Tips til investering i lejlighed til udlejning

Ejendomstorvet.dk -

Indtægterne fra din udlejningsejendom kommer fra lejerne, som bruger din ejendom. Derfor er det vigtigt at holde din ejendom udlejet.

Investering i lejlighed til udlejning er en af de mest normale typer af ejendomsinvestering, heldigvis findes der værktøjer, som gør udlejningen af investeringsejendomme let og overskuelig.

Udlejningen af din ejendomsinvestering

Kigger du på udlejningen af en lejlighed i f.eks. København eller Århus, vil du sandsynligvis finde masser af potentielle lejere på få minutter. Disse to byer har også et aktivt studieliv, hvilket betyder, at mange tiden flytter til disse byer, hvorfor efterspørgsel efter lejeboliger er høj.

Her kan du bruge det utal af hjemmesider, som formidler kontakt mellem udlejere og lejere. Videre reklamation af dine ledige lejemål kan også ske på f.eks. Facebook.

Det kan også være en god ide at holde noget ”åbent hus”, hvor du inviterer mange til fremvisning den samme dag. Dette kan gøre udlejningsprocessen hurtigere.

Lejekontrakt

Du kan finde en standard lejekontrakt skabelon på borger.dk. Denne lejekontrakt kan tilpasses efter behov. F.eks. kan den laves til en tidsbegrænset lejekontrakt. Lejekontrakten er også ens uanset om du skal udleje et værelse, en lejlighed eller et hus.

Denne type lejekontrakt hedder: lejekontrakt for beboelse – og er lavet af Transport- og Boligministeriet. I selve lejekontrakten kan du læse i vejledningen, hvordan lejekontrakten skal bruges. Vejledning forklarer også lejekontraktens begrænsninger.

Det mest vanskelig at udfylde i lejekontrakten er husleje niveauet. Danmark har nemlig en regel, som betyder at, hvis lejligheden ligger i en ejendom, som er bygget før 1992, så vil der være en begrænsning på, hvor højt du kan sætte lejen.

Du kan derfor kontakte huslejenævnet, som kan hjælpe dig med fastsætte det rigtige lejeniveau. Du kan finde dit lokale nævn lige her. Er din udlejningsejendom placeret i bolig fra 1992 eller senere, så er der fri huslejedannelse.

Har du spørgsmål til huslejen, kan du altid se mere på Huslejenævnet .

Det kan også være en god ide at samarbejde med en advokat eller revisor, hvis man ikke selv beskæftiger sig med lejeloven. Det er en kompleks lov. De kan også hjælpe med at fastsætte den nye leje efter en eventuel modernisering af ejendommen” - Poul Randrup, investeringschef for i København for EDC Erhverv Poul Erik Bech.

Poul Randrup deler ud af hans store erfaringer med investeringsejendomme i hele Ejendomstorvet Ejendomsinvesterings Guide.

Erhvervslejemål

Skal du udleje et erhvervslejemål, så kan du overveje at kontakte en erhvervsmægler, som kan hjælpe med udlejningen. Du kan se en fuld liste over erhvervsmæglere her. En erhvervsmægler kan hjælpe med at øge synlighed for dine lejemål.

Det kan være en god mulighed, hvis du ikke selv har mulighed for at finde en lejer. Du kan også udleje din ejendom på Ejendomtorvet.dk

”Du kan også få hjælp til at administrere din ejendom. Du kan hyre professionelle administratorer, også kaldet asset management, som hjælpe med indkrævning af leje mm.” Poul Randrup, investeringschef for i København for EDC Erhverv Poul Erik Bech.