kan gøre er, at spørge dine medarbejdere/kollegaer om deres ønsker og behov. De er eksperterne, som sidder i storrummet til dagligt. Lav både individuelle samtaler og f.eks. et spørgeskema.

Herudover er det altid en god idé at fastlægge følgende:

  • Hvilke arbejdsopgaver skal løses i storrummet?
  • Hvor mange sidder i storrummet?
  • Hvor meget fordybelse kræver opgaverne?
  • Hvor skal der være plads til f.eks. telefonsamtaler og hvor skal der være ro?

Indretningen er altafgørende for at skabe en god akustik i rummet. Gennemgå rummet og se plads til forbedringer.

Er der højt til loftet, kan det kræve mere akustisk dæmpning, her kan det hjælpe at placere tæpper på gulvene, bløde materialer absorberer lyd hvorimod hårde materiale reflekterer lyd.

Der findes et hav af redskaber som kan hjælpe til at skabe god akustik i et rum, f.eks. skillevægge, bordskærme og paneler er nogle af løsningerne der tilbydes. Der findes flere funktioner som kan hjælpe med at dæmpe lyden. En bordskærm kan, ved korrekt placering mindske lydniveauet med 10-15 dB mellem 2 arbejdspladser.

Gode råd

  • Påvirker støj dit koncentrationsniveau? Anskaf dig et par gode hørebøffer, de afskærmer for lyde udefra
  • Lav aftaler med dine kollegaer om snak og støj, nogen kan bedre tåle støj end andre.
  • Afhold møder i mødelokaler eller andre lukkede rum, såfremt der er mulighed for det.

 

Men én ting er sikkert:

Det kræver nogle gode lokaler for, at du kan skabe en god akustik på din arbejdsplads. Er du på udkig efter nye erhverslokaler, en investeringsejendom eller måske bare et par kontorpladser? Det finder du lige her!

Fik du læst?

Se alle indlæg i kategorien akustik

0 kommentarer


Skriv en kommentar

(max 1000 karakterer)
SKRIV KOMMENTAR